Máte tepelné čerpadlo Atlantic Loria Duo 10 kW?

Ahojte. niekto kto má TČ Atlantic Loria duo 10 kW? Aké máte náklady na prevadzku v zime? Oblasť, m2 domu, spotreba, servis ako často a kolko EUR. Díkes
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim, presne toto zaujíma aj mňa včera bol u nás jeden pán z firmy čo by nám to mala robiť. Len ešte niesme úplne rozhodnutí ... Stále zisťujem nové informácie , aby sme sa rozhodli pre ten správny produkt . Snáď sa niekto podeliť o svoju skúsenosť . :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ako ste sa rozhodli zobrali ste ho nakoniec?
Odpovedať
áno, beží zatiaľ druhú zimu, bez problemov. T.čerpadlo je na moje počudovanie veľmi tiche, vonkajšia jednotka tiež, ani neviem že ich mám. Invertor mám hned pri dome, pod spálňou a počujem ho až ked otvorim dvere, ktoré sú vedla neho. Mám novostavbu tak o nákladoch je ešte skoro hovoriť. Dôležité je mať nastavenú výstupnú teplotu nad 18 stupňov, inak hrozí zapínanie špirály a to som si neustriehol a doplatil na to. 190 litrový zásobník zohreje na 45 stupňov cez čerpadlo skôr ako špirala z bojleru. Ďalšia volba by bolo opäť toto isté.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň prajem, ak by mal niekto otázky ohľadne tepelných čerpadiel Atlantic Loria, tak máme presné namerané dáta z jednej inštalácie kúsok nad Kysuckým novým mestom. Pre zaujímavosť je to nainštalované na rodinnom dome ktorý sa nestihol ešte zatepliť, je tam presný ciachovaný merač výkonu aj s elektromerom a vyhodnotením SCOP. Dosiahli sme tam hodnotu SCOP cez 4. Myslím, že na túto sezónu veľmi dobré číslo na severnom Slovensku, mali tam vysokú vlhkosť a bežne meter snehu, takže sa veľa odmrazovala vonkajšia jednotka. Po zateplení očakávame lepšie výsledky, ale za tepelné čerpadlo s výkonom 6 kW v cenníkovej cene na Slovensku od 3.512,30 € bez DPH a práce je to vždy vynikajúca návratnosť investície. Bežne sú ceny podobných TČ aj s horšími parametrami oveľa vyššie. Vo Francúzsku za to isté tepelné čerpadlo pýtajú skoro 10.000,-€ , viete si to pozrieť na stránke výrobcu tu: https://www.atlantic.fr/Chauffer-le-l...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Má ešte niekto skúsenosti s tou Loriou? Dostal som ponuku na LORIA 10 DUO je so zapojením len 4000€ a tá istá firma mi ponúkol Daikin 11kW za 6500€. Samozrejme už s dotáciou. Rozdiel je dosť veľký.
Odpovedať
len informatívne, po celej sezone máme mesačné náklady na komplet elektriku (okrem kúrenia do podlahy aj bežnú spotrebu domu ... varenie, prípravu TUV, svetlo, záhrada a tak) 57 EUR, takže kurenie s Loriou Duo je naozaj lacne, nakoľko ešte nemáme zateplený komplet dom a v zime sme kúrili na 22-23 stupňov
Odpovedať
To je pekné :) Tepelnu stratu viete napísať? Koľko kW Loria jednotku máte?
Odpovedať
Profilova fotka
otazka by mala zniet kolko dreva sa pri tom minulo :)
Odpovedať
@majkoj TČ mám zatiaľ ako jediný zdroj ... časom pribudne krbová piecka pre radosť
Odpovedať
@gabordanko Loria Duo 10kW , straty sú rátané na 6kW. Dom mám v 700mnm , zimy sú tu dlhé ... tak preto ma účet potešil
Odpovedať
Profilova fotka
@mc78 cize tvoja rocna faktura je na 684€ tak ?
