Máme dať podlahový konvektor aj pred dvere na terasu?

chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s podlahovými konvektormi, príp. či ich má niekto doma. Máme nedostatok miesta na umiestnenie radiátorov a preto nám navrhol kúrenár túto alternatívu. Podlahové kúrenie nechceme. Máme veľké francúzske okná + dvere na terasu. Ale neviem či by to nebolo blbé dať to aj pred tie terasové dvere, keďže sa tam bude chodiť cez to v topánkach....... http://www.itest.cz/kotle/minib_konve... ďakujem za vš. tipy a rady.
Odpovedať
my mame tiez naprojektovany konvektor, kedze mame vychod na terasu a moj otec povolanim kurenar to len schvaluje, ani ho nenapadlo nieco menit, lebo tam je predsa len nejaky unik, ten konvektor je prave pod prahom, ale slapat budete po prahu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si pôvodne chceli dať, ale bolo to vtedy drahé... tak sme zhustili podlahové kúrenie a stačí to
Odpovedať
monciky, ďakujem za info. No my sme mali mať konvektory pred dverami a nie pod prahom. Nakoniec sme to zrušili a dajú nám silnejšie radiátory + sem tam budeme vykurovať kozubom. tak snáď to bude stačiť. Tie konvektory sú vraj málo výhrevné a jedinú výhodu majú, že sú estetické. A sú taktiež drahšie ako normálne výhrevné telesá.Vďaka za názor.
Odpovedať
ale zase ten konvektor musi plnit nejaku ulohu, suhlasim ak je v dome podlahove kurenie, tak sa to da, ale ak su tam naprojektovane klasicke radiatory- napr. aj kvoli tomu, ze ja so svojimi prieduskami nemam odporucene podlahove kurenie, preto su radiatory, tak potom od tych dveri- mozu byt najskvelejsie na svete, predsa len trochu bude tahat, keby to nemalo nejaky zmysel, tak by to tam neprojektovali, ale my si mozeme rozhodnut co tam chceme alebo nie, resp. dame si poradit od odbornika
Odpovedať
Profilova fotka
ak mate presklennu velku plochu, tak podlahovy konvektor odporucam. ja mam za sedackou presklenie a ked je kosa, tak musim konvektor zapnut(inak nam staci podlahovka), lebo od okien citit chlad a nie je prijemne ked vam taha na krk. no a ked zapnem konvektor tak je to super, urobi to taku clonu od okna. inak mam konvektory v celom dome, pri francuzkom okne aj pri balkonovych dverach. slapat sa po nich v pohode moze ale je fakt, ze dole, kde sa slape v topankach mam hlinikove mriezky a hore, kde chodime naboso, tak drevene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?