Montaz rozvodov vody a kurenia.

Zdravim,potrebujem radu,mam postavenu hrubu stavbu,budem robit UK na tuhe palivo,klasicke radiatory korado,rozvody cu,vacsina rozvodov pojde po podlahe,akurat v mieste kde budu radiatory a baterie,budu rozvody v stene,robit tieto rozvody pred omietkamy? Mal som zavolaneho kurenara na obhliadku a ten tvrdi,ze staci to robit az po omietkach,je to ok?
Odpovedať
Profilova fotka
@japeter škoda, že ste sa nerozhodli pre podlahové kúrenie, ale klasika sa robila tak, že sa porobili rozvody, zafixovali, radiatory zhodili, všetko sa omietlo, obielilo a radiatory nahodili. Ryhy vysakané do hotovej omietky sa dajú schovať véééľmi pracne.
Odpovedať
-mi, -ami ... omietkami... len tak naokraj :-) Záleží aj od toho, či sa budú robiť omietky v jednej vrstve, alebo hrubá/tenká. Vtedy je ideálne pred hrubými posekať drážky a porobiť rozvody, spraviť hrubé omietky, povešať radiátory, zafixovať potrubia a spraviť tenké omietky. Alebo druhá možnosť, ale to už je na kúrenarovej precíznosti - nechať vývody presne v mieste pripojenia radiátora a na mieru skrátiť až pri montáži radiátorov po omietkach. Vývody na batérie sú závitové, poriadne fixované určite ešte pred omietkami vodárom.
Odpovedať
Tiez som si myslel,ale nechcel som sa snim hadat,uvazoval som aj nad podlahovym,ale myslim ze to je cenovo niekde inde... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@japeter zo skusenosti mozem povedat, ze dnes pri standardnych novostavbach vychadza podlahovka na podobnej ak nie rovnakej cenovej urovni nez radiatory... len tak pre info :)
Odpovedať
@japeter Co je na podlahovom kureni drahe? Rozdelovac a trubky? To mas cca 500-600 €. K tomu kondezacny kotol a kuris efektivne a lacnejsie a nezavadzaju ti tie plechove ohavy.
Odpovedať
Ale ja idem dávať kotol na tuhé palivo...
Odpovedať
@japeter ku kotlu na tuhé palivo by som rozhodne namontoval akumulačnú nádrž, orientačne cca 50 l x 1kW výkonu kotla, o funkcii AN sa na tomto fóre už popísalo dosť, za nádrž dáš trojcestný ventil a miešaš nim vodu na teplotu akú potrebuješ, či už do podlahy alebo radiátorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@japeter jasne ze pred omietkami,,,,,chces to potom po omietkach na novo opracovaavat? dvojita robota si myslim,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ahoj. lubomir ma pravdu daj podlahovku . neviem kolko mas m2 kolko mas izbi atd. a kolko okruhov,5--6a davaj do 80--90m rur na jeden okruhcize 600m2 plus rozdelovac s prietokomermy kotol protherm lev . prehodnot ceny tak alebo onak.
Odpovedať
@lubomird 500 -600 eur???? To kde beres taketo ceny . Meter kvalitnej rury stoji minimalne 0.8 centov za meter. Ak ma 100m2 dom hned je to 600 -700 eur len za rury moj:)
Odpovedať
@gkrivanek Mna to vyslo cca tolko, prepac. 680m rur x 0,6 plus rozdelovac cca 170€ = cca 600em 130 m2 obytna plocha.
Odpovedať
@lubomird kde je systemova doska alebo polystyren . Tak neviem robim podlahovky ale na takuto sumu za material na komplet podlahovku sa nedostanem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek na co systemova doska ktora je len zbytocne draha a nevidim jej vyhodu? Eps som neratal. Ten by mal ist kazdopadne aj keby sli radiatory...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?