Máte dáke návrhy k rekuperácii?

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o nazory/rady/pripomienky ohladne navrhu/nacrtu rozmiestnenia "vyfukov" pre rekuperacnu jednotku. Prikladam obrazok podorysu. Vopred dakujem a tesim sa na Vase konstruktivne navrhy.
Odpovedať
Rada by som este pridala niejake doplnujuce informacie: 1. Co si myslite o rozmiestnení "vypustov" a ich dimenzii? 2. Ako mame viest potrubie do jednotlivych miestnosti? Viac detailov. - Stavba Ytong - 30cm (plus 15/18 cm EPS) - momentalne sa chystame na ZB veniec - mame 12 radov Ytongu (12x250 - cca 30cm podlaha) - po 12-stom rade nasleduje ZB veniec (vyska 25cm) a nasledne drevenny tramovy strop - izolacia stropu: medzi tramami (22cm) + znizenie stropu pomocou SDK o vysku ZB venca (cca 25cm) A v tom znizenom strope (na urovni ZB venca by sme chceli viest VZT rozvody, ale narazili sme na problem: PROBLEM: Ako mame prejst medzi miestnostami cez ZB (mozeme dat do ZB venca "prechodky" pre VZT rozvody? 3. Na co mysliet pri navrhu: najkratsie vzdialenosti, minimalizacia kolien, hviezdicovy pristup (kazdy vyustka "solo" potrubie do rekuperacnej jednotky)? Dakujeme za Vase napady a pripomienky.
Odpovedať
@macka23 Odporúčam prejsť si celú túto diskusiu a pozrieť obrázky p. Homolu, ako vplýva materiál, počet a tvar kolien, priemer potrubia na tlakové straty: http://forum.tzb-info.cz/t.py?t=11&i=... Môžete dať nákres do albumu? Tu je v malom rozlíšení... :-(
Odpovedať
@blacksr dakujem, poviem manzelovi nech si to tam nastuduje ;-) a foto som uz dala do albumu ;-)
Odpovedať
nam urobila firma nilan projekt rekuperacie cca za 8000sk,..tak nejak.ak si od nich dame urobit rozvody,tak nam peniaze za projekt vratia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?