Nastavenie ventilu na radiatore UK

Dobry den, potreboval by som poradit ako sa nastavuje starši typ ventilu na radiatore UK. Starší typ, to je cca 45ročný ventil. Viem ze na spodnej strane (alebo aj na vrchnej, podla toho ako je otočený) ventila je mala skrutka, konkretne na tom ventile co ja potrbujem nastaviť je na kluč č.10, takze cca M6 a tou sa reguluje velkosť maximalneho otvorenia ventila. Viem ze sa má ta skrutka povolit a potom dajako tocenim do jednej alebo druhej strany sa to nastavuje a potom znova zaaretuje. Ale neviem ako sa to presne robí a kedze nechcem aby som pri tom maturoval ked bude z toho kvapkať voda, tak chcem poprosiť o radu niekoho kto to uz robil a vie mi poradiť a vysvetliť to tu. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
To tym regulujete objem vstupu vody do Radiatora
Odpovedať
@gkrivanek Ano, ja viem, ale aký je presný postup??
Odpovedať
Jan45 to bude vediet
Odpovedať
Profilova fotka
@palino711 skrutku povoľte až kým sa nedá rukoväťou otáčať dookola. Bude tiecť voda , bohužiaľ, nie moc. Ak predtým zhodíte krytku ventila pod rukoväťou, na oske uvidíte čiarku, resp krúžok .Tie krúžky sú tri, sú to stupne otvorenia. Ak je jeden alebo nič, ventil je na minime. Otáčaním sa oska vysunie. Po nastavení požadovanej polohy opatrne skrutku dotiahnite, pri odpore pootočiť oskou až dosadne skrutka. Skrutku dotiahnuť, potom sa dá rukoväťou otáčať len 90°.
Odpovedať
@jan45 Velmi pekne dakujem!!! Tie rysky vidim na inom ventile. Viem ze su tam... Na tom ventile co chcem nastavovať, je cela oska vsunutá vnutri tela ventilu. DAKUJEM!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?