Oblozena klimatizacia do rohu miestnosti

Zdravim, rad by som si dal do domu klimatizaciu do obyvacky, ale nechcem aby bola vidiet. Roh miestnosti planujem oblozit sadrokartonom a pod strop by som rad dal kanalovu klimatizaciu. Preto potrebujem vediet ze ci je mozne aby mala takato klimatizacia nasavanie z celnej strany a z bocnej zasa vyfuk vzduchu. Nakolko ju planujem osadit do rohu, nie je mozne mat nasavanie ani zhora, ani z dola, ani cez. Len proste z dvoch bokov. Nakolko planujem cely roh oblozit, vyska riesenia moze byt kludne aj meter. Je moja predstava vobec realizovatelna? Dakujem
Odpovedať
Ahoj, tvoja predstava je reálna, z jedného boku bude nasávať, môže sa tam dať VZT koleno napojené z kanalovky priamo na nasavaciu mriežku a z druhého boku bude výfukova mriežka. Treba ale rátať s tým, že treba tam dať nejaký servisný otvor kde sú pripojenia na kondenz, kabeláž a Cu potrubie a aby sa dal vybrať filter :-) Inak aj nástenná jednotka sa dá schovať do dizajnovej skrinky, ale vrchná doska musí byť perforovana kvôli nasavaniu vzduchu z miestnosti :-)
Odpovedať
@marek016 ked chces kanalovu jednotku tak si hu daj na povalu a nasavacie a vyfukove potrubie si potahaj kam chces. Bude lebsie ket bude fukat na viacerich miestach. A aj pristup kenej pri servise - cistenie fitrov bude OK.
Odpovedať
tak som si to aj predstavoval, ale vacsinou pocuvam od klimatizerov (na obhliadke boli uz traja) vravia, ze sa neda a ked s tym, ze klima moze byt aj inde tak ma odbiju ze to nejde, tak ja fakt neviem.
Odpovedať
@marek016 su pripady,ked odbornik odmietne tvoj laicky napad nie preto,ze ti nechce vyhoviet,ale preto, lebo lepsie rozumie po technickej stranke,ako zariadenie pracuje a co moze sposobit problem. Ono teoreticky sa da vsetko,ale ak uz traja na obhliadke na nieco pindali,zrejme si pozadoval nejaky nezmysel. Ide o to,aku alternativu ti ponukli. jeden priklad: moj znamy kupil chladnicku s hlbkou 70cm,co je dost,navyse mala distancne plasty zozadu,aby sa nedala pritlacit o stenu jednak z dovodu poskodenia vyparniku a jednak ze sa to nema robit,aby tie mriezky dobre vetrali.On ich urval a nacapil to cele na stenu.Akoze ok,je spokojny,chladnicka ide, ale dokedy a s akou spotrebou,to zisti myslim coskoro
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?