Mokré fľaky na podlahe. Ide o prasknuté podlahové kúrenie?

Profilova fotka
Dobrý deň, takéto fľaky sa nám dnes objavili na poschodí. Môže byť niekde poškodené podlahové kúrenie? Potery máme cementové. Stretli ste sa tým už niekto? Je to v rôznych miestnostiach a celkovo ich je osem. Ďakujem.
Odpovedať
@macka_k Môže to byť. Klesá tlak v systéme? Podľa fotiek len s rúrkami - vedú zrovna v tom mieste? Nemohlo kvapnúť zhora?
Odpovedať
@macka_k mate uz vlozenu izolaciu medzi krokvami a bez parozabrany? Nekvapka to nahodou odtial?
Odpovedať
Vyzerá to byť na poschodí... Nekvapká zo strechy niečo? Na podlahovku to nevyzerá, to by boli fľaky podstatne väčšie a predpokladám, že tlaková skúška prešla bez problémov ešte pred zalievaním poteru...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 hej, je to len na poschodí, tlaková skúška v poriadku, zo strechy nekvapká nič, pátrame ďalej
Odpovedať
@macka_k Ak kvapkalo, tak kvapkalo v noci, kedy je najchladnejšie. Dajte na tieto miesta misku alebo fóliu. Ak bude nakvapkané, je to jasné.
Odpovedať
Profilova fotka
Kúrenár príde skontrólovať tlak ale manžela ešte napadlo, že by to mohli byť mastné fľaky z motorovej píly, ako nám robili strešné okná. Doteraz sme betón polievali a až teraz začína ako tak vysychať. To by bol ten najlepší prípad a teda zbytočná panika. Počkáme na kúrenára a uvidíme. Ďakujem.
Odpovedať
Ak sav fľaky do rána nezväčšia, tak kúrenie to určite nie je.
Odpovedať
@macka_k Dobrý den. Právě jsem to chtěl napsat, že pravděpodobnost prasklých hadic na osmi místech je celkem nulová. Musíte zjistit, zda se opravdu jedná o vodu, nebo o olej. Já jsem na 100 % přesvědčen, že to jsou mastné skvrny. Zjistíte to celkem jednoduše - snížíte tlak v topení na nulu. Tím se vyloučí eventuální průnik vody do potěru ( o čemž ale pochybuji ). Na jednu skvrnu namíříte teplovzdušný ventilátor. Voda by se po zahřátí odpařila, mastnota zůstane. Jasno bude za hodinu. :-) ;-) :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
tak po olejovej skvrne snad staci prejst prstom ci privonat a si si na istom. Kurenie to nebude ak bola ok tlak.skuska a enorne nemrzlo.
Odpovedať
@atlaska Dobrý den. Ještě by se to dalo olíznout a podle chuti zjistit, zda se jedná o olej motorový, převodový, olivový, řepkový, či slunečnicový. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D PS. Ještě by mohlo býti máslo, jak tesařům padaly namazané krajíce chleba ( a podle zákona namazaného krajíce padnou vždy máslem dolů. Ještě by to mohla být SANA - rodná setra másla :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D PPS Čili vodu jsem už definitivně vyloučil. Kdyby bylo léto, tak bych to přijel prozkoumat. Na průzkum jezdím pouze na kole, že blacksr. :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Koľko ste toho dneska vypili? (oleja myslím) 8-)
Odpovedať
@ladajaskva maslo a ani olivovy olej by som do motorovej pili nedavala,ale u vas je to mozno zvykom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pokiaľ by to bolo na ôsmich miestach pokles tlaku by sa prejavil v krátkom časovom intervale a kotol by išiel do poruchy, takže by ste na to prišli i bez kurenára.
Odpovedať
Profilova fotka
@macka_k vsázím na olej z motorové pily - my jsme takhle plašili zase se střechou (na fólii pod křidlicí byly fleky a my si mysleli, že je špatně udělaná střecha a teče do ní). Byli jsme z toho na mrtvici a ve finále jsme zjistili, že to je olej z motorovky jak se pracovalo na střeše :-D Budu držet pěsti!
Odpovedať
Profilova fotka
kruhy sa nezväčšili ani nevyschli, takže to bude ten olej z motorovej píly :-D
Odpovedať
@macka_k ešteže tak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?