Napojenie kozubu na radiátory

Profilova fotka
Má niekto skúsenosti s napojením kozubu na radiátory v rodinnom dome, kde bude prepojenie s plynovým kotlom ?
Odpovedať
ahoj, tak my ešte síce nebývame, no máme všetko pripravené na napojenie krbových kachiel na radiátory, potrebuješ teda rozdeľovač, kde sa to napojí na tvoj kotol a krb, my to budeme tak isto akurát miesto plynového budeme mať na tuhé palivo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@feri1 ja mám. Robil som to pár zákazníkom a nič moc takéto riešenie. Skús riešiť krb nezávisle od el. energie. pretože pri jej výpadku nemáš teplo ani z kotla a ani z krbu. nehovoriac o potrebe chladiacej smičke poprípade záložného zdroja
Odpovedať
@poliacik321 tak práve kvôli tomu to budeme mať riešené záložným zdrojom, nakoľko sme mimo obce a plyn tu nieje, a pre mimoriadne riešenie sme si kúpili krbové kachle o vyberateľným výmenníkom, kotol na tuhé ešte nemáme, keď sa nasťahujeme, tak uvidíme či bude stačiť kachliak alebo ešte dokúpime kotol :)
Odpovedať
@bona69 a na TUV mate co ak sa mozem opytat?
Odpovedať
@katka888 tak máme kombinovaný elektrický bojler, ktorý v zime bude ohrievaný kotlom, alebo krbom, v kuchyni bude asi prietokový ohrievač :)
Odpovedať
Profilova fotka
My to máme teraz v rodičovskom dome . Krb som postavil sám a výmenník som si navrhol tiež sám a dal som si ho vyrobiť. Je to super . A výpadok elektriky ? Nestalo sa mi aby vo vykurovacej sezóne vypadla na dlhšiu dobu elektrika. Je to ale možné a na to je tam tá obyčajná , jednoduchá chladiaca smička za pár korún ktorá zariadi aby sa nestala havária. V každom prípade ak kúrim v krbe nevzďaľujem sa z domu na dlhšie a ak som zas na dlhšie preč kúri automaticky plyn a keď prídem a chce sa mi , zakúrim v krbe čidlo vypne plyn a zapne obehové čerpadlo z krbu . Tak to je asi všetko :-)
Odpovedať
netreba potom zabudnut na to,ze sa musia niekde zmestit rozvody - exp.nadoba,mixy,atd...
Odpovedať
Taketo kombnacie 2v1 su iba kseftom pre predajcov,ci vyrobcov-aby ponukli nieco nove.... Ale v praxi to nebyva take idealne...poznam ludi, co si robili taketo prepojenia,ale s odtupom casu povedali, ze by to znovu nerobili
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za príspevky....tak uvidíme, pre čo sa nakoniec rozhodneme. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?