Máte niekto v dome fínsku pec?

Ahojte, ma niekto v domceku zrealizovanu tzv. Finsku pec (masonry stove/heater)? Uvitam akekolvek informacie ;-) Dakujem.
Odpovedať
ahojte, ozivujem temu :-( naozaj nikto?
Odpovedať
ahoj skus toto: moniik • 24. mar 2008 o 13:26 Ahoj takco, kontakt na finske pece je Ing.Jan Jurcik a ked bude nasa hotova, poslem fotku. Zatial mame len komin a vymurovany popolnik a spodok pece. Pridam kominovu fotku do mojho albumu (dnes ho robim utrzkovito mon
Odpovedať
ja tiez uvazujem o finskej peci ale pre nas je ta cena dost vysoka,mali sme tu kachliara a ten nam postavi kachlovu pec taku klasicku ,snad nebudem lutovat :-)
Odpovedať
takco dakujem... mas IP ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
...ozivujem temu... ;-)
Odpovedať
Finska pec je zrejme podvod. Popraskala by a velmi slabo hriala. Neviem na co chcete pec. Ak na pozeranie do ohna, tak si radsej kupte krbovu vlozku. Ak chcete vykurovat dom, zide sa vam akumulacna pec. Akumulacne pece sa bezne pouzivaju, urcite ste uz videla "kachľak". Zakladnym materialom na stavbu peci sú šamotové tehly z kachliarskeho šamotu, alebo plné pálené tehly, ale životnosť pece bude kratšia. Toto vymurované jadro sa ešte obstavia plášťom z kachlirskych kachlíc, šamotu alebo tehál. Ak sa použijú kachlice, ide o "kachľak". Malý kachľak dokáže vykúriť 1 miestnosť na 8 - 12 hodín. Ak chcete vykurit cely dom a chce sa vam nalozit drevo iba 1 krat za den, potrebujete tazku akumulacnu pec na drevo. Videl som ich aj pod nazvom "Tirolske pece". Stavbu pece mozete zverit dobemu kachliarovi za rozumnu cenu. Alebo vam pec moze postavit manzel, je to len obycajna murarcina. Staci na internete najst navod na stavbu. Ked date stavat pec kachliarovi, tiez by ste mali vediet ako sa stavia, lebo potrebujete kachliara kontrolovat a musite urcit primeranu cenu za pracu. Je rozdiel dat za pec 1 000 eur alebo 10 000 eur.
Odpovedať
Ak chcete diskutovat, chodte na stranku www.e-filip.sk . Tato stranka sa mi nepaci, nebudem tu odpovedat. Na e-filip sa urcite najde aj viac ludi co vam poradia.
Odpovedať
zivot7, uz tu asi nechodis ;-) , tak nemusim "reagovat" na tvoj prispevok :-D hlavne mi ide o to, ze teorie je na nete "haba kuk", ja hladam niekoho, kto by mal finsku pec uz zrealizovanu...a funkcnu... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Finske pece niesu podvod a vo svete funguju z dlhodobou tradiciou. Mam postavene dve pece, ktore viem kedykolvek predviest a ukazat. Vtip je v tom ze sa nestavaju s krbovou vlozkou a samotom, ale su cele postavene z mastenca. Ziaruvzdorneho prirodneho kamena s obrovskymi akumulacnymi schopnostami. Pec ktoru mam doma vazi 1400kg a jej akumulacna schopnost je vyse 20 hodin. Odporucam stranku www.mstencovepece.sk Vela zdaru.
