Odpoveď na príspevok od m168:
mame 3,5kw a zatial pozitivne skusenosti. na zakl… @m168 aka firma prosim ?Odpoveď na príspevok od martin25:
nikto nema skusenosti so znackou vivax? @martin25 mate ju ? Z akej firmy? DakujemOdpoveď na príspevok od sarita510:
@martin25 mate ju ? Z akej firmy? Dakujem @sarita510 Mne Vivaxy montovali šráci z firmy Dekert. Za mňa spokojnosť.Odpoveď na príspevok od klara321:
Vonkajšia jednotka je v porovnaní s Daikin a Misu… @klara321 50 decibelov po 7 metroch? 🤔Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@klara321 50 decibelov po 7 metroch? 🤔 @sousedekovci89 veru tak, toľko sme namerali. Nenormálne hučí, úplne od novoty. Jednotka má 3.5 kw. Je to totálny šrot podľa mňa.Odpoveď na príspevok od juraj_k:
Nemám inú na porovnanie, ale s VIVAXom som spokoj… @juraj_k asi preto, že hučí smerom od okna a nie smerom k oknu, to Vám garantujem, že by ste počuli. Nám sa ten hluk rozlieha po celom dvore, cez deň to prežiť viem ale v noci sa ani okná nedajú otvoriť na strane domu, kde má sused tú klímu. Najviac ma hnevá to, že ja som klímu vyberala čo najtihšiu, aby smerom k nemu nehučala a on tam dal na oplátku namontovať takýto črep.Odpoveď na príspevok od toky1:
Moje Vivaxy R 5kW sú vonkajšie jednotky hlučnejši… @toky1 nevedel by si natočit tu jednotku pri plnom vykone z blizka pripadne z vecsej vzdialenosti. Tiez akurat uvazujem o vivax r 5kw. Btw aku plochu chladis s 5 kw ?Odpoveď na príspevok od klara321:
@juraj_k asi preto, že hučí smerom od okna a nie … @klara321 Uplne vas chapem, tiez pri vybere klimatizacie som pozeral na hlucnost aj vonkajsej jednotky. Plus poriadne silentbloky pre vonkajsiu jednotku. Preto mam Panasonic. Ono je rozdiel, ked ma vonkajsia jednotka hlucnost 48dB, alebo 50dB, alebo 56dB... Kazde 3dB je hlucnost dvojnasobna.Odpoveď na príspevok od klara321:
@sousedekovci89 veru tak, toľko sme namerali. Nen… @klara321 to bude nejaky vadny kus... mam Mideu sice ale musim od nej stat tak na 3 metre max aby som ju vobec pocul.Odpoveď na príspevok od roberto18:
@toky1 nevedel by si natočit tu jednotku pri plno… @roberto18 Niečo cez 70m2. Na obrázku umiestnenie vonkajšej jednotky Vivax R zaznačené svetlomodrou farbou, vnútornej červenou. Vnútorná je v tom veľkom otvorenom priestore obývačkojedálňokuchyne. Fialovou vonkajšia jednotka Midea Oasis Plus 2,5kW, zelenou poloha jej vnútornej jednotky. Primárne som tie bedne dával kvôli vykurovaniu. Oranžovou je zaznačená poloha krbu. Natočiť tú klimu podľa mňa nejaký zmysel nemá. Telefón strašne zvuky skresľuje po svojom. Ale ako vravím je hlučnejšia než Midea Oasis Plus. Sranda je, že mám dve Vivax R 5kW, pretože druhou chladím poschodie. Tie dve vonkajšie bedne Vivax R sú nad sebou a tá horná mi príde výrazne tichšia. Tak babo raď čím to je. Každopádne to nijako neriešim, vlastne sú tak umiestnené, že mi je to jedno aj susedom. Tí majú okná cca 12-15m od tých mašín a vravia, že nič nepočujú.Odpoveď na príspevok od milandd:
rok do zadu mi inštalovali prvý multisplit Vivax … @milandd To horizontálne smerovanie lamiel je podľa mňa zbytočné. Moc v tom rozdiel necítim, ktorým smerom sú natočené. Vertikálne natočenie áno, toto zmysel má. Kebyže som chcel klimu vyslovene na chladenie tak určite idem do nejakej, ktorá má konštrukciu umožňujúcu wind free mód. Ja som ale chcel klimu primárne na vykurovanie, wind free mód pri kúrení nieje možný.Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
problem je, ze niektory su tak ohladuplny, ze je … @shadowmilan my máme jednotku na konzolách na zateplení Daikin a nie je problém.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@klara321 to bude nejaky vadny kus... mam Mideu s… @sousedekovci89 no neviem, možno ale sused sa chvalabohu rozhodol, že to vymení za multisplit prémiovej značky napr.Daikin a umiestni ju na prízemie namiesto strechy.Odpoveď na príspevok od klara321:
@shadowmilan my máme jednotku na konzolách na zat… @klara321 netvrdim, ze stym moze byt problem ked sa to poriadne uchyti :)