Máte skúsenosť s vykurovaním heatflow?

Ahojte, ma niekto skúsenosť s foliami heatflow, elektrickým vykurovaním? Rozmyšlame nad nimi, vďaka za dotazy
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Semo,poznám tie fólie,dokonca som si mohla aj sama vyskušať ako to funguje.Jeden veľmi dobrý kamarát to pred pol rokom namontoval do svojho novopostaveného domu,poviem Ti,je to super.Mala spotreba ako spomínal a vysoká výhrevnosť,tiež nad tým uvažujem,že si to dám ak prerobím svoje podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@semo Ahoj Semo,poznám tie fólie,dokonca som si mohla aj sama vyskušať ako to funguje.Jeden veľmi dobrý kamarát to pred pol rokom namontoval do svojho novopostaveného domu,poviem Ti,je to super.Mala spotreba ako spomínal a vysoká výhrevnosť,tiež nad tým uvažujem,že si to dám ak prerobím svoje podlahy.
Odpovedať
moje nervy, je to tu zas ... vyhladajte si prosim temy ktore maju v nazve caleo ...
Odpovedať
Dovolim si malu rekapitulaciu. Je to odporove elektricke kurenie. Mala spotreba nesuvisi so zdrojom tepla ale s nizkymi tepelnymi stratami domu. Vyhrevnost je rovnaka ako u ineho odporoveho kurenia, aj spotreba. Ziadne perpetum mobile. Treba si vypocitat alebo nechat vypocitat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter sorry,ale nesuhlasím s tebou.Caleo nieje heatflow . Fungujú na tom istom princípe,ale maju vyššiu učinnosť až 98%.....a vieš čo ma vo vnútri fólia Caleo????Strávila som dosť času pri hľadaní správneho vykurovania,dokonca som bola na výstave a mohla som si porovnať...
Odpovedať
@alibabenka11 velmi rad sa necham poucit.
Odpovedať
a nastalo ticho
Odpovedať
ozivim trosku tuto debatu ... @alibabenka11 aky je prosim ta rozdiel medzi heatflow a salavym teplom? Sama si napisala, ze funguju na rovnakom principe ... Co je teda heatflow?
Odpovedať
Profilova fotka
@alibabenka11 ahoj účinnosť 98%...?dostávame k číslam ktoré hovoria o suprava vod.materialoch.čo sa zatiaľ používa len vo výskume a .....náš predajca píše že má účinnosť ,,DO,, 98% 8-) korejský výrobca NAOS tiež píše o 98%tách,ALE využiteľnej plochy.dalej výr. píše že má 80-90% učinnosť v rýchlosti dosiahnutia tepl.bodu.dalej píše že šetrí až 75%nákl.na kúrenie :-S takže slov.predajca si vybral len určitú vetu,alebo zlý predklad. ;-( priamo výrobca neuvádza priamu účinnosť :-x ostatné údaje sedia 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
idem si to tiez davat ale fenix zrejme.. mam to uz kupene, dam to do stropnej konstrukcie pretoze odtial nemusim sledovat kde si polozim nabytok atd.. z vrchu mi to ohreje aj podlahu.. infra kurenie je velmi zaujimave a citelne v nosnych dierkach.. nemate ten vyschnuty pocit ked sa zacina kurenarka sezona, rano sa zobudzate a zasusene dychacie cesty.. vzduch je sviezejsi, mensia teplota dava pocit vyssej.. jedno testujem v spalni infra a tesim sa na cely dom.. to musi byt eno nuno ked sa umna niekto nadychne... luka plna margaretiek a bodliakov bude nic :-D Tatransky vzduch jak ma byt :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Este take zazitky.. V spalni mi to ohreje zvrchu postel, deky, vankuse atd... je to iny pocit ;) a ked sa zakryjete konec, vacsia zima :-D ale ne pohoda to je ;) chvalim.. ale treba to rozumne dimenzovat.. treba nast streed.. ak sa to predimenzuje tak sa to casto zapina vypina.. niekto to moze citit tie prerusenia.. treba najst optimalny vykon ktory sa co najmenej bude vypinat..
