Návrh kúrenia v novostavbe - nazor.

Dobrý deň, nemám ešte návrh kúrenia no podľa toho čo tu čítam pravdepodobne pôjdem do drevosplynovacieho kotla 20 kw, k tomu 1500 l AN, elektrokotol 12kw, kombinovana TÚV 150 l, teplovodné podlahové kúrenie a rebrikove radiátory v kúpeľniach,, ...dom 130 M2 vykurovanej plochy, 30 termálica,20 EPS steny, 20 podlaha, strop 40 CM vata...potreba energii podľa projektu pre stavebné povolenie 46kWh/M2 vykurovanie, 10 kWh/M2 TUV. Aký je Váš nazor na túto víziu?. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hokomi Jedna info ku kotlu. Pri drevosplynujucom kotli by som si najskor overil, ci vyska komina dana stavbou, vyskou hrebena, bude dostatocna pre vytvorenie tahu pozadovaneho vyrrobcom kotla. 25 Pa sa neda dosiahnut kominom s vyskou 6 m.
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko zdravím, strecha je plochá s 2°spadom, komín je schiedel uniadvance 200, zatiaľ 5 m no viem ho napojiť na viac podľa kotla.
Odpovedať
Profilova fotka
@hokomi Treba pozerat kotol s co najmensou potrebou tahu ... lebo 5 m predpokladam celkova vyska, nie ucinna ...
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko účinná by mohla byť 6m po nadstavení, ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hokomi načo sú ti 2x systémy vykurovania?? Elektrokotol a drevosplynujuci kotol?? Zbytočne komplikované a drahé....... Čo máš uvedené v stavebnom konaní?
Odpovedať
@logo22 Elektrokotol na prechodné obdobie..jar a jeseň a v prípade že nebudem doma dlhšie v zime, alebo keď sa mi nebude chcieť kúriť v kotli...
Odpovedať
@hokomi predpokladám, že plyn tam nie je, keď ideš do dreva.
Odpovedať
@bluejoz Plyn.pripojku je moznost spravit....no drevo je lacnejším variantom
Odpovedať
Keď máš plyn tak čo riešiš drevo? Cena pôjde aj tak hore a pri prácnosť i to vôbec lacné nie je. Ak nechceš riešiť plyn tak by som dal tepelné čerpadlo vzduch/ voda. Ceny sú už normálne . A ako zálohu by som dal obyčajný prehorievaci kotol na drevo s menšou AN. Elektrokotol len ako záložný zdroj nikdy nie ako primárny. Splynovaci kotol sú vyhodené peniaze. Dobre kotly na drevo majú podobnú účinnosť a zhorí v nich všetko, uhlie bagance atď....
Odpovedať
@hokomi keď je možnosť plynu, tak nie je čo riešiť. Ten komfort asi nič nenahradí. Naviac, nesmradiš susedom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?