Má niekto biokrb na bioalkohol v panelákovom byte?

Ahojte všetci s dobrými nápadmi. Nemáte niekto skúsenosť s biokrbom na bioalkohol v panelákovom byte? Pod našim bytom sa vysťahovali susedia a vôbec tam nekúria. Tým pádom to strašne ochladzuje náš byt. Rozmýšľame nad inštaláciou biokrbu, len nevieme aké by to mohlo mať obmedzenia a či sa to vôbec oplatí. Navyše, či to nespôsobí plesne v byte. Rozloha bytu je 52m2. Neviete niekto poradiť?. Vopred ďakujem všetkým za každý názor.
Odpovedať
ahoj, ja mám biokrb v byte. je to super vec a o žiadnych plesniach nemám známosť :) či sa to oplatí, to je ťažko povedať. bioalkohol nie je lacný, výkon takéhoto zariadenia je slabý (možno okolo 1-2kW). miestnosť ti to však vyhreje. naša obývačka má cca 20 m2 a bez problémov (prízemný byt). je to aj romantika :) ako náhradný zdroj kúrenia ti to však neodporúčam, jedná sa pomerne o drahú energiu. a nemyslím si, že ti to vyhreje celý byt. jednu, možno dve miestnosti. elektrický ohrev v tomto prípade je asi lacnejší. ak to chceš riešiť komplexne tak potom tepelné čerpadlo (vzduch-voda) je tiež vhodné, ale drahé.
Odpovedať
Profilova fotka
ako romantika večer áno ale ako kúrenie nie nič to nevyhreje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
a kolko stoji ten bioalkohol?
Odpovedať
.......to je fakt vsetko iba o chlaste??? 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
my máme krb na bio alkohol..ako už ostatní spomínali, je to hlavne o romantike, výhrevnosť je nízka...ale niečo málo to vykúri...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?