Máte skúsenosti s čerpadlom CLIMATIK A++

Poznáte? Máte už niekto skúsenosti? Je toho už plný net. Viem, klasika tep.čerpadlo a bojler. Cena však nie je zlá. :-) http://www.eliz.sk/sk/aktuality/22-ho...
Odpovedať
Nenasiel som tam cenu. Aka je ?
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.eliz.sk/sk/produkty/zasobn...
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujímavá je tá externá jednotka. Odpadový chlad ide von z objektu... Lebo Tatramat to má napr. riešené tak, že jednotka TČ je integrovaná na tele zásobníka a a treba dosť špekulovať, kam s tým odpadovým chladom. V lete sa to ešte môže trochu zísť - ale na jar, jeseň a v zime.....? http://www.dampier.sk/eshop/index.php...
Odpovedať
Profilova fotka
A ešte aj tu je cenový konkurent - ale zase s integrovanou jednotkou TČ: http://www.dampier.sk/eshop/product_i... http://www.dampier.sk/eshop/pdf/BOJLE...
Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 akurat, ze vyrobca podla mna keca, pretoze to TC celorocny COP 3.3, ako tvrdi podla uspory, mat nebude. Ale urcite lepsia alternativa ako integrovane riesenie.
Odpovedať
U tohto modelu (SHW-15/190T) može byt celorocne COP rovnake, pretoze je umiestnovane v interieri a cerpa energiu zo vzduchu v interieri..
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco jasne a energia v interieri sa vyraba sama :)
Odpovedať
@majkoj hovorime o tepelnom cerpadle na výrobu TPV nie o celom vykurovaní. Takže tú energiu vyrobí niečo iné ktoré aj tak musi bezat pri vykurovaní objektu. ci ?
Odpovedať
Profilova fotka
@predajcaeco ale tu energiu, ktora je potrebna na ohriatie TUV to cerpadlo odobere z vnutorneho prostredia a o to viac ho musi dodat kurenie. Takze ak npr kurim elektrinou, je to v zime este horsie ako keby som ohrieval TUV spiralou, pretoze, k tomu este musi bezat kompresor, ktory ma tiez svoje straty. Takze je to scestny koncept, ktory sa ale viditelne dobre predava. A ludia si pochvaluju, lebo na TUV spotrebuju menej, zvysene naklady na kurenie si ale nevsimnu. Riesenie s vonkajsou jednotkou sice bude mat nizssi COP, ale celkovo bude energetickejsie efektivnejsie.
Odpovedať
@majkoj s vonkajšou jednotkou je to efektívnejšie. Pracuje do - 10 kedy už dávno máme spustené kúrenie. V tom čase už môžme kompresor vypnúť a tuv zohrievat výmenníkom v bojlery napojenom na kúrenie. Ten kompresor má celkom slušný výkon ktorý by sa dal využiť okrem ohrevu tuv aj na ohrev vody v bazéne. Samozrejme záleží od množstva kubíkov vody v bazéne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@monster7843 - stále váham medzi Climatikom A++ a Aristonom. Climatik má tú pracovnú jednotku vonku, čo mi skomplikuje dotvorenie fasády (resp. zamaskovanie na fasáde). Ale asi sa väčšina pracovného procesu (a najmä hluk) prenáša smerom von...(?) A to sú zase výhody... Správne rozmýšľam? Máš Climatik? Si spokojný s ním...? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@leonardom Nie, nemám ho, ale už som zavrhol myšlienku bojleru s integrovaným vnútorným TČ. Je veľa nápadov ako zamaskovať vonkajšiu jednotku TČ. Preto zostávam pri tejto alternatíve, bojler vnútry TČ vonku. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Uz sme tu viaceri pisali /ti, ktori bojler s TC aj naozaj maju/, ze s odpadovych chladom sa to riesi odtahom von, cez strop a ponad veniec - alebo cez fasadu, takze toto NIE je problem. SPLIT system sa vyuziva v juznych krajinach, kde je teplo /a nikdy tam nemrzne/. Da sa to prirovnat k talianskemu autu - ked pridu mrazy, prestane startovat. Preto by som sa SPLITu nas radsej vyhol, pokial sa to len trocha da. Na bojler s TC treba samostatnu technicku miestnost s odpadom na odvod kondenzu. Bojler sice spotrebuje v zime interierove teplo, ale vacsinou v noci, ked to menej vadi. Naopak, v lete usetri energiu na chladenie, pokial si instalujete odvodove potrubie s moznostou prepinania interier/exterier. Bojlery sa vyrabaju pomerne kratko, vacsinou v Cine, preto treba zvazit, kolko penazi investovat. Navratnost je velmi rychla /cca 2 roky/, pokial nie je cena vysoka. Dufam, ze dnesne bojlery s TC vydrzia cca 5 rokov. Ani bezny bojler vsak nema neobmedzenu zivotnost :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 v noci to najmenej vadi ? Prave v noci bude mat dom najvacsiu stratu...
Odpovedať
napisem v zime, aku mam stratu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?