Obehove cerpadlo na TUV

Profilova fotka
Ahojte prosim o rady ako najlepsie urobit obehove cerpadlo TUV a comu sa vyvarovat. Dakujem
Odpovedať
@janadzana ideálne je mať dom navrhnutý tak aby ho nebolo nutné použiť :-) Vyvaruj sa aby to bežalo v kuse aj keď sa nepoužíva.
Odpovedať
@janadzana ako pise slavoslav, najlepsie by bolo keby ho vobec nepotrebujete, je to ale vo vasom pripade asi nutne ze?
Odpovedať
Ak je TUV čka malá tak to nevadí, ale pri veľkom dome a veľkej akumulačke treba hnať vodu do väčšie vzdialenosti a kým dorazí teplá minie sa jej kopa, máme 3006 TUV s obehovým čerladlom, keď je vypnuté teplej vode trvá asi 3 2-3 min., kým príde k batérii a to ešte v závislosti od umiestenia baterie v dome. Ďalej pri nízkom odbere vody a objemen akumulačke voda stagnuje, a može zatuchnuť, / dnes už málokto hreje vodu na 60 st., C/ , pri studnovej vode bez upravovne vody može byť problém este vypuklejší. Naše čerpadlo sa púšta v dennom čase od 7 - 22.00 vzčdy každú hodinu na 15 min., je to presne zmeraný čas za ktorý sa už vracia teplá voda. Vedľajší fenomén je nejaká ta tepelná strata, / mám TC takže neriešim / , no kvalita vody má prednosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@janadzana Janka a je nutne ho davat? Aky velky mate ten dom?
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za odpovede 😊 Spytam sa takto: Ako to vyuzit aj ked nam to mozno nebolo treba. Myslim tym co by ste odporucili casovac ci vypinac ci je nieco ine este?
Odpovedať
@janadzana Pohybový spínač zapína na 2 minúty. Skôr ako za 15 min sa znovu nezapne. Vo WC funkciu pohybového spínača plní vypínač na svetlo.
Odpovedať
@janadzana ja ho mám v zásuvke na diaľkové ovládanie a zapnem keď potrebujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ruren ako mas osetrene, ze sa nezapne skor ako za 15 min.? Dakujem
Odpovedať
@aps Ja mám tzv. inteligentnú elektroištaláciu od INELS prepojenú s alarmom od Jablotronu a jednotlivé systémy spolupracujú medzi sebou. Časy sú naprogramované v ústrední Inelsu. Vo WC sa obehové čerpadlo zapne pri zasvietení svetla zároveň sa stlačením tlačítka (namiesto vypínačov) zvýši výkon rekuperácie na 15 min. V kúpeľní čerpadlo zapína pohybový senzor od alarmu. V obyvačokuchyni je doplnený druhý pohybový senzor alarmu, ale zaberá len úzky priestor kuchynskej linky a jeho funkciou je len zapínať obehové čerpadlo. Keď sa varí, alebo sa dlhšie zdržuje niekto v kuchyni, každých 15 min premieša vodu v potrubí na dve minúty a po celý čas je k dispozícií teplá voda. Keď sa dovarí a v kuchyni nieje žiadny pohyb, vodu nemieša.
Odpovedať
@ruren takze, INELS ti riadi a zamedzuje castemu zapinaniu cerpadla. Nam cerpadlo zapina cidlo alarmu (inac vdaka za inspiraciu, cerpali sme z tvojho prispevku na MS) - SATEL, ale ten vie iba zapnut a tym bezi cerpadlo, ked sme doma, skoro stale. Potrebujeme nejake rele, ktore by dovolilo zapnut az po uplynuti X casu po poslednom zapnuti.
Odpovedať
@aps A keď nie si doma, tak čerpadlo sa nezapína predpokladám. Keď ho máš napojené na senzor alarmu čo sníma celú miestnosť, tak samozrejme, že ti bude zapínať stále, keď zaznamená pohyb. Preto ja mám v kuchynskej časti druhý senzor a aj ten má z vnútra prelepeny priezor pred snímačom, aby zachytával len úzky priestor pred kuchynskou linkou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?