Odvetranie spajze, digestoru a kupelky v dome s RJ.

Profilova fotka
Ahojte, akurat riesim ako odvetrat tieto miestnosti v dome. Co by ste poradili ako najvhodnejsie riesenie? vsetky su na severnej stene. Dakujem
Odpovedať
Riadene vetranie s rekuperaciou tepla. Ludovo nazyvane "rekuperacia". Vsetko ostatne (napr. bezny ventilator) nie je vhodne, kedze vzduch ktory odsajes musis niekde nasavat, co je vo vzduchotesnej (rozumej dobre postavenej) novostavbe takmer nemozne.
Odpovedať
Odporucam tiez precitat: http://www.asb.sk/tzb/vetranie-a-klim...
Odpovedať
@soichiro Dom s RJ - znamená, že je to dom s rekuperačnou jednotkou? A Vy sa pýtate, ako odvetrať 3 miestnosti? Alebo som zle pochopila skratku RJ ?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ano, dom s rekuperacnou jednotkou. Tieto dve miestnosti plus digestor mi neodporucaju odvetravat za pomoci rj. Radia mi dat tam mriezku do fasady s ventilatorom a klapkou.
Odpovedať
@soichiro Joooj, to je blbosť. Nerobte diery do domu. Digestor bude mať kovový = tukový filter. Paru a pachy odvetráte rekuperačkou. Digestor cirkulačný s výkonom nad 500 m3/hod. Kúpeľňu a WC - samozrejme, že ich treba odvetrať rekuperačkou. Zaujímalo by ma, ako Vám navrhli odťahy z domu. Kde vlastne, ak nie v týchto 3 miestnostiach?
Odpovedať
@soichiro to su riadni odbornici, ti este o rekuperacii urcite nepoculi. Prave naopak, odvetrat tie miestnosti je dolezite cez rekuperaciu, aby co najviac zohriali nasavany vzduch.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no v kupelke ju navrhnutu mam, ale priamo digestor a spajzu nie. Jednotka bude asi atrea duplex ec5.
Odpovedať
@soichiro Digestor sa nenapája priamo - ide iným výkonom než vetranie. Preto digestor cirkulačný - aby prepral vzduch od mastnoty a vetranie ho následne odsaje. Do špajzky dajte prívod, nie odťah - aby tam bol suchý a chladný vzduch - nie teplý vlhký z domu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@blacksr takže do špajže má byť potiahnutý prívod? my tak máme, len veľa ľudí radí opak :-| a šatník? tam máme zas odťah..
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika003 nam dali do tej spajze odtah a do satnika privod.. V kuchyni su dva odtahy v blizkosti spajze.. Obyvacka dva privody..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?