Natlakovanie podlahového kúrenia pred betonážou poterov

Dobrý večer Aké sú možnosti natlakovania podlahového kúrenia pred betonážou poterov?Na pozemku zatiaĺ nie je voda.Bolo by možné natlakovať vzduchom?,alebo poradíte niečo iné? Ďakujem za Vaše názory
Odpovedať
ano je mozne natlakovat vzduchom a treba dan na neaky vyvod tlakomer aby ste videli ci sa nahodou nestraca tlak
Odpovedať
@jokor ťažko povedať, ale ja by som to určite robil vodou, skús cez nejaké čerpadlo, však koľko máš vody v systéme 100-120 l a máš istotu, že to uvidíš, ak by ti to náhodou niekde pretekalo. Tlaková skúška sa robí pri 3-násobnom tlaku v systéme (norm. tlak cca. 1,5 atmosféry, čiže 4,5 - 5 atmosfér)
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme ze vzduchom.
Odpovedať
Profilova fotka
mozes aj vzduchom,ale ten sa ti na zaciatku trochu strati.preto je to najlepsie robit vodou.
Odpovedať
Profilova fotka
cieľom natlakovania je zabránennie stlačenia rúrok pri betonáži. Vzduch je stlačiteľný, takže lokálne sa trubka stlačí a prejaví sa to ako zvýšenie tlaku v potrubí. Voda je nestlačiteľná, to čo sa prejaví na tlakomere je zbytkový vzduch. Takže len vodou.
Odpovedať
Profilova fotka
načo si to komplikovať vzduchom, keď sa celý rozvod dá natlakovať vodou. minimálne na 24 hodín na skúšobný pretlak 0,2-0,4 MPa (záleží od uvažovaného prevádzkového tlaku), ktorý bude v systéme. Určitý malý pokles je dovolený. Celý rozvod si treba vizuálne prebehnúť. Každá i malá netesnosť sa okamžite začne prejavovať na manometri. (hovoríme o podlahovke v RD)
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez teraz robime podlahove kurenie. Robotnici nam teraz urobili hada a pytal som sa na natlakovanie pred betonazou. Povedali, ze tieto rury netreba natlakovat. Su take velmi pevne a rukou sa nedaju ani stlacit. Stretli ste sa s tymto? Je to v poriadku, co mi vravia? Dakujem!
Odpovedať
nie je treba tlakovat mozu byt poskodene ani si to nevsimnu mal som uz taky problem
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 opytaj sa toho majstra,ci by aj u seba doma netlakoval.chore,ale nevadi.
Odpovedať
jednoznačne natlakovat vzduchom. každy jeden rozvod rur či už kurenie alebo voda treba odtlakovat.
Odpovedať
Takže ,máme zabetónované...nakoniec sme naplnili sud s vodou a natlakovali cez čerpadlo...všetko v pohode.Ďakujem za všetky príspevky
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tlakuje sa dvomi spôsobmi - vodou alebo vzduchom , vôbec nie je pravda o tlakovaní vodou že preto aby sa nesploštila rúrka alebo hadica . Voda je nestlačiteľná ale v kúreni to nie je pravda , je tam vzduchu a vzduchu . Pretože kúrenie sa dobre ovzdušní až po spustení obehového čerpadla . Tlakuje sa preto aby sa zistila tesnosť a neporušenosť systému , počas betonáže sa sleduje priebežne tlak , ak by murár sekol do hadice , ihneď sa zistí miesto . Ja stále tlakujem vzduchom a rozstrekovačom striekam na každý spoj mydlovú vodu . Veľkú bublinu nájdeš vždy , slziť vodu sa niekedy nepodarý objaviť
Odpovedať
Profilova fotka
A je vlastne dovod ,aby niekde nieco unikalo,ked je trubka v podlahe bez spojov a jediny spoj je v rozvadzaci a tam keby aj slzilo,nieje problem to dotiahnut,utesnit?
Odpovedať
@zirafak napr. vada materialu moze byt ten dovod..neviem, ci vyrobcovia robia vystupne kontroly, moc by som sa na to nespoliehal.
Odpovedať
@zirafak - predajcovia sú rôzny , ďalej sklady , preprava , chyba vo výrobe atď . Istota je istota , nie je to problém natlakovať . Manometer stojí 4-5 € a dušový ventil so závitom štvrťcólový 2 € , namontuje sa na vrntil s vypúšťaním a napumpuje sa to trebars aj dobrou ručnou pumpou ta tlak 5-6 , hotovo , istota je istota
Odpovedať
Profilova fotka
@comanch vies mi dat typ kde by som nasiel ten dusovy ventil zo zavitom? dik
Odpovedať
ja som to zohnal zo starej duši a dal mosadzou navariť na nátrubok
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@maros_kollar ahoj citam ze robis podlahove kurenie a mam na teba otazku dnes my robili kurenie a tahali my hady po dome a majster my povedal ze my to netreba natlakovat ale ja si myslim ze treba lebo ked to zalejem betonom tak aby nebolo neskoro a nechcela by som poter sekat lebo by ma svihlo ale on my povedal ze su to nove trubky a vo vyrobe ich skusali a preto chcem vediet ci treba alebo netreba tlakovat diky
Odpovedať
@mom3 ako si to nakoniec viriesil tôakovali ti alebo nie.
Odpovedať
@petka456 nech ti natlakuju a daju manometer -tlakomer a tam vidis ci ti klesne tlak.
Odpovedať
@petka456 jednoznacne natlakovat ,cert nikdy nespi , a je lepsie ak sa robi poter a trubky su natlakovane , co ak nahodov pre betonazi seknu trubku , tak ak bude natlakovane tak si to vsimnu , ale ak nie tak si to vsimnete az ked budete napustat system , alebo zacnete kurit a potom uz bude uz dost neskoro
Odpovedať
@petka456 peknych chujov kurenarov ste si vybrali gratulujem! Ak Vam zacne unikat tlak niekde v podlahe myslite ze Vam nahradia skody??! Vyhovoria sa na poterarov. Kazdu jednu stavbu tlakujeme! Na kazdom rozdelovaci je tlakomer na priebeznu kontrolu tlaku a pri kazdej betonazi som na stavbe a sledujem tlak v systeme.
Odpovedať
@filipe11 tak dnes my to natlakovali vodou na 5bar a mozem uz v stredu davat cementovy poter a pred poterom uz to mozem mat aj natlakovane a ci mam vodu vipustit ale kurenar my povedal ze netreba a nech zalievaju uz natlakovane.
Odpovedať
@petka456 nechat natlakované a sledovat tlak pri betonaži. :-)
Odpovedať
Petka456 urcite nechaj natlakovane
Odpovedať
@filipe11 diky tak tu vodu neham v tych rurkach aj ked budu zalievat sak asi my ty poterary tie rurky neposkodia ked to mam pod tlakom.Pytam sa preto lebo sa tomu az tak nerozumiem.
Odpovedať
@robo28w diky budem to sledovat
Odpovedať
@petka456 nezlakni sa ak bude tlak klesat a ustali sa na 4 baroch. Nic sa nedeje teda deje z fyzikalneho hladiska
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?