Nasávanie a výfuk rekuperácie.

Ahojte.Ako je najlepšie umiestniť nasávanie a výfuk?Zateplujem strechu a uvažujem že teraz dám spiro zateplenú 160-tku rúru ponad veniec do podbitia (mám väzníkovú strechu).Rúra by išla v zateplení a cez parozábranu dnu do technickej k budúcej jednotke.Otázka je či to nebude kondenzovať na vstupe do tech.miestnosti a či sa bude dať vôbec utesniť okolo tej spiro rúry (parozábrana)..Alebo je to lepšie urobiť až neskôr klasicky cez stenu?Vďaka za rady.
Odpovedať
Ja by som skôr cez stenu. Myslím že by to nebolo dobré stropom cez izoláciu a PZ
Odpovedať
@yakuza cim kratsia cesta od rozdelovaca, tym lepsie. idealne vyvod priamo z technickej cez stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nazdar, ja sa pridám. Sú nejaké pravidlá na ktorú svetovú stranu dať nasávanie a prečo?
Odpovedať
@bozsky_kaja Aj výfuk cez stenu,alebo radšej inam,napr.do štítu strechy,to by muselo ale ísť cez PZ a bolo by to asi 5-6 metrov,ale zase by prípadný kondenz stekal na škridľu.Na výfuk sa používa tiež spiro rúra,alebo PVC 160-ka?
Odpovedať
@yakuza áno, daj to tak, vyspáduj jemne smerom do exteriéru (ak by vznikol kondenzát, vytečie cez podbitie von), v technickej rúru oblep páskou alebo použi manžetu (v mieste parozábrany, resp. vo vzduchotesnej rovine) ale v tomto prípade už netlač pod rúru veľa TI, dôkladne zaizoluj rúru zvrchu a po bokoch, výfuk môžeš tak isto potiahnuť alebo cez strechu (čím viac otvorov cez strechu, tým väčšie riziko) @logo22 zvyčajne by malo byť nasávanie z chladnej strany (sever) a výfuk opačne, ale osobne si myslím, že je to jedno, ja to budem mať presne opačne
Odpovedať
@yakuza ešte ohľadom materiálu - použiť môžeš čokoľvek, najlepšie riešenie je EPE/EPP potrubie (vygugli)
Odpovedať
@yakuza ja to budem mať asi takto zelená - nasávanie vzduchu z exteriéru červená - výfuk vzduchu do exteriéru nie som si istý kvalitou obrazku, je to printscreen z pdf
Odpovedať
@yakuza na budove mame 300mm rury pre 2 rekuperacie (450m2 budova), mne naprojektovali 150mm rury. rataj s tym, ze by mali byt poriadne olepene tepelnou izolaciou (take specialne samolepiace).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?