Oplatí sa do novostavby kotol na tuhé palivo?

Chceme mať totiž aj plyn a podlahové kúrenie
Odpovedať
Ak dávate plyn, netreba kotol na tuhé. A opačne.
Odpovedať
Profilova fotka
ak myslíte na staré kolená, že sa Vám nebude chcieť rúbať drevo, tak áno, ale drevo musí byť max. za 50€/fúru.
Odpovedať
Na kysuciach kde vykurovacia sezona trva 10+mesiacov a drevo sa da zohnat za velmi dobru cenu zmysel to urcite ma.(Rodicia byvaju na kysuciach ale v starsom dome kde teplotne straty su vyssie ale dokuzu tak usetrit aj 1000ku rocne). Ale ako jan podotkol na stare kolena treba mat daco pohodlne.
Odpovedať
Nie
Odpovedať
Ak mas pristup k lacnemu drevu. Mozno by som skor riesila dokurovanie pecou.
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať tiež v novostavbe na kotol na drevo, solárne a krb. Čerpadlá sa nám zdajú byť drahé a ani nemáme snimi skúsenosti a dotiahnuť plyn ku pozemku by bolo finančne dosť nákladné. Takže ano, budeme mať v novostavbe kotol na drevo. PS: ak máš plyn v dosahu, ani nevymýšľaj ;-)
Odpovedať
dohromady to vyjde investične viac ako TČ
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez najskor planovali plyn aj kotol na drevo... No davame nakoniec plyn a krb-teplovodny, takze kotol uz by bol zbytocny...
Odpovedať
boha, teplovodny krb a plyn k tomu... investicia ako za TC
Odpovedať
My máme len kotol na tuhé palivo a sme s ním nadmieru spokojný, ku kotlu nám kurenár pripojil 800l akumulačnú nádrž,ktorá sa počas kúrenia nabíja teplou vodou a ak už nekúrime,tak ide teplá voda do radiátorov z tejto nádrže,čo nám udržuje teplo v dome.zatiaľ sme skúrili asi 4 m3 dreva a to ešte nemáme ani zateplené. :-)
Odpovedať
Na orave po dedinach vacsina ludi dava kotil na tuhe paliva(aytomaticky kotol na uhlie) lebo plyn nieje vobec TC lacne nieje a pasivne domy malo kto stavia na orave
Odpovedať
kotol na tuhe palivo +akumulacnu nadrz pre lepši tepelný komfort a neni o com najlacnejsia prevadza kurenia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
mna by zaujimalo ako kurit v obdobi ked uz nieje tak teplo ... lebo na to aby som nadrz nabil musim hecovat kotol a tym spalim viac dreva ... nestaci len prikurit v kotly na 2 h a potom nechat tak bez nabijania?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?