Oplatí sa investovať do klimatizácie 2000-2500E?

Ahojte, chceli by sme predbehnúť letnú inváziu, a už teraz vybaviť klímu. Urobila som prieskum na nete, a u známych, a všade vyhráva značka Daikin - najlepšia kvalita, výkon, spotreba, výdrž. Samozrejme za to je dosť drahá. Ja by som chcela jednu vonkajšiu a 2 vnútorných jednotiek. Máme známych, ktorí majú podobnú variantu + Dalkin značku o hovoria o investícií 2000-2500E. Neviem či nekúpiť lacnejšiu značku, alebo časom uvidím, že sa to oplatilo. Mohli by ste mi poradiť? Aká máte skúsenosti? Pri poruche aspoň súčiastky má lacné, alebo aj tie sú také drahé? Možno by sme ju mohli využiť na vykurovanie, ale typujem, že má vyššiu dennú spotrebu, ako vykurovanie plynom.
Odpovedať
Profilova fotka
Tieto veci sa najlepšie riešia v štádiu projektovania domu. Neviem ako ste na tom momentálne ale tipujem, že v dome už bývate a rozvody na miesta kde je plánovaná jednotka pravdepodobne nie sú čo dosť komplikuje situáciu. Najvhodnejším riešením je riešiť vzduchotechniku pre každú izbu ale ako som už spomínal bolo by to dosť problematické. Ostáva Vám potom možnosť lokálnych klimatizačných jednotiek. Napr. http://www.dampier.sk/index.php?page=255 Klimatizácia je však kompletná úprava vzduchu (čistenie, chladenie, zvlhčovanie) toto veľmi málo výrobcov vrátane Daikin chápe a snaží sa predať "chladničky" ako klimatizácie. Dajte si preto pozor čo kupujete, dýchať špinavý a suchý vzduch nie je výhra..
Odpovedať
@andrea8019 my sme dostali min. Rok takmer rovnaku cenovu ponuku, takze asi tak sa ceny pohybuju. Nastastie sme este nemali zatepleny dom. Ja som clovek ktory nema zaujem ani o rekuperaciu tak sme dali jednotky len do pracovni kde to bolo nutne.Daikin je ok.
Odpovedať
@andrea8019 veľmi som chcela daikin, hlavne preto, ze sa mi ta klima aj pacila :) okrem ineho udavaju, ze je velmi ticha..., potom som ju pocula u znamych a rozdiel s toshibou v tom zvuku ziadny... a tak sme aj do noveho domu dali toshibu, lepsia cena rozhodla..., klima u nas nesluzi na cistenie vzduchu, vetranie a neviem ake ine veci, proste chcem v lete chladit a hotovo, daikin je proste drahy...
Odpovedať
Profilova fotka
Mame philips ma okolo 5kw krasne vychladi 65m2. Je umiestnena v chodbe. Klima aj z montazoi vysla okolo 1800eur. Odporucam dobra klima, sidla v ba technopol.
Odpovedať
@andrea8019 6 kW mitsubishi bez problemov vychladi bungalov 130 z chodby cca 1800 s montazou, vykuri mimo mrazov cely dom, lacnejsie ako plynom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?