Máte skúsenosti s tepelným čerpadlom?

Rozhodli sme sa pre tepelné čerpadlo vduch-voda. Zaujímalo by ma či máte nejaký dodatocný zdroj pre prípad velkých mrazov? Je to treba?
Odpovedať
@adu80 staci si poriadne prstudovat forum. je tu toho az az
Odpovedať
@adu80 - 18 vonku 200m2 zatiaľ nezatepleny dom 30cm steny. 40 strop 15 podlaha TC vzduch voda 10KW bez problémov.
Odpovedať
@adu80 každé dobré tepelné čerpadlo má v sebe zabudovaný záložný elektrický dohrev alebo vie zapínať elektrické vykurovacie teleso v akumulačnej nádrži v prípade extrémnych podmienok. Ak je správne navrhnutý výkon tepelného čerpadla k vykurovanému objektu - domu tak by sa špirály mali zapínať len pod teplotou -15 až -20°C
Odpovedať
@adu80 Vonku -16, 275m2 podlahovej plochy, 11kW čerpadlo, zateplený len juh a západ zatiaľ, a v pohode, do podlahy išla 35° voda, bolo príjemne teplo a ani záložný ohrev nezapol.
Odpovedať
@fural som si isty ze mala skor na mysli dlhodobejsi vypadok dodavky elektriny. Tiez budeme mat tepelne cerpadlo a tiez som kvoli tomu zvazoval krb ako zalozny zdroj tepla pri dlhodobom vypadku elektriny. Zial nevyslo nam to uz projektovo/financne a bude dom bez krbu. Nas krizovy plan pre dlhodoby vypadok je ze budeme musiet dom opustit. Elektrocentralou by to vyslo este drahsie ako krb.
Odpovedať
@salkovic Pri výpadku elektriny si nezakúriš ani keď máš plyn a ani keď máš kotol na tuhé palivo (pelety, splynovací ...).. Jedine naozaj tým krbom, keď máš teda len teplovzdušný a nie aj vodníka, tam by si musel riešiť zálohu keď vypadne napájanie obehového čerpadla.
Odpovedať
@kajo873 krizovo staci aj akumulacny, samozrejme teplovodny uz je luxus v krizovke ked dlhodobo nejde elektrina
Odpovedať
pri výpadku el. treba ísť na wellness pobyt a vždy to je lacnejšie ako krb
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?