Odvod kondenzu cez cerpadlo v podhlade

ahojte, chcem si dat osadit vnutornu jednotku klimatizacie na miesto, odkial uz neviem samospadom dostat kondenz von z bytu. schodnu cestu vidim cez cerpadlo umiestnene v podhlade - pripadne v liste veducej do podhladu. viacero firiem ma od tohoto riesenia odhovara, cerpadla su vraj hlucne a poruchove. mate skusenosti s podobnym riesenim? ked si cerpadlo dam 3m od spalne do podhladu, naozaj ma tych ~30db bude budit? su tu este ine faktory ktore treba brat do uvahy ked chcem vsetko potrubie k vonkajsej jednotke viest v podhlade? vdaka za nazory a skusenosti.
Odpovedať
@rizon Mal som to tak v starom office, to cerpadlo je pocut, neviem aky mas tuhy spanok, ale mna by teda budilo. A tiez sa aj par krat pokazilo, samozrejme zakazdym mapa na stene a vymalovat :-D nakoniec sme radsej dali velke vedro a vylievali rucne =-)
Odpovedať
@rizon budiť by ťa to nemalo, horšie to bude so zaspávaním, musíš byť tolerantný voči takému hluku. Sused, ale určite nebude. To umiestnenie sa mi zdá čudné, ako vyriešiš nasávanie. Keď kondenz steká do čerpadla tak to je v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@rizon nie je mozne vyviest trubku von smerom k vonkajsej jednotke? kolko sa vlastne vytvori toho kondenzu pocas prevadzky? neda sa to riesit nejakou nadobou ktora by sa vylievala?
Odpovedať
Profilova fotka
na to sa používa dávkovač,(kippheber), ale nie je to bežne v malom prevedení dostupné. Používam to pri rozvode vody na vertikálnu koreňovú ČOV. Princíp je v sklopnej excentrickej nádržke, ktorá sa po naplnení preklopí, voda v potrubí vysaje nádrž nad ňou.
Odpovedať
@rizon nie som odborník na danú vec ale keď som riešil klímu ja tak mi bolo povedané ze sú jednotky ktoré majú čerpadlo v sebe a tým pádom nemusí byť kondenz odvedeny samospadom. Niečo také by nebolo dobre? Sú síce drahšie
Odpovedať
na odčerpávanie skondenzovanej vody sa používajú na to určené pumpy - čerpadlielka, https://www.google.sk/search?q=conden... niektoré zariadenia ich majú ako extra príslušenstvo ku klíme, alebo ku fancoilu, ceny sú dosť veľké :-(
Odpovedať
vdaka vsetkym za reakcie, este stale zvazujem co s tym. @kejsix diky, presne takuto osobnu skusenost som chcel, len som dufal ze nebude negativna hned prva :D nepamatas si co to bolo za cerpadlo? @viktor811 pocitam ze to bude zvukom nieco ako cerpadlo vo webaste (?) taketo nieco si predstavujem https://www.dobraklima.sk/sauermann-d...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?