Náklady na plyn - dotazník

Ahojte, poprosil by som vas o vasu pomoc =) Som student STU a spracovavam temu ohladne spotreby plynu, tak prieskum, kolko rodiny spotrebuju mesacne na plyn...Mam taky dotaznik, kde je 7 otazok. Mali by ste zaujem o jeho vyplnenie? Zastavaná plocha RD o do 100 m2 o od 101 do 150 m2 o od 151 do 200 m2 o nad 201 m2 Obytná podlažnosť RD (neráta sa suterén a poval) o prízemie o prízemie + 1.poschodie o prízemie + 1.poschodie + 2.poschodie Konštrukcia stavby RD o tehla o kváder o thermoblok Zateplenosť RD o áno o nie o čiastočne Mesačná zálohová platba za plyn ................... € Ročné vyúčtovanie za plyn o preplatok .................. € o nedoplatok ............... € o nič Dokurovanie o nič o drevo o elektrina o solárny systém Poprosim ochotnych aby ste mi to hodili do word-u a poslali na email: rezny.michael@gmail.com Vopred Vam dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ok, odoslane.
Odpovedať
@medvedisko pripomienky : kváder je geometricky tvar ... stavebny material by mohol byt porobeton? zateplenost ano nie ciastocne vela nenapovie ...
Odpovedať
@medvedisko taketo dotazniky su nebezpecne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@medvedisko Zdravím Vás, asi by som to trošku upravil, je tam málo možností pre výber resp.budete mať s toho neúplné výstupy. Pokiaľ sa pozeráte na náklady na zemný plyn musíte si prejsť všetky faktory, ktoré to ovplyvňujú. To čo máte v dotazníku je veľmi nepresné a solídny výstup z toho nedostanete. Nerobte výber, pýtajte si konkrétne odpovede. A hlavne prehodnoťte otázky. S presnými odpoveďami budete lepšie modulovať grafy alebo vzájomné porovnávania.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s marosom, ale nadá mi doplniť, že ak očakávam otvorenosť od svojich "partnerov", musím uviesť aspoň orientačné údaje o sebe a tie sa musia dať overiť. Dotazník nezodpovedá šudentovi STU. Alebo áno?
Odpovedať
....ako študent STU by mal vedieť vypracovať daný dotazník sofistikovanejšie napr....: http://www.rozhladna.sk/marketing/dot...
Odpovedať
Môj názor je, že cena plynu sa postupne bude zvyšovať a zvyšovať. Ideálne by bolo porozmýšľať nad inou možnosťou vykurovania domu...
Odpovedať
@rebelix A mozno to bude celkom naopak ...
Odpovedať
@rebelix spôsob vykurovacích systémov sa časom vždy menil, ale povedz čo je dnes na bežný RD teda nie NED ani pasív lacnejšie ako plyn, elektrina istotne len pri NED a pasív.
Odpovedať
@duzu Určite bude lacnejšie: použiť krb ako záložný zdroj alebo na dokurovanie, prípadne mať tepelné čerpadlá, prípadne ak človek býva pri elektrárni (Mochovce, Trnava) kúriť s horúcovodom :-) ale také šťastia má málo ľudí (momentálne je to najlacnejšia varianta). Prvotná investícia je zvyčajne vyššia, ale určite sa "vyhodené" peniaze vrátia.
Odpovedať
@rebelix dnes nie som si taký istý, lebo sa môže stáť že sa v Žiari prestane vyrábať dotovaný hliník a hned bude obrovský prebytok energie ako v r. 92 ked mnoho firiem skrachovalo.
Odpovedať
@rebelix no neviem či sa vôbec niekedy vráti investícia do TČ možno ak bude budúci rok dotácia aspoň 50%
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu http://loskutak.nova.cz/clanek/zarizu...
Odpovedať
@medvedisko ked si to das do e podoby, ako pisali chalani, tak ti to urcite vyplnim, ale takto si nemam preco vyrabat dalsiu robotu :)
Odpovedať
@rebelix Krb je prilis nakladna zalezitost. Potrebujes k nemu aj komin. Nepostavil som ani jedno ani druhe. Ponuky mi vychadzali na asi 2500-3500eur a to tie peniaze mi krb neusetri. Tepelne cerpadlo je este drahsia zalezitost. Taktiez ma problematicke fungovanie v mrazoch. Dnes naozaj nie je vela na vyber, bud postavis takmer pasiv a staci ti len elektricky priamoohrev, alebo potom uz seriozne kurenie s plynovym kotlom. Ostatne riesenia aj tak vychadzaju investicne aj prevadzkovo nevyhodne. Kazdopadne ak by cena plynu stupla na uroven elektriny, tak plyn odpojim, nebudem platit pausalne poplatky dvom dodavatelom a distributorom. Ale myslim si, ze nestupne. Plynu je este na stovky rokov. Stale sa objavuju nove naleziska plynu a nove sposoby tazby. V USA za posledne roky vyrazne klesla cena plynu, kvoli lacnej tazbe bridlicoveho plynu. Taky nejaky scenar ocakavam aj v EU v horizonte 5-10rokov. Taktiez sa postavili nove plynovody a je uz vacsia konkurencia dodavatelov plynu, uz to nie je len rusko. Uz sa dovaza aj LNG na lodiach a podobne. Plyn moze zdraziet len z politickych dovod, jedine, ze sa fico dohodne s j&t, ze sa poriadne nabalia na ludoch ...
Odpovedať
Profilova fotka
@medvedisko nehnevaj sa, ale toto nie je dotazik, toto je zly vtip. Ty si študent STU? To voľačo, čo si sem hodil, mi príde skôr ako otázky žiaka zo základnej školy....toto snáď ani vážne nemôžeš mysliet.
Odpovedať
@pivec Treba zvážiť komu čo najviac vyhovuje. Cena plynu sa určite bude postupne zvyšovať, na SR som ešte nevidel, že by sme za niečo platili menej a menej :-) ale bodaj by si mal pravdu a vláda čo vymýšľa, myslím tie machinácie s SPP, to robí kvôli ľuďom :-) no uvidíme... Kvalitné tepelné čerpadlá do -15 °C fungujú na 100%, až pri nižších teplotách strácajú svoju účinnosť. Návratnosť investície do TČ je 7-8 rokov. Komín na dome sa dá spraviť aj dodatočne a nemusí len murovaný. Ale ako som už písal, každému vyhovuje niečo iné, treba sa len dobre rozhodnúť ;-)
Odpovedať
@rebelix Ved ok. Mam vodnu podlahovku, takze mam moznost vyber aj do buducna. Z plynu na elektrinu mozem prejst lahko. Plynovy kotol ma tiez len obmedzenu zivotnost. Ak budem o 10 rokov kupovat novy, tak je mozne, ze budem kupovat elektrokotol alebo tepelne cerpadlo. Kazdopadne dnes to vyznam nema. Plyn je nasobne lacnejsi ako elektrina a preto sa ho snazim vyuzivat v domacnosti co najviac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?