Ohrev vody Logitex

Caute, kedze v inom vlakne niekto odporucal tento system na ohrev vody, trochu som si poratal navratnost. Napriklad ten komplet set 2kW (8x panel, zasobnik, elektronika, konstrukcia, montaz) za takmer 4000€. http://www.logitex.sk/8/index.php?ac=... Beriem normalnu cenu, lebo "zelena domacnostiam" znamena len to, ze na tu druhu cast sa zlozime vsetci, cize jeden velky Fico-oeb. Ja mam aktualne zratane, ze dvaja dospeli + male dieta nas stoji ohrev vody cca. 150€ rocne, klasicky 125l bojler za 200€. FVE urcite nepokryje spotrebu na 100%, odhadujem tak na 50%. Cize investujem 4000€, aby som usetril 75€ rocne :-S Keby sme aj brali rodinu, kde sa mina viac, dajme tomu 2x tolko, stale je navratnost nie 50, ale 25 rokov. V dnesnej dobe kupovat nieco, co ma navratnost nad 10 rokov, je podla mna nezmysel, ani tych 10 rokov uz pomaly nic nevydrzi. Je celkom mozne, ze ja robim niekde vo vypocte chybu, ak ano, skuste ma opravit, budem len rad. Ale ucelom tohto systemu je len a len usetrit dake tie dukaty a to podla mna nerobi. Inak som velmi zvedavy, aka bude cena po skonceni dotacii. Nieco mi hovori, ze tych 4000€ to nebude 8-)
Odpovedať
1
2
@jarosujo Ja to doma mám a je to približne tak, ako píšeš, len to ušetrí cca 60% nákladov
Odpovedať
@jarosujo Ten system som odporucal z dovodu, ze zadavatel tej temy chcel silou mocou zabezpecit zalohu vsetkeho a nevahal koli tomu zhanat ohrev TUV na tuhe palivo, aky pouzivali nasi stary rodicia a stavat koli tomu dalsi komin (resp. dvojkomin). Ak chces optimalizovat vyrobu TUV na elektrinu, ber nieco taketo - http://www.eliz.sk/sk/produkty/zasobn... Mimochodom, ta dotacia je z eurofondov. A ano, v principe je akykolvek systemovy slnecny ohrev vody (aj klasicky solar, aj fotovoltaika) nenavratny.
Odpovedať
@cache Mimochodom odkiaľ sa berú tie peniaze, ktoré sa rozdávajú pod názvom "eurofondy"?
Odpovedať
@jakino Z dani europanov. Slovensko este stale viac z EU berie, ako do EU dava, takze preco nevyuzit peniaze nemcov, francuzov, (zatial) anglicanov, ...?
Odpovedať
@cache som sa teraz pobavil :-D :-D :-D
Odpovedať
@jakino V com konkretne? Do EU prispievame v radoch milionov (stovky milionov), eurofondy co cerpame su v radoch miliard (jednotky miliard).
Odpovedať
@cache Áno prispievame ale z našich daní a to čo dostaneme v podobe eurofondov sú naše peniaze ale už nie pre nás ale pre firmy. Takže oeb za oebom.
Odpovedať
Ale ved to je uplne jedno, ci to plati Slovak, Nemec alebo Eskimak. O tom tato tema nie je. Skor som chcel vediet, ci nemam nahodou pokazenu kalkulacku :-D
Odpovedať
@jarosujo Mi sme dvaja a mesačne na ohrev vody zatiaľ 265 kWh, tak niekde to stou hygienou asi nebude v poriadku.
Odpovedať
@blackomt Este raz, do EU posielame rocne nejakych 700-800 milionov eur. Rocne vyceprame z eurofondov nejake 3-4 miliardy eur. Znamena to, ze z EU doteka zatial stale viac, ako tam posielame. Preto nevidim dovod nevyuzit ked sa to dotuje z eurofondov aj fyzickym osobam. Nech aj 50% z eurofondov padne za obet subdodavatelstvu, stale doteka viac, nez sa tam posiela.
Odpovedať
@ruren 265kWh na TUV mesacne, to je teda dost. To miniete cca. 250l teplej vody denne, mozno by pomohlo nepolievat zahradu teplou vodou :-D O moju hygienu sa nestrachuj, ta je presne taka, aka by mala byt. Inak norma je tusim 40l teplej vody na dospelu osobu na den.
Odpovedať
Profilova fotka
Mám Logitex,montujem Logitex,spolupracujem s Logitex...a zákazníci aj ja som spokojný.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jarosujo a keďže si si to tu takto porátal,nenamonuj si tento systém a pohoda,klídek tabáček :-)
Odpovedať
@poliacik321 supni sem svoje cisla, nech mas viac spokojnych zakaznikov.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba veru,už by som to mal všetko nejako porátať.
Odpovedať
@poliacik321 ja ti neviem, je všeobecne známe, že v našich zemepisných šírkach a pri dnešnej účinnosti je akýkoľvek systém s fotovoltaikou nenávratný. Jasne, okrem FTV elektrární s dotovanou cenou výkupu. Firmu logitex mám za rohom, bol som tam osobne na kus reči, ale nakoniec som sa rozhodol, že sa bez tej srandy zaobidem 😂 Ale keď klesne cena panelov a stúpne účinnosť tak prečo nie. Čítaj viac: http://www.osel.cz/9682-potencial-vyu...
