Odporúčania ako riešiť vykurovanie Ak je plyn veľmi nákladný

Zdravim Vas, mam taky problem :-( plyn sa nachadza na druhej strane cesty a v priprade zaujmu stoji riadeny prepich 3000eur co som sa s kurenarom rozpraval, ak tam zapocitame kotol, plus vsetky naklady s tym spojene ako je zavedenie do domu, prihlasenie na plynarni+ projekty tak mam pocitat s 10 000eur nakladmi. Hladal som rozne varianty, co sa tyka vykurovania...do elektiky velmi nechcem ist a celkom ma zaujala rekuperacia s moznostou dokupenia klimatizacie...plus druhy nahradny zdroj tepla kachlova pec s kondenzatorom...aky mate na to nazor a skusenosti s tym...alebo je snad nieco lepsie? :D Dakujem Vam za kazdy nazor, skusenost... jedna sa o bungalov 100m2...30tka tehla+ 10 izolacia....
Odpovedať
Rekuperácia nie je kúrenie, ale vetranie. Najlepšie riešenie je podľa mňa: dom postaviť ako pasívny, dať aj rekuperáciu. kúrenie riešiť pieckou, kachľami + elektrokotol + podlahovka. Kachle prípadne teplovodné. My nemáme ani krb, ani kachle, ani plyn - ročne kúrenie stojí 180 €. Systém kúrenia stál 1300 €. Začnite tými izoláciami, napr. stenu dajte murivo 30 cm + 20 cm EPS. ATĎ.
Odpovedať
Profilova fotka
a pošlite kúrenára do čerta, to je len jeden?
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy doplnkovy zdroj navysuje cenu investicie. odporucam sa sustredit na jeden dobre navrhnuty zdroj tepla a k nemu adekvatne navrhnuty vykurovaci system.
Odpovedať
blacksr a vy mate aký domek ked mate len 180€ naklady na vykurovanie ročne?aký mate system?ja stojím pred výberom plynoveho kotla tak ma to zaujalo :-)
Odpovedať
Elektriny sa netreba báť, inštalačné náklady sú nízke pri elektrickom podlahovom kúrení. Mesačné prevádzkové náklady predstavujú pre bungalov s pôdorysom 100m2 cca 110 - 120 €. V tom je všetka spotreba - pranie, varenie, pc, tv a kúrenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?