Návrh a realizácia kúrenia do rodinného domu

Ahojte, vedel by mi niekto spravit navrh kurenia do rodinneho domu? Info: - rozloha domu 172 m2, je postaveny stylom prizemie (obyvacka, vstupna chodba, kuchyna), vyvysene poschodie (izby a mensia kupelna), suteren (hlavna kupelna a garaz), pivnica (3 miestnosti a chodba). - dom je postaveny prevazne z kvadra, bude mat plastove okna a predpokladam zateplenie 8 alebo 10 cm polystyrenom. - predpokladam kurenie plynom a podpora krbom (teplovzdusnym alebo teplovovdnym). Pravdepodobne asi radiatormi, nakolko su uz podlahy vo vacsine domu vybetonovane. Jedna sa o dost velky dom s celovou uzitkovou plochov cca 250 m2 (vsetky miestnosti, vratane garaze). V pivnici je sice kotolna, ale viac sa mi pozdava, keby bol kotol v garazi. Potreboval by som nejake navrhy a napady. Pripadne by som zadal aj realizaciu. Nakresy miestnosti a rozlohy mozem zaslat emailom. Dakujem.
Odpovedať
@framfield Najlepšie osloviť niekoho zo sekcie PRO.
Odpovedať
@framfield Okrem toho - slabé zateplenie stien... Ktovie ako ostatné konštrukcie. Keby ste lepšie zateplili, nemusíte robiť 2 kúrenia. Vyšlo by Vás to takto lacnejšie a aj by ste ušetrili na nákladoch.
Odpovedať
V tej profi sekcii toho moc z blizkeho okolia nemam. Preto som sa skusil pytat tu, ci nahodou niekto nema osobne skusenosti s dobry kurenarom a vodarom. Krb v domceku chceme mat za kazdych okolnosti. On je tam v podstate uz predpripraveny, takze mi ide hlavne o to, aby bol co najlepsie vyuzity na podporu plynoveho kurenie, nech ho tam nemame iba ako modny doplnok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@framfield predpripravený krb...čo to znamená?
Odpovedať
Myslel som tym to, ze je tam postaveny krb, ale je to krb zpred 20tich rokov, iba na otvoreny ohnik. Mozem vam poslat email s nejakymi informaciami?
Odpovedať
Profilova fotka
@framfield samozrejme
Odpovedať
ahojte.kto mi navrhne kurenie do noveho domu?samozrejme za peniaze.problem je,ze sme robili vela zmien a zrusil som aj krb a to vsetko pocas vystavby.dom ma 150 stvorcov.izolacia podlahy 25cm .steny 25cm,strop 50cm,okna 3sklo,plocha okien 35 stvorcov(vsetky okna su francuzske)juzne slovensko.dom je z porfixu 30cm a tramovy strop.mam na pozemku plyn a chceme podlahove kurenie.dakujem
Odpovedať
@framfield určite oslovte blacksr, pomôže :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?