Odpovedať
@cache No pokial ja viem, tak nas eurofondy stoja okolo 70% z toho co sa vrati. Je to samozrejme stale lepsie ako nic, ale urcite to nie su tak ruzove cisla ako si napisal. A za odmenu musime samozrejme skakat ako EU piska... Ale to je od temy, ospravedlnujem sa 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 akože neveríš mi v čom? že ho mám a som spokojný? alebo že sú nespokojní zákazníci? tých clánkov je kopec to je pravda ale nech mi niekto skúsi napísať ktorý systém je najlepší na svete.
Odpovedať
@poliacik321 Ja som nikde nenapisal, ze ti neverim :) Ja som len napisal, ze to nema navratnost a hlavne nie taku, aku prezentuje logitex. Mam znameho, ma toho na streche az az. Chvalil sa mi, ze kolko EE usetril a ze si ide kupit tento rok aj baterie. Nemal som ani silu ani chut mu to nejak vyvracat, lebo tiez vyzeral velmi spokojny :-D
Odpovedať
@poliacik321 @14054 To je tak, ked sa do cisiel zacnu miesat pocity :-) Keby mi dal na papiery vyrobca, ze mi zabezpeci bezplatny servis po dobu uzivania systemu, tak by som do toho siel, ale za normalnych podmienok ani nahodou :-D
Odpovedať
"akože neveríš mi v čom? že ho mám a som spokojný? alebo že sú nespokojní zákazníci? tých clánkov je kopec to je pravda ale nech mi niekto skúsi napísať ktorý systém je najlepší na svete" @poliacik321 Ziadny system nie je najlepsi, vsetky su proste zle, lebo navratnost je v nenavratne. Ak je podla teba navratnost 20-50 rokov v poriadku, tak potom ok. Kedze vravis, se si spokojny, tak cisla urcite musis mat. Lebo spokojny mozes byt len vtedy, ak cisla ukazuju, ze sa to naozaj oplati. Ja som dal klimu, usetri mi okolo 50% nakladov na kurenie, stala komplet aj s montazou 1300€. Navratnost okolo 6-7 rokov, co je tak na hrane. Mala by sa teda splatit, ale je tam dalsi velky bonus - dokazem si v lete pochladit, hlavne preto som ju aj kupoval. Cize mi prinasa aj urcity komfort navyse, co sa bohuzial o FVE povedat neda. Elektricky prud z FVE je uplne rovnaky, ako zo siete.
Odpovedať
@jarpo http://www.europarl.europa.eu/news/sk... po kliknuti na obrazok mas aj prehladne grafy
Odpovedať
@jarosujo kolko mas spotrebu na klime cez leto? ide o prebytok energie z FTV hlavne cez leto....mozno spravit prepocet navratnosti, ak by sa to napojilo na klimu....samozrejme, ze investicia by bola vacsia...navratnost je tak okolo 15 rokov s dotaciou...
Odpovedať
@bonton Montoval som ju az koncom Augusta, takze som uz vela nepochladil. Ale teraz tym vykurujem 2/3 domu a spotreba za Januar bola 210kWh, cize cca. 19€. Na chladenie to bude urcite menej, staci ked to pochladi poobede a podvecer, takze tak 5-10€ za mesiac odhadujem. Ked vravis 15 rokov navratnost s dotaciou, to je 30 bez. To fakt niekto moze predavat ?
Odpovedať
@jarosujo tak je to investicia na dlhsie, v inych krajinach to ma urcite vyznam. Aj tepelne cerpadlo je dost velka investicia...ak su peniaze tak clovek moze investovat...v juznych krajinach ma ftv velky potencial. Na svk je to tak na 50%-60% vyuzite. Na zapade mame tu na jesen a v zime vacsinou zamracene....😑😑
Odpovedať
@bonton v južných krajinách je ale návratnosť na ftv v nedohľadne , chodievam na Čiernu horu ubytovanie na súkromí , teplá voda je zo suda náklady takmer nula,barák je dobre zaizolovaný žiadny hic v noci, v zime sa tam nekúri, domáci ubytúvavajú nemeckých penzistov pol roka, majú tam nižšie náklady a vodu ohrievajú v zime el bojlerom ktorý ide tak 3-4 mesiace ročne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@cache https://www.hlavnespravy.sk/europska-...
Odpovedať
@jakino Hlavne Spravy? Vazne? Aj si pochopil podstatu toho clanku, resp. hlavne toho povodneho, ktory trocha menej zavadzajuco napisany? Ten clanok hovori o tom, ze zahranicne spolocnosti, ktore vlastnia spolocnosti na slovensku, si vyplacaju dividendy. Co to ma co spolocne s tym, ci sme alebo nie sme v EU, ci poberame ci nepoberame eurofondy? To je princiup kapitalizmu. Ver tomu, ze aj Renault-Nissan si vyplaca dividendy nielen z Dacie (Rumunsko - EU) ale aj z Lady (Rusko - nie EU).
Odpovedať
@jakino A čo ta dezinformacia ma spoločne s fotovoltiku?
Odpovedať
@cache @ruren každý nech si o dotáciách z eurofondov spraví svoj názor, ja nepotrebujem nikoho o ničom presviedčať ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?