Odvetranie strechy

Dobrý deň, máme na dome relatívne jednoduchú strechu s "odskokom" (viď obrázok), strešná krytina je falcovaný plech. Na vyššej časti je odvetranie (odvod prípadného kondenzu z izolácie) jasný - medzera je na hornom aj dolnom okraji strechy. Nie je mi ale celkom jasné, ako je to s nižšou časťou. Na spodnom okraji je rovnaký otvor ako pri vyššej časti, ale horný okraj sa pripája priamo na múr, takže žiadna medzera tam nie je. Nemá s tým niekto skúsenosti? Ďakujem!
Odpovedať
@vedko Na tej nižšej časti strechy ja ale medzera vľavo, na dolnom konci, nie? Stačí jedna - ak by sa pod plechom nejaká para vyskytla z interiéru, tak ona si cestičku von nájde, keďže má kadiaľ ujsť. Na letné prevetrávanie by bolo možné rátať s medzerami niekde na štítovej strane podbitia napríklad.
Odpovedať
@blacksr @vedko my mame podobnu strechu - len mame akoby tu jednu cast, bez odskoku.. krytinu tiez falcovany plech a teraz prave riesime, ci robit tie odvetravania z prednej casti. Vzadu mame po celej dlzke 8 cm medzeru a zaujimalo by ma, ci su nutne aj tie predne otvory.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď. Znamená to, že na odvod kondenzu bude stačiť aj tá dolná medzera a tie na štíte len preto, aby sa strecha menej prehrievala v lete?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, mame domcek ktory sme nedavno kupile a teraz som si vsimol ze nam chybaju odvetravacie skridle. Musia tieto skridle byt alebo sa da bez nich existovat? Strechu mame zateplenu. Je tam aj parozabrana ktora ale nebola dotiahnuta uplne do detailov (jednotlive casti neboli na seba parotesne spojene). No na pocudovanie napriek tomuto vyzera byt vata sucha a drevene konstrukcia tak isto (mozno aj vdaka slabej zime). Kontroloval som to na meranie vlhkosti dreva resp dotykom vaty (ale len na miestach kde som k tomu mal pristup). Parotesnost parozabrany doriesim len ma zaujima ci by som mal doriesit aj odvetravacie skridle. Dakujem za vsetky rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?