Odpovedať
@majkoj áno, tak ma porátali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mc78 nieco mi v tvojom pribehu nesedi :) 6kW strata znamena potrebu tepla okolo 8-9MWh rocne, nech to TC ma SCOP 3 (co pravdepodobne nema) to su 3MWh na kurenie co je 300€, ked k tomu pripocitame TUV co je v beznej rodine okolo 2MWh, co je dalsich 100€, sme na 400€ a aby si so zbytkom vysiiel 284€ sa mi zda trochu nepravdepodobne.
Odpovedať
@majkoj tvojej reči nerozumiem :-) ... píšeš príliš odborne. čoho je veľa a čoho je málo??? sme 2 dospelí a 2 deti. Scop3 je čo? Ak rátaš 3MWh za 300 tak prečo TUV rataš 2MWh za 100? 6kW strata je z projektu. Teraz neviem či mám elektrarne požiadať aby mi sťahovali viac? Platil som 100 a bolo veľa. Alebo mám mojim povedať aby miňali viac elektriky alebo menej aby som sa zmestil do 684EUR?
Odpovedať
Profilova fotka
@mc78 SCOP je sezonny COP a kedze TUV sa zohrieva na vyssiu teplotu je mensi. Nie nemas ziadat aby si platil viac, akurat proste nieco nesedi. Najcastesie je to tym, ze ludia zabudnu spomenut, ze maju aj iny zdroj tepla, napriklad krb, ale to si vylucil. Ja osobne mam TC zem voda, dom s polovicnou stratou, je nas menej a aj tak platim viac :)
Odpovedať
@majkoj no vidiš a to mi ešte povedali že ked sa vyhrám s nastaveniami TČ a nenechám to len na ekvitermike ako mi to beží bežne, tak ešte menej miniem. Kurenie som vypínal až 1.jula, lebo som na to zabudol. TUV sa mi ohrieva čerpadlom. Mám sadzbu na TČ čiže 4 hodiny silný odber a nič sa mi vtedy nevypína, tak potom neviem. Však o rok sem znovu napišem aktuálny odber a podebatíme. Možno druhý rok bude opak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mc78 Pises, ze si z okresu BB a sadzba pre TC DD6 ma pri SSE len 2h vysoku sadzbu a ty pises 4, a TC pri tom vypnute byt musi, vyzaduje to distributor. Netahas nas tak trochu za nos ? :)
Odpovedať
@majkoj Ty si dáky konšpirátor :-) mam DD5 nie pre TČ ale el.kurenie, kde je 4 hod vysoká sadzba. Funkčné HDO nik nekontroloval, pričom ho mám pripravené. Ak si nedôverčivý, tak dojdi na Králiky, rád Ti ukážem spotrebu, faktúru a funkčné TČ. Ak to bude ako hovorim, tak mi tu za odmenu obriadiš záhradu. Bereš? Ak nie, tak nekonšpiruj už :-) ... ma nebaví niekoho presviedčať!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj citujem "Mám sadzbu na TČ ", to nie je konspiracia, ale tvoja (povodna) odpoved... Citujem SSE : Technickou podmienkou pre pridelenie sadzby je pripojenie elektrických priamovýhrevných spotrebičov pomocou nepohyblivého prívodu na samostatný elektrický obvod so stýkačom ovládaným povelom hromadného diaľkového ovládania (HDO), prípadne prepínacími hodinami po dohode s dodávateľom elektriny a pripojenie elektrických akumulačných spotrebičov pre prí- pravu teplej úžitkovej vody na samostatný elektrický obvod so stýkačom ovládaným povelom HDO alebo prepínacími hodinami. Podmienkou pridelenia tejto sadzby je predloženie „Správy o odbornej prehliadke a odbornej skúške“ od predmetných elektrických obvodov.
Odpovedať
@majkoj To ale znamená, že môžem mať ešte lepšiu ročnú faktúru??? Či? Vidiš ešte trochu popíšeme a najdeme pár lepších riešení. Ešte raz som pozrel do faktury, mam tam DD5. Pamätám si ako niečo podmieňovali pri TČ a dohodli sme sa na DD5.
