Návrh rekuperácie - skrátenie rozvodov?

zdravim vsetkych. Dosiel mi tento navrh na rekuperaciu. Co ale citam a studujem na nete tak zacina sa odporucat co najkratsie rozvody. Tak rozmyslam,ci by sa nedalo tento navrh poupravit a ten digestor dal nad strechu? To sa tak asi nerobi v pasivnom dome ci? Dakujem za pomoc
Odpovedať
@salamawec v akom stave je stavba?
Odpovedať
na papieri :D
Odpovedať
Profilova fotka
je to pekne nakreslené (počítač), ale o funkčnosti nemá ani šajnu. Vyzerá to ako strojovňa pre fabriku.
Odpovedať
Toto bol aj moj prvy pocit. Takze mozem to dat rovno niekomu prekreslit. Alebo skor skusene navrhnut ;) Neviem do akej vzdialenosti vyfukuje vzduch z rury,ale myslim keby isiel rovno zo steny z technickej,tak by mal prejst celou obyvackou.
Odpovedať
Profilova fotka
@salamawec pre zjednodusenie si to zober ako rieku. odniekadial vyteka a niekam tecie. Tu je to principialne obdobne, prud vzduchu prudi od vyustky privodnej k odtahovej. Optimalne je preto mat privody v miestnostiach umiestnene tak, aby sa miestnost prevetrala cela krizom, takze ked je odtah z miestnosti popod dvere, optimum pre vyustku bude na opacnom konci miestnosti. A ci z boku, hora a pod to by som uz nejak nepreziival i ked nevravim ze aj na tom nezalezi. Kazdopadne cim kratsie rozvody, tym mensie tlakove straty. Inac ten tvoj projekt navrhovali ako keby si tam mal nejaku prevadzku. Sak mat do obyvacko-kuchyne pocitany privod 300 m3/hod je uz trochu moc prestrelene aj na mna... :-D Ako dalsia blbost mi pride mat to tahane plochacmi, hlavne ked uz s tym pocita vo faze projektu. Bral by som to keby nebolo ine riesenie napr ked to uz viem schovat len v poteri, alebo pod, ale ty mas priojekt tak nech zapne mozogggg . 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?