Odpovedať
@matko101112 to nie je pravda. Zo supravodica by si ziadne teplo nedostal. U lubovolneho odporoveho kurenia sa v principe 100% elektrickej energie premiena na teplo. Neviem celkom, co sa mysli tou ucinnostou a preco by nemala byt blizka 100%.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mio23 vies co je ale smutne? Ze tie heatflow {infra, salave} folie urcene do podlahy, pod tou podlahou uz salave nie su ... ale to uz predajcovia nejako nespominaju :-)
Odpovedať
Ako som pozeral na ten Heatflow - ma len jeden vykon a to 220-230 W/m2? Do celej podlahy to nedas lebo to je extremne vela. Ohrievaju sa na 45stupnov? Tusim ze by to nemalo byt viac ako 28. Urcite skor fenix.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter 2 sposoby som videl kladenia do podlahy.. jeden ze ze sa zaleju do betonu.. druhy je ze sa daju pod laminatovu podlahu.. myslim ze druhy je salavy sposob.. to v betone pochybujem.. mozno sa myslim, ale ides na to dobre :)
Odpovedať
mylim sa, ak mam pocit, ze sa tu stale robi reklama na "infracervene podlahove kurenie" a je to jedno akej znacky to je, iba sa niekto pokusa postupne dopracovat stale k svojej reklame ? Podlahove kurenie je raz a navzdy podlahove kurenie a to patri do skupiny salaveho kurenia . Bolo to aj za Marie Terezie a aj hlupy Jano sa na pripecku ohrieval salavou zlozkou (naakumulovanym teplom a nasledne odovzdavanym). To by sme toho chudaka riadne zaskocili, ak by sa dozvedel, ze to co mu ohrievalo telo je infra-toto by asi tak lahko nerozchodil. Ale teraz vazne. Stale mi tu chyba pochopenie prispievatelov,ze aky je rozdiel medzi salanim a prudenim (konvekcnym kurenim). Dookola sa tu omiela, ze nieco je salanie a nieco salanie nie je, ale ak je nieco raz v podlahe, strope, alebo v stene a ohrieva ju a ona odovzdava teplo, vzdy to je salanie !!! Dufam , ze oponenti neprehliadnu , ze som napisal "v" a nie "na" .(tyka sa to uniestnenia vykurovania). Nechcem tu polemizovat na temu rychlosti nabehu a regulacie podlahoveho kurenia, len som chcel upozornit na zakladny rozdiel v sposobe odovzdavania tepla , z ktoreho pramenia dezinformacie.
Odpovedať
@peter21 ja si dovolim ciastocne nesuhlasit. Teplo sa moze sirit vedenim, konvekciou a salanim. Vedenie mozme teraz vylucit, zostane nam salanie a konvekcia. Konvekcia funguje v kvapalinach a plynoch, v nasom pripade plyn, cize vzduch je ohrievany telesom s vyssou teplotou. Salanie je elektromagneticke ziarenie, nepotrebuje vzduch ani ine medium , slnko, ohen ... V principe kazde vyhrievacie teleso siri teplo vsetkymi sposobmi, akurat zalezi od dalsich parametrov ktorym viac a ktorym menej. Salanie napriklad zavisi od plochy teploty aj farby telesa. Zoberme si teraz priklad podlahy, tej je suma fuk, co ju zohrieva, ci voda, odporova folia, vzduch ... ked je zohriata na urcitu teplotu (naakumulovana), sposob sirenia tepla z podlahy je jednoducho rovnaky, aj ked by som asi netvrdil, ze podlahove kurenie je salavy sposob ... na to ma prilis nizku teplotu ... Dal som si tu namahu a precital o heatflow, na strankach predajcov ... Trosku privela polopravd a klamstiev namoj vkus. Ale ludia chcu a potrebuju byt klamani ... Zopakujem uz po niekolky krat, netvrdim, ze toto a podobne kurenia su zle. Ale z ekonomickeho hladiska nie su vhodne do vsetkych domov ... vrie mi krv ked citam aku to ma vysoku vyhrevnost a malu spotrebu ... Apelujem na zdravy rozum a schopnost naratat do 2 ... Vsetko podstatne k tomuto sposobu kurenia tu a v inych vlaknach napisane bolo, nech si z toho kazdy zoberie co uzna za vhodne. Hough.
