Neviem sa rozhodnúť či liatinovú či oceľovú krbovú vložku...Ktorá je vhodnejšia?

Profilova fotka
Viem že ste tu šikovnici a tak prosím aby ste ne laikovi poradili. Prečítala som toho veeeeľa a stale neviem k čomu sa prikloniť.Hoci sme dostali radu že sa mame zamerať na liatinové KV. A kedze som snorila a luskala diskusie našla som tieto: 1) Chazelles HP 800L 2) Romotop KV 025 LN 01 3) Invicta Laudel 700 grande Vision zdvih 4) Uniflam 850 prestige 5) Kratki Nadia 14kW Možte sa mi vyjadriť aj k týmto možnostiam?Budem si vážiť kazdy jeden názor. Ďakujem! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ocelova - hodi sa tam kde treba rychlo rozkurit .. typicky vikendove chaty.. pridem na dva tri dni nalozim do krbu vypeckujem chcem mat rychlo teplo.... Ocel ma v tomto lepsie vlastnosti ako liatina... Nevyhoda - casom moze prehoriet a zhrdzaviet... liatinova - planujem nalozit a udrziavat ohen dlhsiu dobu... Dlhsia akumulacna schopnost, nehrdzavie Vykon zvolit podla tepelnych strat domu... Ak je to ako doplnkove kurenie pre "naladu" tak moze mat aj mensi vykon samozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som vyberal podľa vlastností vložky, ktoré som potreboval pre NED. Ja mám LA NORDICA Focolare 70 oblá 9 kW : - vonkajší prívod vzduchu, - vzduchotesná, - nie veľký výkon, - dlhá doba dohorenia, - oplach skla (sekundárne, moja aj terciálne spaľovanie = nižšia teplota spalín), - liatinová (nepraskne, keď dodržuješ pokyny pre prevádzku danej vložky). Dokonca sa dajú na meniť aj liatinové dielce samostatne - keby dačo. Urobil som obstavbu, do ktorej som poukladal magnezitové tehly zo starých elektrických akumulačných kachiel. Prieduchy mám aj v obstavbe a mám aj vyvedené prieduchy do vyššieho podlažia. Zatiaľ bez núteného obehu (nie je ťahový ventilátor) - ale aj tak to funguje perfektne.
Odpovedať
Svokrovci majú už 10 rokov Kobok -Bystrá plechovú vložku. Minulý rok menili popraskaný šamot ktorý popraskal kvoli nešetrnému hádzaniu dreva do krbu. Keď dali dole šamot tak na plechu neboli známky nejakého hrdzavenia alebo dier.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?