Otazky ohladom AERECO systemu

Zdravim, Mam na vsetkych oknach v byte namontovany system pasivneho vetrania AERECO EHA2 - nastavene su vsetky na "automaticka regulacia podla vlhkosti" - vlnovka. Pocitovo ide zo vsetkych vetracich otvorov studeny vzduch. Ako to vlastne ma fungovat? Nie su pri tomto systeme velke tepelne straty? Uvazujem len laicky - cim viac studeneho vzduchu mi ide dnu, tym viac musim kurit...:)
Odpovedať
@miskosvk Presne tak. Treba to manuálne zatvárať, ak je automatická regulácia. Alebo si to nastavte na minimálne vetranie. Ktorý typ máte? 5-35? Záleží od miestnosti, spôsobu jej užívania.
Odpovedať
@miskosvk Akú RV v miestnostiach máte? Aj podľa toho zvoľte vetranie. Ak sa drží okolo 50%, štrbina vetrá 20 m3/hod. - to je na 1 miestnosť veľa, ak je v nej 1 človek alebo nikto. Na 5 m3/hod sa to zníži až vtedy, keď je RV len 35% - čo je neskoro, lebo RV je nezdravo nízka.
Odpovedať
Zdravim blacksr, dakujem za odpoved. RV v miestnosti je 35%. Mozem nejak zistit, ci mam prave 5-35? Myslim ze jeden je s meracom vlhkosti a druhy bez? Co ma vsak trapi najviac je, ze bez ohladu na to ci je nastavene 0, vlnovka alebo 1 , do miestnosti z vrchnych otvorov stale fuci studeny vzduch. Ak som spravne pochopil co pisete, aereco detekuje vlhkost a podla toho reguluje privod? Zda sa, ako keny otocny regulator nefungoval, pretoze aj pri 0 vzduch 'fuci' dnu rovnako. je tam aj nejake ine manualne zatvaranie ak nie tym otocnym 'cudlikom'? Dakujem velmi pekne za vas cas.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?