Nehlučný termostat

Dobrý deň, poradíte niekto izbový termostat ktorý "necvaká". Mám plynový kotol Baxi a termostat Honeywell CM907. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zanik1 a nie je to len zavada toho termostatu?
Odpovedať
@zanik1 My máme tento http://www.atria.sk/salus-t105rf-euro... , ešte som nikdy nepočula žiadny zvuk a to ho mám 1 m od postele. Len si overte, či je vhodný k tomu kotlu.
Odpovedať
@zanik1 Ten termostat by mal byť ok-vraj je to normálne, že to cvaká spínacie relé( to mi povedal elektrikár.
Odpovedať
@zanik1 Ano je to v poriadku CM907 ma ovladaci prvok rele a pocujes ked ho zopne alebo rozopne. @blacksr z toho Tvojho nemozes pocut ziadny zvuk, kedze je bezdrotovy a akcny clen (rele) mas tym padom pri kotli v technickej miestnosti.
Odpovedať
@blacksr ďakujem za tip.
Odpovedať
@hop377 áno, vlastne hej
Odpovedať
@hop377 Ja som chcel tiež najprv bezdrôtový ale vraj sa to "bije" s wifi v dome, tak som sa dal ukecať, Aký je Váš názor?
Odpovedať
som si na 99,9% isty, ze bezdrotove termostaty nebezia na 2,4/5GHz frekvencii :)
Odpovedať
@zanik1 nie s WiFi sa to nema preco byt, kedze termostaty pouzivaju frekvencie 443, alebo 868 MHz a WiFI ma 2.4 GHz. Este je moznost pouzit zbernicovy termostat pokial to Vas kotol umoznuje a netreba ani menit kabelaz, kedze su zvycajne dvojdratove.
Odpovedať
@zanik1 máme wifi a bezdrôtový termostat a nič sa nebije a ani to nieje možné pretože pracujú na inej frekvencii.
Odpovedať
@zanik1 Aj my máme wifinu s diaľkovým term - plná pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
a ak sa mozem opytat, ako mate tie termostaty, v najchladnejsej miestnosti ? alebo viacero termostatov paralelne ? , v panelaku je to easy .. tam bezi tepla voda v kureni takmer stale a jednotlive izby odregulujem termohlavicami, ale v dome ako ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@portianko mas radiatory, alebo podlahovku?
Odpovedať
@portianko To treba nájsť vhodnú miestnosť - zvyčajne to býva najchladnejšia, čiže severná, s oknom na sever, alebo ako my: spálňa - nemá cez deň zisky od spotrebičov a osôb. Ak má zisky od slnka, kúrenie sa nezapne, lebo ani celý dom kúriť nepotrebuje. Tiež sme začali s termostatom najprv v severnej izbe i kuchyni pod ňou, ale nebolo to ono. Potom sme sa ustálili na spálni, hoci je na juh. Prietoky sú nastavené podľa potreby.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 vsade budu radiatory
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?