Máte niekto kondenzačný kotol WOLF s vrstvovým zásobníkom CGW-2L 14kW?

Kto má poprosím reálne skúsenosti z prevádzky. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinamich CGW 2 je na trhu cca rok ale čo som namontoval CGW 1 tak u zákazníkov max. spokojnosť. Wolf patrí k jedným z najkvalitnejších kotloch s ktorými som sa stretol.
Odpovedať
A majú 14 kW alebo 20 kW? ........................ešte zvažujeme aj viessmann vitodens 222 W ale viac sa asi prikláňame k wolfu akurát nevieme či 14 kW alebo 20 kW
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@poliacik321 Vraciam sa k teme - su uz nejake skusenosti s tym vrstvenym zásobníkom? Tiez zvazujeme kotol Wolf, vela ludi ma s nim problemy, ty si napisal, ze patri k najkvalitnejsim kotlom, co ma v celku potesilo. Ak by si mal odporucit este nejaky typ kotla so vstavanym zásobníkom, ktora znacka by to bola? Vsadzam na tvoje skusenosti hlavne so servisom a kazivostou kotlov :-)) Dakujem vopred :-)
Odpovedať
@kreola Ahoj. Ja mam Wolf CGW-2-20/120. Som s nim maximalne spokojny. Ci uz s nastaveniami (s ktorymi sa treba vyhrat - kazdy dom potrebuje nieco ine) alebo ohrevom TUV nie je je ziaden problem. Velmi dobre sa tam da pracovat aj s ekvitermickou krivkou. Tak isto kotol pri spravnom nastaveni velmi pekne kondenzuje. Pri ohreve TUV sa z neho voda doslova vali. Cize kotol fakt dokaze zo seba vyzmykat maximum ucinnosti. Mozno v buducnosti by som volil ten 14kw, ale ktovie, ako by sa to prejavilo na komforte TUV. Nakolko tento naozaj dokaze dodat neobmedzene mnozstvo teplej vody. A preco 14kw? Tento dokazem nastavit tak, ze minimalna teplota vody, aby kotol necykloval, je tak 31-31,5 stupna, ktoru dokaze dat do podlahovky pri spiatocke 25-25,5. Teplota spalin 29 stupnov. Mozno pri tom slabsom by som vedel ist na teplotny spad 29-25. Tym padom, by kotol dlhsie kuril a teplota podlahy by bola dlhsie prijemna. Takto mi pri tychto teplotach zakuri tak 1,5-2 krat za den na cca 3-3,5 hodinky. Ak este uvazujes nad niecim inym, tak potom Viessmann 222.
Odpovedať
@edulo Dakujem moc za odpoved, urcite zvazime Wolf, zaujal nas prave tym vrstvenym zásobníkom. A este sa spytam na jeho hlucnost (casto vycitana kotlom Wolf).
Odpovedať
@kreola Ako len tak na okraj, rad by som vedel, ze kto je nespokojny s kotlom Wolf a preco a ci ho vobec ti ludia maju :-D Hlucnost ti uprimne neviem porovnat. Akurat tak s otcovou Vitodens 100, ktory je urcite hlucnejsi. Tento moj, ked ide na minimalny vykon - 24% horak a 55% kotlove cerpadlo, tak ked si od neho dajme tomu dva metre, nepocujes ho. Mam ho v technickej, z ktorej su dvere do kuchyne a vedla je hned obyvacka, nikdy som nevedel, ani ked zohrieval vodu na plny vykon, ze by tam nieco bolo. Stena, na ktorej je zaveseny je priecka 12,5 ytong medzi technickou a velkou kupelkou. Tam ho je pocut, ked ide na viac, ako minimalny vykon, ale to nebude jeho hlucnostou, ale prenosom vibracii cez stenu. Ako podla mna sa hlucnosti urcite nemusis obavat. Treba si dat pozor na tvrdost vody, ale pozor - to nie je chyba wolfu - tyka sa to vsetkych kotlov s vrstvenym zasobnikom, nakolko sa voda zohrieva v doskovom vymenniku tepla.
Odpovedať
@edulo To som chcela pocut - dakujem :-) A hlucnost... narychlo napr. tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
@kreola No len v tejto teme sa tusim zistilo, ze kotol s hlucnostou nema ziaden suvis. Ten najvacsi hluk tam pravdepodobne robil anuloid. Ale ako som uz pisal, ta stena, na ktorej je kotol zaveseny, tu bude citit. Ale kvoli vibraciam a nebude to len Wolf :-D
Odpovedať
@edulo Este raz dakujem za vsetky velmi podrobne informacie. My budeme mat kotol v technickej, ktora susedi s kupelnou, ale za nou je este satnik a az potom spalna - mysim, ze to uz pocut nebudem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola osobne ho mám doma a namontoval som cca 60ks. a zatiaľ žiadny problém. samozrejme treba ho namontovať kvalitne,čiže dostatočný prísun vzduchu,odkaľovač,a pripojiť meďou min 22kou.
Odpovedať
@poliacik321 dakujem velmi pekne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?