Máte kachlovú pec ako jediný zdroj vykurovania?

Profilova fotka
mozem poziadat o skusenosti kto ma salavu kachlovu pec ako jedinny zdroj vykurovania v dome o vyhody spokojnost rady odporucania.
Odpovedať
@stefanisko na to som aj ja zvedavy, chystam sa stavat na jar a riesim ci do kachlovej pece ist alebo nie
Odpovedať
Profilova fotka
mal som moznost byt v dome s takou to pecou cca 100m2 kurenie len cisto salanim bez vody prieduchov....prekvapeny ako to teplo vydavalo a v ohnisku ledva popol...
Odpovedať
@stefanisko ... keď to myslíš vážne odporúčam poohliadnuť sa po peletovom module. Zásobník na pelety, ktorý je súčasťou peletového modulu je umiestnený do dvoch metrov od ohniska pece (pôdorysná plocha cca 70x70 cm) a zásoba peliet v zásobníku vydrží aj 3 až 7 dní. Prostredníctvom závitového dopravníka sa pelety prepravujú spodnou časťou do ohniska. Je možne kúriť aj drevom, špeciálna regulácia presne rozpozná, či sa má kúriť peletami a s akým množstvom. O komfortnú obsluhu sa stará automatický zapaľovač. Keď máš aj nejakú vačšiu miestnosť napr. pivnicu, môžeš do nej dat silo do ktorého uskladníš celoročnú zásobu peletiek a zásobník sa môže dopĺňať sam.
Odpovedať
Profilova fotka
no ale pri tomto sposobe uz by slo do vody nie...radiatory a pod.salave teplo je in
Odpovedať
@stefanisko http://sk.brunner.eu/images/products/... http://sk.brunner.eu/images/products/... http://sk.brunner.eu/images/products/...
Odpovedať
@stefanisko aj do vody aj salave teplo aj cista a komfortna prevadzka. Tak nebudes in ale UP :-)
Odpovedať
@stefanisko ved prave o to ide, je to sice vecsia investicia na zaciatku ale okrem toho ze super vyzeraju ( teda tie moderne) tak si myslim ze je to relativne lacne kurenie v dome, zalezi za kolko si vies zohnat drevo, + priprava na drevo a skladovanie ale to je pre mna skor relax pri kalani:)
Odpovedať
Profilova fotka
to je pravda 1palo1 je to komfort len aka je asi navratnost investicie ked clovek da kachlovu pec co nieco stoji plus ten program na pelety;rozvody kurenia;radiatory a pod..
Odpovedať
... to si budes musiet prepocitat sam. Netusim co take nieco stoji. Ja mam salavy krb s el. regulaciou horenia, akumulujem do KAM vymennika + magnezitove tehly + do obostavby akum. tvarovky spolu 1,9t akum. materialu. Nemam vodnika.
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 NO TAK TO MAS TIEZ DOST AKUMULACNEHO MATERIALU,AKO CASTO A V AKOM MNOZSTVE PRIKLADAS DREVO..
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 aku plochu domu tým vykurujes ,mas to jediný zdroj...,mas ak mas poschodie do horných izieb prieduchy?
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol aku plochu domu tým planujete vykurovat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stefanisko užitkova plocha 115 m2, mas nejaku cenovu ponuku spravenu? ja som sa bavil s jednym panom kachliarom, predbeznu cenu mi povedal okolo 4000,-€ ale este mi kresli rozne varianty a ceny k tomu tak uvidim a podla toho sa rozhodnem
Odpovedať
@stefanisko Hlavne znížte straty domu na minimum, potom preň hľadajte vykurovanie. Nemusíte sa báť, že by niečo nevykúrilo, pokiaľ navrhujete podľa tep. straty domu. Aj umiestenie pece v ňom hrá rolu, samozrejme... pri distribúcii tepla.
