Mriežky na krbe - ako vypočítať veľkosť a počet ???

Profilova fotka
Dobrý deň, vedel by niekto poradiť zrozumiteľný návod ako vypočítať počet a veľkosť mriežok na teplovzdušný krb 3-8 kw? Prikurovať si s ním budeme obývačku spojenú s kuchyňou cca 32 m2. Ďakujem.
Odpovedať
Teplovzdušný krb na tak malý priestor je šialenstvo.To sa stavalo v minulom storočí,keď boli domy netesné a s veľkými tepelnými stratami.
Odpovedať
Rieste skor kachle.
Odpovedať
Podľa veľkosti miestnosti je tepelná strata približne 1,5 až 2kW/nepoznám stavebnú skladbu domu,takže ozaj len hrubý odhad/,takže aj kachle sú nevhodné.Vhodný je akumulačný krb,prípadne pec s požadovaným výkonom.
Odpovedať
Ked si neviete poradit s tymto,do stavby krbu svojpomocne sa ani nepustajte. Oslovte seriozneho krbara,ci kachliara s certifikatom,on i s tym hravo poradi.Aj so stavbou,aj s radami ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivusik_pampusik to, čo je napísané nad mojim príspevkom je pravda! Zrealizujem ročne cca 35 stavieb, z toho cca 34 je akumulačných, fúkanie horúceho vzduchu je už v dnešných stavbách trochu diskomfortné. Ale aby som aspoň čiastočne odpovedal na tvoju otázku: Minimálna plocha prívodu, ale aj vývodu vzduchu z komory je uvedená v technickom liste krbovej vložky.
Odpovedať
@reward eeeee fukanie teploho vzduchu .. ja nemam ksicht nalepeny na mriezke. Ked chce niekto jednoduche lacne riesenie staci mu ohnik v byte nevidim ziadny problem, Hlavne ze tu ludia kuria klimov a tam prudenei vzduchu nevadi... Nehovorim ze krb postavi kazdy, ze je to lahka robota, ano ked sa tomu venujes je to lespie ale ja z nejakej akumulacnej obostavby ozaj nevlhnem a tie akoze odlschooll klasicke su take hnuisne ze ma z toho bolia oci. @ivusik_pampusik daj si aka sa ti paci nemas velky vykon ked nedas daku mini bude ok, aj tak tam nebudes kurit kazdy den, nic sa tomu nestane.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell je to tvoj názor, neberiem ti ho... Upotená hlava a zima na nohy, takže vlhneš z horúceho prepáleného vzduchu. Dýchaj si to ďalej, rob si z detí alergikov, no sálanie je najzdravšie. A v dešnej dobe ti urobím dizajn, aký tvoja peňaženka zvládne, kachľová pec nemusí nutne vyzerať, ako tá z Bojnického zámku ;-)
Odpovedať
Vsetko je to uhol pohladu a nazor. My ked sme riesili akym stylom kurenie, ci dat aj krb, tak sme to zvazovali z kazdej strany. Na koniec sme sa rozhodli, ze dame. Dali sme, ale osobne som nemal odvahu sa do toho pustit sam. Su ludia, ktori maju na to odvahu ja teda nie. Osobne by som si cely tento napad nechal este raz prejst hlavou a prekonzultoval by som to s krbarom, ktory vie ako to chodi, co je dobre riesit prave pre tento pripad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivusik_pampusik Suhlasim s mnohym co tu zaznelo. Ked tieto veci nevies, tak nie je vhodne aby si to riesila. Aby si sa pustala do stavby krbu alebo do jeho vyberu, ze aky typ krbu. Bolo by vhodne najst si nejaku firmu, nejakeho krbara, s ktorym preberies ake moznosti mas v tomto smere, co by bolo lepsie a najma praktickejsie. Ci je ten teplovzdusny krb dobrou volbou.
Odpovedať
@okro1 este k tomu, co si ty pisal mi napadla jedna vec. Clovek si neuvedomuje, ked sa do tychto veci pusta sam, na vlastne triko, ze vlastne tym ohrozuje najviac seba a svoju rodinu. V prvom rade ide pri krbe o to aby bol urobeny kvalitne aby sa nestalo, ze som zacne horiet alebo nieco podobne, co sa pri nespravnej montazi krbu moze stat velmi rychlo :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?