Odpovedať
@majkoj pišeš, že tvoja spotreba je väčšia, koľko spotrebuješ teda Ty? napiš v EUR, nech tomu rozumiem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mc78 ano presne to to znamena a vznika otazka preco nemas lacnejsi tarif pre TC, ked mas TC :) . Podmienka je jedina, mat reviziu a v nej TC. Ked ti poviem, ze mam BMW M3 a mam spotrebu 3l/100km, tiez mi asi neuveris. Ty si pisal, ze tvoj dom ma potrebu tepla 11MWh a platis rocne za vsetko 684€. To proste nejde dokopy. Bud nesedi tebou udavana potreba tepla, alebo nesedi nieco s udajom na fakture.
Odpovedať
Profilova fotka
@mc78 moja posledna faktura za rok je na 771,72€. Pritom mam polovicnu potrebu tepla a efektivnejsie TC.
Odpovedať
@majkoj chápem čo píšeš, počkáme teda do dalšieho septembra a vrátime sa k tomu opäť ... v sobotu som zapol kurenie, tak asi ako minulý rok.
Odpovedať
Dobrý deň, ja mám tiež 10 kW Loriu Duo, mám ju od mája 2018 čiže teraz som začal druhú vykurovaciu sezónu. Straty domu mám cca 6,5 kW a reálna spotreba elektriny za ucelený rok od 1.7.2018 do 1.7.2019 je 774 eur komplet za celý dom vrátane poplatku 12 eur/mes. presne NT: 5517 kWh VT: 400 kWh. a ešte ku tým efektívnejším čerpadlám. čo to je efektívnejšie čerpadlo? Podľa mňa Loria je celkom slušné čerpadlo, jeho návratnosť je do 5 rokov. U "efektívnejších" čerpadiel za dvojnásobnú cenu je návratnosť koľko ?
Odpovedať
@rado2710 Tiež super spotreba. Kupoval si s dotáciou? ak áno, vtedy to je naozaj za par rokov späť. Ako máš prosím Ťa nastavené kúrenie? Ja ECO a len s ekvitermikou. Mám síce ovládač v obyvačke, ale ten je vypnutý.
Odpovedať
Termostat mam nastaveny na 22,5 stupna a vudu hrejem na 45 stupnov. Samozrejne som ho kupoval s dotaciou. Bez dotacie je to nezmysel.
Odpovedať
@majkoj to HDO plati len pre SSE? Ja mam u VSE sadzbu ekodom, bez HDO, vsetko sa riesilo len prostym ustym prehlasenim ze mam TC, navstevou na pobocke a bolo. Tiez som sa cudoval ze ze nikto nebol pozriet ani overit skutocnost ako ako aj ziadna revizia co sa toho tyka. VT mam od 8:30- 9:30 a 18:30-19:30 , ostatne je NT. Tak neviem ci len nedoslednost uradnika alebo to neriesia..
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec nuz VSE nepoznam, ale predpokladam, ze podmienky by mali byt rovnake. Cielom je aby sa znizila spotreba energie v case VT, takze mi nie je jasne preco to VSE nezabezpecia. HDO je aj v tvojom zaujme, ked v tom case ide TC platis daleko viac.
Odpovedať
@majkoj Priznam sa ze o HDO som nemal pred budovanim el. pripojky ani sajnu, zhotovitel mi to nespomenul ani nezaviedol do skrine. Pri tak malom odberovom mnozstve VT to tak nezavazi, a 2 hodiny chodu TC prave v tom case ( ak pojde, lebo pre 500l akumulacku vascinou stoji ), tak ten prikon 1,5 - 2kw nie je nic hrozne. Len sa cudujem ze mi sadzbu zmenili len tak na moje poziadanie, bez nicoho . Mam uplne novu hodinu dvojsmernu s meranim prebytkov FVE a GMS modulom, a to ze nemam HDO je len moja skoda lebo hodine to je jedno, len tarifa je ina tusim rozdiel 0,1165 -NT , 0,1372 - VT a casy hodine od 8:30 a hodina od 18:30 ostatnych 22 hod mam NT
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?