Odpoveď na príspevok od godric:
Ahojte, chcel by som sa spytat, vedeli by mi niek… @godric Pozri si prvú fotku. Na nej vidno, že ten čapík je excentrický - na pravej strane je širší, na ľavej užší. Ten kolík sa opiera o protikus v ráme. Ten protikus priliha na kolík z pravej strany - aby tlačíl krídlo okna do rámu. Ak ten kolík bude na pravej strane užší, tak bude prítlak menší. Ak budeš širší, tak prítlak bude väčší. Teraz máš na tom odfotenom kolíku najväčší prítlak, lebo na pravej strane od stredu je kolík najširší. Takže týmto kolíkom väčší prítlak neurobíš. Inak - zimné a letné nastavenie okien je mýtus a klam, ktorý využívajú servisné firmy, aby oblbli zákazníka. BuĎ má okno dobrý prítlak a netreba nič nastavovať ani prestavovať v zime či v lete, alebo má malý prítlak a treba ho zväčšiť. Prítlak netreba vôbec na zimu a leto prestavovať, ako pneumatiky na autách. Ak sa prítlak nedá zväčšiť, tak treba vymeniť tesnenie.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@godric Pozri si prvú fotku. Na nej vidno, že ten… @chrobak7 dakujem za odpoved...som si myslel, ze to ma byt viac excentricke podla tych videii...ako sa skusa, ci to je dobre nastavene? niekde som videl, ze tam dali papier a skusali ci ho vedia vytiahnut...u mna to minuly rok nastavoval jeden pan, lebo som potreboval aj komplet kridla vyrovnat co si to sadlo po case (mam novostavbu) a sa mi zda ako keby som citil mierny vanok z tych okien ked vonku fuka...na niektorych sa mi aj dole z vonka okolo tesnenia spravila aj plesen co sa tam zrazala voda tipujem...on mi vtedy vravel, ze by to nemalo byt nastavene uplne aby sa hned neznicilo tesnenie a ze to ma aj trocha "dychat"...ale zas asi ani prievan nemam cititOdpoveď na príspevok od godric:
@chrobak7 dakujem za odpoved...som si myslel, ze … @godric Áno, tesnosť sa najjednoduchšie odskúša tak, že medzi okno a rám vložíš pás papiera a zatvoríš okno, Ak papier vytiahneš ľahko, tak me medzi rámom a tesnením medzera. Ak papier drží, tak to tesní. Takto postupne odskúšaš celý obvod okna.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@godric Áno, tesnosť sa najjednoduchšie odskúša t… @chrobak7 dakujem za odpovede