Obojstranný teplovodný krb a druhý zdroj tepla

Profilova fotka
Zdravím, potrebujem poradiť. Plánujeme obojstranný teplovodný krb a druhý zdroj tepla bude elektrina. Nevieme ale, ako to správne nakombinovať, aby to bolo čo najvýhodnejšie. Uvažovali sme o elektroakumulačnej nádrži. Plyn na pozemku nemáme, preto elektrina. Máte niekto skúsenosti s touto kombináciou?
Odpovedať
@peterada už tu sú skúsenosti, pohľadajte základom je dobre tepelne izolovaný dom a čo najjednoduchšie kúrenie, nechajte si to optimalizovať, aby ste sa nestali či už otrokmi krbu, alebo platcami faktúry vo výške 3000 € za elektrinu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takže tú sú otázky na ktoré si musíš odpovedať : - využitie režimu kúrenia prostredníctvom časového režimu (t.z.manuálne dokladanie dreva a nestálosť procesu ohrevu média podľa miery horenia) s toho vyplýva zlá regulačná schopnosť - využitie akumulačnej nádrže, predpokladám kombináciu elektrošpirály a rúrkovnice pre ohrev prostredníctvom krbu-maj prosím na pamäti potrebu teploty spiatočky do teplovodného krbu na úrovni nad 60 st.C. - pri použití akumulačnej nádoby určenie primárneho ohrevu-elektrošpirálou na hodnotu 60 st.C a dohrievanie prostredníctvom teplovodného krbu-náročnosť obsluhy a kontrola teplôt - čo je na sekundárnej strane ? podlahovka, telesá atď.? Kombinácií je veľa len si treba dať pozor na komfort prevádzky a náklady. Pokiaľ Ti môžem odporučiť tak to rieš teplovzdušnou vložkou a kotlom na tuhé palivo s elektrickým podávačom. ak chceš pošli mi plánovanú schému a ja sa na to pozriem a poradím Ti, kedže takéto skúsenosti mám.
Odpovedať
@maros_kollar chcem sa opýtať, čo si myslel s tým elektrickým podávačom?
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 tuhé palivo-pelety-zásobník-závitovkový podávač so zásobníku asi tak, zase možností je niekoľko. záleží od nárokov na komfort prevádzky.
Odpovedať
aha jasné chápem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?