Máte niekto zmäkčovač vody Maicat Big Blue 20?

Poprosím skúsenosti z praxe... ďakujem http://www.mojavoda.sk/zmakcovac-vody...
Odpovedať
Profilova fotka
nechcem kaziť kšeft, ale po prečítaní popisu u predajcu som moc nezmúdrel. Na pitnú vodu by som to nedával, možno ako predradník pred plnenie kúrenia.
Odpovedať
Funkcne a plnohodnotne zmekcovace zacinaju od 600-700 Eur
Odpovedať
@gkrivanek konkrétne aké zmäkčovače sú podľa Vás funkčné a plnohodnotné? poraďte konkrétnejšie výrobcu a typ ...
Odpovedať
@jan45 tiež uvažujem, že by sme to dali iba pred kotol
Odpovedať
@martinamich ahoj martina, sklamem ťa, maicat z vody vodny kamen neodstranuje, akurat "zabrani" jeho tvorbe, aj to je diskutabilne.. u nas doma na orave je naozaj velka tvrdost vody, okolo 30 dH, avšak najprv nas nahovorili na takyto zmakcovac.. vodny kamen sa tvoril menej, ale vznikal taky nechutny povlak po nom, neviem možno do priemyslu je to dobre...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
rafinovana reklama
Odpovedať
@yuri66 ...:)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Rád by som oživil túto tému a opýtal sa na či má niekto praktické skúsenosti. Vyzerá že na pozemku mám síce zdraviu nezávadnú, ale značne tvrdú vodu, na bežné používanie by bolo dobré ju zmäkčovať.... ale katexy vyžadujú hodne obsluhy Pri prečítaní http://maicat.sk/homepage/princip-fun... sa mi zdá že by to fungovať teoreticky mohlo, ale či je to skutočne tak by som rád počul od niekoho komu to naozaj funguje. Ten "nechutný povlak" spomínaný hore by mohli byť oxidy železa. Nenašiel som nič moc ani na nemeckých fórach (hľadal som niekoho kto to používa dlhodobo, krátkodobí užívatelia píšu že sa kameň ľahko odstraňuje z povrchov čo by mohlo byť štruktúrou aragonit vs vápenec.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@somzvedavy Podarilo sa ti niečo zistiť? Tiež mám tento problém a hoci maicat vyzerá fajn, predsalen to je 700 eur :(
Odpovedať
@plistiak @somzvedavy Katex praveze nieje vobec nejak zlozity na udrzbu, staci parkrat do roka dosypat sol. maiCat ti staci aj maly mozno, myslim tu 10" verziu, skus dopytovat predajcov so zlavou a mozno pomozu. Mne tak na jednom eshope vyhoveli.:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som ale veľmi rád videl niekoho nezávislého komu to funguje. Čím viac sa zamýšľam nad tým ako by to malo tým sa mi to zdá dubióznejšie. Aragonit vzniká pod tlakom a hoci sú ho si schopné vyrobiť mnohé živočíchy (korály, ulitníky) zrejme katalyticky, nezdá sa mi že práve popisovaný proces by viedol k tomu výsledku. Okrem toho ak by kryštalizoval aragonit či nebude mechanicky rovnako problémový ako kalcit. Prečo to nemá širšie uplatnenie? Nemám čas to študovať a nejako nevidím spokojných uživateľov. Ak ste tu ohláste sa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Tu som našla uvedený filter za priaznivejšiu cenu https://www.wasserhaus.de/epages/6237.... Uvidíme či nám zaberie. Naša voda podľa rozboru má minimum Fe aj Mn, zato však 20 dH, dtakže som sama zvedavá na ten povlak.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka13 V okrese Zilina nemate takuto tvrdu vodu - max. tak 12 dH. https://www.cistavoda.sk/blog/mapa-tv...
Odpovedať
Profilova fotka
Priamo pracovníci cistavoda.sk (firma Aquatrend) nám ten rozbor robili, takže leda že by ste spochybňovali ich prácu. V okolí Bytče má mnoho domov laboratórny rozbor ku kolaudácii (podstatne detailnejší ako od cistavoda.sk) s hodnotami 16-22dH
Odpovedať
Profilova fotka
Ja spochybnujem vsetky testy ktore pochadzaju od predajcu
Odpovedať
A nie je to nieco podobne, ako gulicky Siliphos ? Ja to mam, ciastocne to hadam aj pomaha :-) A je po tom taky biely povlak, ako vidno na fotke - z boku toho drziaka sprchy. Ale ten filter stoji zlomok ceny toho Maicat, okolo 50€.
Odpovedať
Este tu fotku povlaku.
Odpovedať
Profilova fotka
@yuri66 Ale mapke od tohto istého predajcu zdá sa dôverujete, keď tu uvádzate ich linku :-) Pekný paradox
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo To vyzerá pozitívne, myslím ten výsledok na sprche. Ako často musíte meniť tú polyfosfátovú náplň u tohto konkrétneho typu Siliphos ? (Pýtam sa, lebo väčšina polyfosfátov vo filtroch ktoré sme pozerali, sa rozpúšťa podľa množstva do 10-tich mesiacov až 1,5 roka) A ak ju dopĺňate, koľko stojí nová výplň ? A ešte jedna otázka, ak smiem . Nerobili ste náhodou chemický rozbor výstupnej vody po zaradení filtra, či vo vode neostáva zvýšené množstvo fosforu ?
Odpovedať
@adka13 Rozbor som nerobil, ale nie je to zly napad. Zatial som tie gulicky menil len raz, cca. po roku a pol. http://www.bella-pumps.sk/41,siliphos... Tu napriklad stoji 700g napln 16€, pisu spotrebu 100g / 25m3 vody. My minieme cca. 110m3 rocne, takze to vychadza podla tohto na 1,6 roka, takze to celkom aj sedi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jarosujo ano len toto ovplyvnuje vodu chemicky procesom, ktoreho dopad na zdravie nie je preskumany...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?