Nízky tlak v systéme

prosim o radu. V piatok nam spustili do prevadzky kotol, vlastne komplet kurenie v novostavbe. Kotol na dreoplyn.akumulacka, Prizemie podlahovka, podkrovie radiatory. Tlak pred prvym zakurenim bol asi okolo 2, pocas kurenie sa pohybovala rucicka v zelenom poli na budiku prisla asi dpo koniec zeleneho pola. Zatial vse ok, ale v nedelu rano po vyhasnuti v kotly bol tlak asi 1. Vcera vecer (v nedelu) sa nalozil kotol znova, dnes rano tlak 0,2 atm! Nikde nevidno zeby tieklo, V podkrovi v radiatoroch vsade vzduch po odvzdusneni. Pri prvom kureni sa sa vsetko odvzdusnovalo , ked bola v systeme asi 50 st. voda. Po odvzdusneni sa voda nedopustala. Dnes zase vsetko zavzdusnene, a tlak spominaych 0,2 !!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Mas niekde automaticky odvzusnovak ?
Odpovedať
@bvlgari66 Dobrý den. To odvzdušňování bude na delší dobu. Ve vodě je poměrně hodně rozpuštěného vzduchu a ten než se dostane ven, tak to bude pořád dokola způsobovat podobné problémy. Určitě někde je zapojen automatický odvzdušňovací ventil a tak vzduch vyletí a klesne tlak v systému. Čili dopouštět vodu a pořád to sledovat a dopouštět. Předpokládám, že proběhla tlaková zkouška a že to nikde neteče. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
ak to nikde netecie, dopusti vodu a pretacaj vodu v systeme, tlak by sa mal do tyzdna stabilizovat.
Odpovedať
@bvlgari66 je to normalny proces ked sa sustva napusti 1 raz. Ako uz pisali predchodcovia , dopustat az pokial sa nesabilizuje tlak v sustave. Tak ze nic vazneho.
Odpovedať
Som laik, ale kúrenie som napúšťal tiež na dve atm, ano klesol mi tlak ale nie z 2 na 0,2 ale z 2 na 1,6. Toto sa mi nezdá aby vzduch urobil až tak moc a tiež mám veľký obsah vody cca 1300l. A áno mám automatický odvzdušňovák.
Odpovedať
Profilova fotka
@caknk vzduch to urobit moze, specialne ak je zohriaty system a automaticky odvzdusnovaci ventil. A ak je k tomu zle natlakovana expanzka, je problem na svete.
Odpovedať
@majkoj Môže byť nehádam sa je len že mne sa to nestalo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?