Odvlhcovac veľkých miestnosti

POTREBUJEM si požičať/prenajať interiérový ODVLHCOVAC do veľkých miestnosti cca 100m štvorcových. Vie mi s tým niekto pomôct prosim? Košice a okolie
Odpovedať
@aly_m http://www.strejda-google.cz/#odvlhco...
Odpovedať
@sysell ja si to tiez viem vygooglit, ale za 20€ denne sa mi zdalo požičanie drahé, kedže budeme odvlhcovat niekoľko týždňov. Dúfala som, ze sa mi ozve niekto, kto to ma doma a pozicia lacnejšie 😉
Odpovedať
@aly_m ja som pred par tyzdnami kupil v lidli elektricky odvlhcovac za 150 eur. Nadobu ma 5 L. Zatial spokojnost. Pustim to vecer a rano je plna nadrz :). Ked pockas par mesiacov odpredam =D
Odpovedať
@dominik_boksansky potrebujem to čo najskôr. Ale dakujem za ponuku.
Odpovedať
skus pozriet v nay elektro tento:SINCLAIR CFO-20N, odvlhčovač mam ho doma ,meria aj vlhkost,ma 3 rezimy vykonu. zatial som s nim spokojny.
Odpovedať
@marko337 nevieš či sa to dá napojiť, aby ta voda niekam odtekala? Lebo nádrž na 4,7 l sa mi zdá mala, ze to treba často meniť. No a s tou častou výmenou je problém. Manžel chodí do práce a ja som PN v 7mes tehotenstva. Bývame u svokrovcov a potrebujeme odvlhcit nas dom - hrubú stavbu. Mame položené podlahové kúrenie a na tom poter, ale uz je zima a pomaly to schne.
Odpovedať
ano na boku sa da pripojit hadicka do kanalu. ta hadicka sa kupuje zvlast.
Odpovedať
Profilova fotka
moja starka ma tiez strasne vlho v dome, a tiez sa to snazime nejako vyriesit
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze sa viac oplati si kupit vlastny ako si poziciavat
Odpovedať
Profilova fotka
a aky je najlepsi? ja mam tiez doma s tym problem
Odpovedať
My sme kúpili odvlhčovač kvôli tomu aby nám rýchlejšie schli stierky na stenách. Stierkovalo sa teraz v októbri, keď prišli tie dažde a hmly a nič nechcelo schnúť. Kúpili sme tento: https://www.alza.sk/midea-comfee-mdf2... a teda musím povedať, že sme veľmi spokojný. V priebehu dňa dokázal odsať 6 l vody zo vzduchu - teda nádržka sa 2x za deň vyliala - vyliala sa vždy ráno a večer. Používam ho aj teraz, keď maľujem. S vylievaním vody nieje problém, pretože keď je nádržka plná, automaticky sa vypne, alebo sa vypne po tom, ako je dosiahnutá požadovaná vlhkosť v miestnosti. V konečnom dôsledku sa mi táto mašinka páči a určite ju budem používať, napr. aj v zime, keď budem prádlo sušiť vo vnútri.
Odpovedať
tie odvlhcovace za 150 eur co vytiahnu 6 L za den su podla mna na nic. Mame jeden taky. V zime je ovela efektivnejsie vetranie. Kedze je vonku studeny vzduch. Taky odvlhcovat znizil relativnu vlhkost za 12 hodin u nas zo 65 na 50 za niekolko hodin. Za 10 minut vetrania sme RV znizili zo 65% na 40. Neviem ako funguju priemyslene.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@joxe V predchádzajúcom príspevku som sa zle vyjadrila. 6l za deň vytiahne teraz, keď sa tam nič nerobí, len všetko pomaly zrie a udržuje sa vlhkosť cca 60 %. Keď sa natiahli stierky, denne to vytiahlo tak 20l vody. Takže nemôžem povedať, že bol na nič :) To schnutie, je z takýmto odvlhčovačom neporovnateľne rýchlejšie ( keď sa začali ťahať stierky - len sme kúrili a vetrali a . Myslím že vetraním v tomto období z tou vlhkosťou určite veľa neurobíš, keďže voda stojí vo vzduchu.
Odpovedať
@rs_nina ano, to suhlasim :). Pocas schnutia omietok a poteru to moze mat vyznam. Ale potom uz je to zbitocne. Sam som to skusal pred cca mesiacom a prisiel som k zaveru, ze to nema zmysel. Akurat to zohrialo miestnost a spotrebovalo energiu. Proste stavba take 2-3 roky bude este pomerne vlhka a taky odvlhcovac nepomoze. Po prvom roku vlhkost mierne klesla, tak snad tuto zimu prezijeme bez plesni a zbitocneho prekurovania.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@joxe Na zníženie stavebnej vlhkosti je odvlhčovač ideálna pomoc, ako píšete. Pre bežnej prevádzke, ak je zvýšená vlhkosť, je systémové riešenie zrejme len rekuperácia. Na väčšinu lepších odvlhčovačov je možné namontovať hadicu a odvádzať skondenzovanú vodu do väčšej nádoby. Osvedčila sa mi 40L, reálne sa naplní cca za 2 dni. Takto vyzerá tá hadica: https://www.youtube.com/watch?v=_vmSx...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@dominik_boksansky @dominik_boksansky zdravím náhodou ho nepožičia ste za finančnú odmenu?
Odpovedať
@rs_nina dobrý deň náhodou by ste ho nepoziciala 2 týždne?:)
Odpovedať
@marko337 zdravím, nepoziciala by ste ho na 2 týždne? Vdaka
Odpovedať
@petkabugy dobry den, ten moj uz je predany ☺️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?