Ohrievanie vody pomocou fotovoltaiky

Ahojte. Potreboval by som poradiť. Idem rekonštruovať 50 ročný dom komplet zateplenie + strecha + kondenzačný kotol. Dostali sme sa do otázky či neinvestovať do fotovoltariky na zohrievanie vody v domácnosti + zvyšok elektriny predať poskytovateľovi. Ide mi o to že náklady na solárko odhadujem 4 – 5 000 preto sa chcem spýtať či to má vôbec význam lebo niekto hovorí že áno a niekto zase nie.
Odpovedať
Profilova fotka
nevyplatí sa, prebytky nepredáš, resp. ich odkupujú za 0 € :-|
Odpovedať
Nemal by štát určovať cenu za výkup lebo za 0 € sa mi to nezdá že by to vykupoval.
Odpovedať
@lukas852 najskôr pises o fotovoltike, potom spominas solarko...co vlastne planujes? A kamilka ma pravdu, uz ti nikto nezaplati za elektrinu, ktoru mas prebytocnu. My mame FTV 12 panelov, elektricky bojler (125l) na teplu vodu nam to zohreje, ked je pekne slnecne pocasie cca. za 2h.
Odpovedať
Prepáčte áno myslím fotovoltaické panely ktoré vyrábajú elektricky prúd. V tom prípade je to asi jednoznačné že sa to neoplatí. ďakujem
Odpovedať
neda mi nereagovať, trhá mi to uši, aj keď je to od témy, Po slovensky sa povie FOTOVOLTIKA nie fotovoltaika.
Odpovedať
ak maš zavedený plyn ,tak potom kondenzačným kotlom ohrievať TUV.
Odpovedať
Sorry píšem z mobilu tak preklep. No práve že idem montovať kondenzačný plán bol : Dať kotol + bojler s dvoma špirálami jedna pre kondenzačný kotol a druhá pre fot. A zvyšok energie predať do siete. Ak to nechám len na bojler tak to pre mňa nie je prínos ale len strata.
Odpovedať
@lukas852 presne tak to je. Ak máš kondenzačný kotol, fotovoltika ani solár sa ti neoplatí
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas852 SSE vysoko pravdepodobne od teba nie len ze elektrinu neodkupi, ale zakaze ti ju do systemu dodat aj zadarmo a to pod hrozbou pokuty. Takze pokial nemas vela penazi, ktore nevies kam investovat, na FVE zabudni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?