Odpovedať
Opravujem www.mastencovepece.sk :-N
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@zivot7 ahoj zivot7, ja mam finsku pec, a vyhrievam s nou dom 10x15 dvojposchodovy, aj s rurou, a moje pizze seriozne konkuruju najlepsim pizeriam, kedze teplota rury dosiahne az cez 300 `C, chleby etd. ani nespominam. Rozdiel medzi finskou pecou a "kachlakom" je ten, ze finska pec je tazka akumulacna pec (cez 4 tony) a ma protiprudove tahy, je to inziniersky zdokonalena stara dobra kachlova pec, a taktiez je rozdiel aj vo vyzore, kedze nie kazdemu v interieri by v dnesnom case "kachlak" vyhovoval. Je z palenych samotovych tehal (vnutro pece) a je obalena plastom, ktory moze byt tehla, kamen, hlinena omietka na tehlach etd... Ide o najinteligentejsi a najzdravsi sposob vykurovania, mna vykurit moj dom stoji 20eur mesacne (tiez zalezi od ceny dreva, aku si zadovazis) a to nehovorim o setreni na energii za pecenie a varenie v nej :-) takze este raz prehodnot svoj nazor a odpovedz, co ty nato.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj talc, bola som na stranke www.mastencovepece.sk, ale problem je s cenami. Ta moja bola okolo 7 000 euro, ale ja som sa nedopatrala k cene. Ako poznam slovenksych podnikatelov, ktori chcu rychlo zbohatnut na klientovi, tak to bude najskor 30 000 euro. Ja tie TULIKIVI poznam dobre, tiez som o nej rozmyslala v slovenskej novostavbe, ale bola draha, lebo mastenec je kamen, a kamen je trosku drahsi nez hocico ine. Takze dost nefer, ze ceny som sa nejak nemohla dopatrat, nanajvys podozrive, tolko roznych info, len cena nie ???? takze nevzbudzuju lacny dojem, asi nechcu zakaznika odplasit, len namotat,,,,...????? DUFAM, ze sa MYLIM, a ze to tak nie je ??? Takze kolko vlastnej stoja?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Moniik, cena vždy závisí od prevedenia a veľkosti pece. Ceny nie sú na stránke, pretože je to pravidlo firmy TULIKIVI nie naše. Mastencové pece nie sú podvod a fungujú veľmi efektívne, treba sa ohlásiť a prísť nás pozrieť, budeme radi. Žiadna z pecí nestojí 30000 EUR , :-) mrzí ma takéto konštatovanie rovnako ako ma mrzí vaše konštatovanie o slovenských podnikateľoch. Ručíme za svoju prácu a sme radi, že našich spokojných zákazníkov je čoraz viac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Vieš nám dať kontakt na tú firmu, alebo majstra, ktorý robil tú Finsku pec u Teba Moniik?
Odpovedať
@moniik A nie je pan Jurčík nahodou Vas manzel? mha-net.org/docs/temp/101012jurcik.pdf
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@moniik môžeš teda poskytnúť kontakt na firmu-majstra, čo stavala tebe fínsku pec?
Odpovedať
Profilova fotka
@vladom161, meno majstra je Ing.Ján Jurčík a jeho e-mail je jan.jurcik@yahoo.ca
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado nie, nie je môj manžel, a key aj bol, čo to mení na produkte ?
Odpovedať
Ja by som sa chcel spytat ci ta tvoja pec je zo samotu??? a ako dlho ste ju stavali??? Aj ja uvazujem o takej peci diky za info .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@1970 Dobry den, mate nejaku web stranku?kolko napr. vyjde takato pec?ako vykuruje horne poschodie? prieduchy asi nema...dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@1970 Dobrý deň, tiež by ma zaujímalaVaša web stránka, prípadne viac foto, acena ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Neviete aky je rozdiel medzi NunnaUuni a Tulikivi? Uvazujem o finskej peci, ale neviem sa nikde dopatrat rozdielu. A samozrjeme ani len netusim kolko to tak stoji :)
Odpovedať
mastencova pec (finska pec ) nema krbovu vlozku (niektore mozno hej) ,mastenec ma vynikajucu akumulacnu schopnost .je bielej - bledosivej farby - podla kvality myslim .... najlacnesie pece mensie (6-8kW) stoja asi od 3000e mozno aj menej .rozohrieva sa cca 3h , ale aj po dohoreni dreva vykuruje aj 18 az 24h - podla velkosti. inak vraj sa dokaze celkom dobre zohriat aj ked na nu svieti cez okno slnko :) . maju od 80% -90% ucinnost ,spotreba dreva je mozno o dve tretiny mensia ako u klasickeho krbu .....
Odpovedať
ahojte, mame len tento jediny zdroj kurenia...zatepleny dom a momentalne (je koniec novembra) pod Tatrami kurime 1x za 24h resp 1x za 36h....kazdemu vrelo odporucam :-)
Odpovedať
@kafulienka ako s nou vykurujete ostatne miestnosti ? len prestupom cez steny alebo otvorene dvere ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@zzo len prestupom cez steny, mame tzv. bienenhaus (otvoreny loft) x-)
Odpovedať
@kafulienka ahoj aj mi plánujeme kurit dom finskou pecou len mám také mensie obavy tak som si dal nacenit infra panely ako pomocné kurenie ak by pec nestihala.Aky mate prosím ta velký dom a aku mate tepelnu stratu dom.Mam len obavu či sa teplo dokáže dostat do izieb len cez otvorene dvere.
Odpovedať
@jozef74 aj my sme presne tak rozmyslali, ze do kupelky dame infra panely, nie je to potrebne, je tam o 2 stupne chladnejsie, ale to je okolo pece v kuchyni a v obyvacke az horuco :-) a este zavazi, samozrejme, ze v akej vzdialenosti sa kupelka nachadza - inak pri stavbe dalsieho domu :-) by sme vymenili kupelku s technickou miestnostou, pretoze ta ma 3 steny "zvnutra" a len jednu "ochladzovanu" a kupelna len dve, druhe dve "zvonku"... x-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?