Na vykurenie 145m3 treba aky vykon kw pre teplovodne krbove kachle?

Poradte,dakujem :)
Odpovedať
@ludmila86 Ak budú teplovodné, zaujíma vás výkon do vzduchu a výkon do vody, každý zvlášť. Určuje sa to výpočtom tepelnej straty tejto miestnosti a tep. straty celého domu. Do vzduchu čo najmenší a do vody čo najväčší. Napríklad 3+12 kW alebo 5+18 kW a podobne. Plus k tomu sa navrhne objem akumulačky. Každý dom je iný. Nikto Vám tu nedá presnú odpoveď.
Odpovedať
Dakujem vam :)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim, navyse by to mal urcit TZB vypocet a znaly clovek, a nie vy ako uzivatel. Jednoducha kalkulacka je tuto, ale je to len velmi hruby odhad. http://kamna.astranet.cz/vytapeci-sch...
Odpovedať
Diky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila86 Čím nižší teplovzdušný výkon, tým lepšie. U vody tiež platí, že radšej menej, ako viac, pokiaľ samozrejme nejde o nejakú starú deravú barabizňu. A akumulačnú nádrž by som považoval za samozrejmosť, pretože inak to kúrenie jednoducho neuregulujete, ak za reguláciu nepovažujete otváranie okien. A na záver otázka: stojí to za ten prach, smeti a bordel okolo toho, robiť si z obývačky kotolňu.....? ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
To s ty bordelom mate tiez pravdu :)az tak casto v nom kurit nebudeme,bude to ako dekoracny prvok skor :)sem tam pre pohodu.
Odpovedať
@ludmila86 teplovodne kachle a vsetko okolo toho ako dekoracny prvok?
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila86 No ak DEKORAČNÝ, tak prečo to chceš komplikovať napojením na podlahu.....? Kúpte si krbovú piecku za cca 600 € (sú, samozrejme, aj lacnejšie, ale aj drahšie), vybaľte z krabice, postavte ku komínu a podľa potreby si spravte atmošku... Načo nejaké komplikované systémy....? :-)
Odpovedať
Tak mi poradte uz ktosi poradte ake to tie kachle trebaaaaaa ;D.D .D,ked nie ani teplovodne ani teplovzdusne,klasicke?Vediac,ze budeme s nimi len sem tam vykurovat,aky vykon treba aby vykuril 40m2 obyvacky.
Odpovedať
@ludmila86 Uplne mi to staci,dakujem vam ;D
Odpovedať
@ludmila86 ono nie je problem s obycajnymi kachlami vykurit obyvacku, ale potom tam v tom teple vydrzat :)
Odpovedať
@ludmila86 Kachle sa nenavrhujú podľa veľkosti miestnosti, ale jej tepelnej straty. Obývačka 40 m2 v novom dome ju bude mať v mraze možno 2 kW. Takže neteplovodné krbové kachle hľadajte s nízkym spodným výkonom, rozsah 2-6 kW alebo 3-8 kW.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ludmila86 Hej stačia nejaké krbové kachle ako už spomínal Leonardom načo to zbytočne komplikovať ak to chceš len na občasné používanie ...tak to mám aj ja. Zameraj sa ale na krbové kachle v ktorých je aj možnosť pripojenia externého vzduchu ..je to veľmi dobrá vec. Rýchlejšie a lepšie to vykúri s menšími stratami ... lebo sa spaľuje studený vzduch z vonku ...nie ten ohriaty z vnútra.
Odpovedať
Nepoznám tvoj dom ...ale dom z tehly ...veľa tepla akumuluje ...tak že teplota vôbec nevyskočí ..o moc viac....problém je pri drevostavbe a porobetone ( ytong- porfix) Tam treba naložiť s citom a menej :) Záleží aj podľa vonkajšej teploty. Hej tých 3-8kw ...mám aj ja
Odpovedať
Diky moc za rady :)zase viem nieco viac.
Odpovedať
@leilak1 Ja mam dom z betonu a ten akumuluje este viac, no ked v kachliach spalim 5-6 kuskov dosiek, tak neviem co si mam mysliet o tvojom "teplota vobec nevyskoci". Ved to trva nejaky cas, kym material naakumuluje teplo, je nezmysel ocakavat, ze teplota v miestnosti sa nezmeni, lebo automaticky vsetko teplo zacne pohlcovat murivo.
Odpovedať
@gashtaan nejaký čas trvá vykúrenie ...nejaký čas trvá akumulácia ... opýtaj sa leonarda ..on to viac krát písal ... lebo on má dom aký má ...pozri sa ... a ja mám dom aký mám ... .. :-) Ja určite nemusím otvárať okná potom. Schválne nepíšem presné čísla aby ma tu niekto nechytal za slovíčka.
Odpovedať
@leilak1 neviem aky dom mas, ale ako by som to povedal... tvoje vyhlasenia beriem s velkou rezervou, takze to asi nebude podstatne.
Odpovedať
ako tak citam, tak z mojho prvotneho zaujmu teplovodnych krbovych kachiel pomaly ustupujem. Nejde ani tak o narocnost ci komplexnost systemu ,ale o krbove kachle, ktore sa daju pouzit v modernej novostavbe! Ked som si vyratal podla hore uvedeneho vzorca, ake kachle by som s rezervou potreboval, tak s takym nizkym vykonom este asi ani nevyrobili :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?