Odpovedať
ahoj, my máme stredne ťažkú akumulačnú kachľovú pec (viď v albume), prikladáme raz za 12 hodín, máme ju navrhnutú pre prízemie, keďže bola riešená v rámci rekonštrukcie rodinného domu, nebolo možné ju navrhnúť ako jediný zdroj vykurovania, čo by som ja osobne privítala. Samozrejme pri navrhovaní sa brali do úvahy teplotné straty, veľkosť vykurovaného priestoru a pod. Interval prikladania 12 hodín je podľa mňa najvhodnejší, už tu niekto písal, že má 24 hodinové intervaly a zle sa mu reguluje teplota v miestnosti. Dávku dreva máme stanovenú na cca 10-12kg, my dávame 10 kg. Zhorí do dvoch hodín, potom sa úplne uzavrie klapka a skutočne môžem potvrdiť, teplo vyžaruje tých 12 hodín. Minule u nás boli známi a tí nechceli veriť, že do pece bolo zakúrené o 10 hod. doobeda a keď ju oni skúšali cca okolo 18-tej večer bola ešte takmer horúca. :-)
Odpovedať
@vlkodavka krasna pec, kolko asi tak vazi a aký má vykon? ake rozmery ma prizemie ktorou s nou vykurujete a ako mate tzateple barak? dakujem:)
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol no ja nou planujem vykurit ,prizemie 80m2,poschodie n60m2,ponuky zatiel nemam cenove ale podla kachliarov co u mna boli mozem povedat ze su machri svojho relesla ,len z cechu kachliarov som zhanal tak my ponukli nejake varianty a alternatívy ,pocakam na ponuky od vsetkých a podla toho sa budem rozhodovat a riadit.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol ,no ako tu pisal palo ,ide tu hlavne o hmotnost a spravne naahvrhnutu pec ,akumulaacné dosky a pod... je to riadna alchímia,za tým sa skrýva mnozstvo skusenosti a práce hlavne vela postavených peci a hlavne recenzie aa obhliadky zrealizovaných peci u ludi ktorý žiadali to čo chceme mi ,či sa to podarilo splnit machrom kaach liarom ,,...,ak ano výsledky sa dostaavia v príjemnom teple domova.....jednoducho nie je kachliar ako kachliar ,hlavne treba ist obzriet prace a spokojnost ziadatelov... :-p
Odpovedať
@campanol všetko máš v IP. ;-)
Odpovedať
@stefanisko ... v sucasnosti nam ta stavba vykuruje cely dom (140m2) pretoze v interieri nemame zatial dvere. Prikladaci interval mame 5kg/18 hodin (ocakavame ze sa predlzi ked budu dvere). Nepouzivame to ako primarny zdroj vykurovania, mame podlahovku vykurovanu plynom. Krbom setrime spotrebu plynu. Prieduchy nemame pretoze tie sekundarne posobia ako "zvukovody" (pocut cez nich hluky z miestnosti kde je krb), pri prieduchoch uz neide o salave teplo, spaleny prach sa objavuje na stene v obrysoch mriezky prieduchu ako cierne flaky, ale hlavne ked mas odvetravacie mriezky a prieduchy vyrazne ti klesne akumulacia ako nabeh tak aj jej trvanie. Riesenie? Krb alebo pec mozes umiestnit pred stenou kt susedi z inou miestnostou ktoru chces vykurovat kde vysekas 2x otvor 1x hore a 1x dole a mozes urobit hypokaust (trosku ti to ale uberie priestor aj z tej druhej izby), akumulacna stavba sa zvykne uzatvarat pod sopuchom a to prebytocne teplo kt sa nachadza nad sopuchom mozes pustit na poschodie. Ale samozrejme mozes cokolvek kludne aj prieduchy ale v tom pripade by som uvazoval nad mriezkami ktore su uzatvaratelne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Tak pec navrhnuta ,Ide sa do stavby sporacika s rurou,spojenu s akumulacnou pecou s bioohniskom 6kW
Odpovedať
Tak ma napadlo, ze nasi stari rodicia kurili len do pece, ale ta bola asi v kazdej izbe. Zalezi od toho aky dom, aky velky priestor, aka pec a pod...ja by som volila alternativny zdroj okrem pece, ale ak len pec tak poriadnu:-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Neviem mat kotolnu v obyvacke je asi blbost peletkova pec huci ventilator,to bohvieco nie je...urcite by som nechcel byvat tak ze budem nosit sustavne polena do obyvacky -18.storocie ,mozno na chatu na tyzden...ale mne sa vidi ako tu ludia vymyslaju..dom -stodola ,sporacik ako u babky v kuchyni,ohnisko ako za marie terezie...pripada mi to ze od roztopase uz nevedia niektori co robit...
Odpovedať
@campanol tak 4ooo za pec na drevo ,kazdych 6 hodin prikladat..ved za to mas plyn kotol so super regulaciou a luxusom..
Odpovedať
@daralbajda odpovedat niekomu kto dal príspevok v roku 2013 je take slovenské :-D
Odpovedať
No len nedavno som zistil ze taka stranka existuje ...a jeden nespokojny klient mi napisal ze mi da zle referencie na tejto stranke ,tak citam kedy a kde to bude a obcas si ulavim..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?