Nordflam Arica 11kw teplovzdušná liatinová krbová piecka

Ahojte, máte niekto túto piecku od krby tuma? aké máte skúsenosti? je mi jasné, že za tú cenu to asi nebude na celý život, ale či náhodou nemáte nejaké negatívne veci, čo sa vyskytli počas používania... ďakujem. dávam aj link, ak je to zakázané, tak admin prosím vymaž len link: http://www.krby-tuma.sk/product/nordf...
Odpovedať
Profilova fotka
@11jardo Preboha...! A to bývaš v nejakej nezateplenej stodole 12 x 12 m...? Pokiaľ to chceš do súčasnej novostavby, orientuj sa na výkony okolo 3-4 kW.
Odpovedať
@leonardom Mozno to chce do garaze ;-) Ja v garazi nieco take mam a ? :-D @11jardo Presne tieto nemam ale bal by som sa toho ze nemaju ziadnu akumulaciu. Rychlo sice vykuria ale zase aj rychlo vychladnu. A uhliky tiez nevydrzia niekolko hodin. V tej cene by som skor pozeral na nieco takeho http://www.krby-tuma.sk/product/romot...
Odpovedať
@17juraj17 ohľadne akumulácie som sa pýtal jedného predajcu na podobné liatinové kachle vs. niečo podobné ako si mi poslal a taktiež som bol vtom, že akumulácia bude úplne niekde inde .... a ma zaskočilo, keď povedal, že až taký rozdiel tam nieje.... a to bol človek, ktorý mi už párkrát dosť dobre poradil.... to čo si mi poslal, tak podobné majú rodičia a akumulácia taká, čo ja viem...normálna :) @leonardom ja som si vedomý toho výkonu, ale veď to nebudem nakladať na plný výkon a brikety a neviem čo, že nebudem vedieť pri tom sedieť ani na 3 metre :) nejedná sa o novostavbu, aj ked zateplený budem slušne...
Odpovedať
ešte som zabudol dopísať, že výkon sa dá "regulovať" od 7kW...
Odpovedať
Profilova fotka
@11jardo jo-jo, dá sa "regulovať"...... ale zistíš, že Ti zanáša dvierka, nedajbože dechtuješ.... Chcel si názor, vyjadril som sa, že určite by som zalovil v pieckach s nižším výkonom. Sám mám 6,5 kW (píše sa, že rozsah je cca 3,5-7), ale ak dovolíme dcére priložiť podľa jej gusta, raz-dva otvárame okná.
Odpovedať
@leonardom a ako často používaš piecku ak sa môžem spýtať, apropo aký máš druhý zdroj kúrenia? díky
Odpovedať
@11jardo Urcite nesuhlasim. Ved to je same sklo z 3ch stran a trochu plechu. Co sa tam naakumuluje ? Ten priklad co som tam dal ma aspon samot
Odpovedať
dobry den, my tiez vyberame kachle do radoveho domu - novostavby, myslite ze tieto budu vhodne pripadne ake mate skusenosti s firmou haas a sohn http://www.krby-tuma.sk/product/haass...
Odpovedať
@17juraj17 @11jardo Pani, ziadnu akumulaciu pri takychto mobilnych kachliach nerieste. Pokial to nieje murovane a nevazi to niekolko ton, tak ta akumulacia akurat jemnucko spomali nabeh a jemnucko spomali vychladnutie, a pod pojmom jemnucko myslim radovo minuty az desiatky minut, viac to neda. Este dodam, ze @leonardom ma pravdu v tom vykone, ze zrovna taketo kachle su uplne zle v modernych domoch. Maju minimalny podiel konvekcie a vacsinu tepla vyzaruju salanim - t.j. su vhodne do priestoru, ktory je schopny sam naakumulovat vyzarene teplo, inak povedane, do jednej izby v nejakom starom dome s metrovymi murmi. Brat si taketo kupil do montovanej chatky a nieje z nich statny, pretoze najprv je pri nich par hodin sauna (sialeny vykon) a potom (kedze sa to nema kam naakumulovat) je zase kosa. A za rohom, kam "nedosvietia" je kosa stale, kedze ohrievaju vzduch len malo.
Odpovedať
Profilova fotka
@11jardo Hlavný zdroj kúrenia mám elektrické rohože v anhydritovom poteri. Piecku zvykneme použiť, ak sa náhle ochladí, alebo si chceme spraviť atmošku: zíde sa nás viac - tak nech sa trošku zdvihne teplota na začiatku... Ale to by sme si aj bez piecky nadýchali...... :-)
Odpovedať
@janka2601 Znacka kvalitna (konkretny model netusim), rozsah vykonu akceptovatelny do novostavby, maju externy privod vzduchu (dufam, ze je s nim pocitane v tej novostavbe), takze su v principe vhodne.
Odpovedať
dakujem, privod vzduchu externy nie je, ked sme dom kupovali, uz bola podlaha aj potery hotove, budeme musiet viac vetrat :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janka2601 Ja mám Haas&sohn... Podobné. Aj výkonovo... Šikovné, ale kúriť treba opatrnúčko, lebo raz-dva treba vetrať.... ;-)
Odpovedať
@leonardom prizemie je cele otvorene 50 m2 a cez otvorene schodisko teplo dufam ze prejde aj na poschodie, kde su izby :-)
Odpovedať
@cache O to spomalenie vychladnutia ide. Mne ide o to ze ked das do kachli drevo vecer aby si rano polozil nove bez potreby zapalovania. Konkretne Romotop mam na chalupke ( sice vo vyssej triete ) ale tak to funguje bez toho aby kachle prebytocne dechtovali. S tym skloplechom ktory ukazal zadavatel kde to chladne zo vsetkych stran to vzivote nedosiahnes.
Odpovedať
Oki, takže nem dobrý výber :-) tak niečo podobné s nižším výkonom pohľadám ;-) díkes
Odpovedať
Profilova fotka
@janka2601 Teplo má ešte akú-takú schopnosť stúpať hore... - ale "za roh" sa sálavé teplo (ani svetlo) jednoducho nešíri. Neslobodno si robiť ilúzie. Je to tak.
Odpovedať
Chcel by som sa spytat tych,ktorí kurite v kachliach briketami. Výrobci brikiet píšu,že po rozhorení treba zavriet prívod vzduchu, výrobca kachlí píše,že prívod vzduchu nesmie byt pocas prevadzky zavretý. Ako to je? Nikdy som v kachliach nekúril. Jedna sa o jednoduchu liatinovu piecku haas sohn uka Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@11jardo aky ste dali nakoniec?
Odpovedať
@dina2402 ABX PANONIA - zelená farba, cena výkon paráda a je pekná
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?