Odpovedať
@kriloter nechcel som to az takto rozoberat, iba som poznamenal, ze to s infra ma malo spolocneho, inak suhlas.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter daj čo je tam polopravda a klamstvo.Veľmi ma to zaujíma.Kedže som spomínala,že som sa rozhodla konkrétne pre Heatflow.Každu radu rada vypočujem a zhodnotím,pekný večer.
Odpovedať
Profilova fotka
@matko101112 budem ťa citovať:,,dalej píše že šetrí až 75%nákl.na kúrenie,,Ja som sa na ich stránkach dočítala o 40%-tách.Kde si sa také niečo dočítal prosím ťa????
Odpovedať
Profilova fotka
@alibabenka11 :-) budem ťa citovať:,,dalej píše že šetrí až 75%nákl.na kúrenie,,Ja som sa na ich stránkach dočítala o 40%-tách.Kde si sa také niečo dočítal prosím ťa??? :-) to je pre mna? :-) 8-)toto je preklad z ich stránky 8-)nič viac.je mi jedno čo tam píšu,len som mu odpovedala že distr.na SK píče niečo iné ako výrobca :-D korejský výrobca NAOS tiež píše o 98%tách,ALE využiteľnej plochy.dalej výr. píše že má 80-90% učinnosť v rýchlosti dosiahnutia tepl.bodu.dalej píše že šetrí až 75%nákl.na kúrenie takže slov.predajca si vybral len určitú vetu,alebo zlý predklad. priamo výrobca neuvádza priamu účinnosť :-N čítaj poriadneee :-N papa
Odpovedať
Mna ale napadala takato myslienka- co poviete na "elektricky smog" pri kureni ci uz odporovymi drotmi alebo aj foliami. Tiez ma totiz folie zaujimaju, ale kedze je to cele o elektrike, tak ma napada aj tento aspekt. Mat "elektriku" pod nohami resp nad hlavou v celom dome :-|
Odpovedať
@alibabenka11 daj sem stranku predajcu s popisom a vyhodami heatflow systemu, najlepsie kde je toho viac popisane ... tam ti to oznacim :-)
Odpovedať
@cubicomp budem citovat nemenovany zdroj ... :-) Bez nežiaduceho elektromagnetického žiarenia Fólia heatflow nie je zdrojom nežiaducého elektromagnetického žiarenia! Existujúce elektrické systémy kúrenia negatívne pôsobia na naše zdravie. Príčina je v tom, že elektromagnetické vlny a elektromagnetické pole evokujú spomalenie rýchlosti cirkulácie krvi v cievach. EMS test uskutočnený švajčiarskou spoločnosťou SGS ukázal, že fólia heatflow nie je zdrojom nežiaduceho elektromagnetického žiarenia.
Odpovedať
@kriloter aha, takze droty nie dobre ale folia ano :-D
Odpovedať
@cubicomp no ked spolocnost SGS nieco tvrdi tak tomu musime verit :-)
Odpovedať
@cubicomp najlepsie bude, ked napises dusanymu, ten ti to zmeria aj na dialku :-)
Odpovedať
@kriloter no ved ono to mozno neni nic strasne nakoniec, ja som sa len pytal, ci dakto o tom daco nevie 8-)
Odpovedať
@cubicomp nic strasne? si precitaj toto http://www.sazp.sk/slovak/periodika/e... budem rad ako vobec do rana dozijem :-)
Odpovedať
@kriloter tak uz nam chyba len UFO :-) Ale dobre, ze si to sem dal, mozno niekoho napadne nad tym uvazovat a mozno niekto pride na pricinu, preco nemoze dobre spavat...... :-S
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?