Obehové čerpadlo thermocontrol hučí/rapká

Profilova fotka
Dobrý deň, mám obehové čerpadlo thermocontrol tc 25/6/180. Kupoval som ho minulú vykurovaciu sezónu teda minulý rok. Fungoval dobre no asi po 2 mesiacoch začal hučať ako keby také rapkanie ako keby bol vo vnútri vzduch. Skúšal som odvzdušnovať ako radiátory tak aj samotne čerpadlo no nič nepomáha. Kde môže byť chýba? Alebo treba nové čerpadlo? Ak áno tak ake aby som sa vyhol takýmto problémom. Aj keď si myslím že čerpadlo používané jednu sezónu by nemalo robiť takúto šarapatu. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomas2912:

Dobrý deň, mám obehové čerpadlo thermocontrol tc …
@tomas2912 nemyslím si, že ho treba hneť vymeniť. Tiež som mal také čerpadlo. vydržalo 11 rokov, celý čas si chraptilo, vrčalo, pukotalo. Potom sa zaseklo Značka Wilo.. Ešte som ho rozhýbal, ale už som mu neveril, lebo mi vyvrel výmenník v krbe. Vymenil som ho za značku Aquart. To je tichšie, až musím priložiť naň ucho, aby som skontroloval, či sa točí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@tomas2912 nemyslím si, že ho treba hneť vymeniť…
@zicher sorry, nie hneť, ale hneď, respektíve ihneď.. až ma v zadku pichlo, ked som si to teraz po sebe prečítal.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas2912 cerpadlo je v zaruke, reklamuj...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

@tomas2912 cerpadlo je v zaruke, reklamuj...
@mgx no na reklamáciu som mal myslieť skôr keďže teraz je už chladno, niekam ho teraz posielať a čakať bez čerpadla. Preto sa pýtam či je nejaké čerpadlo čo by bolo viac spoľahlivé.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@tomas2912 nemyslím si, že ho treba hneť vymeniť…
@zicher to čerpadlo auart mi príde vyzorovo rovnaké ako to čo mám.
Odpovedať
Profilova fotka
Preto to chcem riešiť lebo strašne rapči a ide to každému v dome na nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas2912 mal si na to maj-jun-jul-august-september. Pripadne si kup klon za 40europenazi, je to rovnaky crep. Medzitym mozes reklamovat povodne. https://www.vykurujem.sk/avansa-25-6-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?