Lokálna rekuperácia v miestnosti s priznaným krovom - montáž

Ahojte, viete mi niekto polopate vysvetlit kadial a ako sa montuje rekuperacia ak bude v miestnosti vysoky priznany krov? Vdaka 😁
Odpovedať
@dori2 Myslíš lokálnu rekuperáciu? Však tá ide durch cez niektorú bočnú stenu von do exteriéru. Alebo si myslela niečo iné?
Odpovedať
@chrobak7 myslela som centralnu, len som googlila oboje tak som sa zmylila v nadpise. Centralna by sa tam ako davala?
Odpovedať
@dori2 To záleží od toho, ako máš rozvody. Niekde musíš v miestnosti vyústiť to potrubie. Ja tom mám na stene nad kuchyňou - tá mriežka (to guľaté je hlásič požiaru), tam v podstate končí potrubie rekuperácie. Ale osobne si myslím, že v tak veľkej miestnosti nie je potrebná rekuperácia.
Odpovedať
@chrobak7 vdaka uz mam troska predstavu. Nas dom sa zatial kresli, conevidiet pojde projektantovi tak to chcem premysliet. Priznany krov bude len v obyvackokuchyni, ta je planovana po sirke domu, a strecha ackova, cize vidim moznost jen tan vyustit kde bude uz normalny strop- v smere od chodby. A teda- zbytocna preco? Nebude stihat, alebo v zmysle ze vzduch sa tam tak rychlo nevydycha?
Odpovedať
@dori2 To je obrovská masa vzduchu, ktorá sa len tak ľahko nevydýcha. Ale daj to tam, aj keď pomaly, predsa sa len ten vzduch bude obmieňať. Aby to bolo účinné, na taký priestor by trebalo asi väčší prieduch a silnejšie prúdenie. Niekedy rozmýšľam, že by sa zišli na tie anemostaty (výduchy) nejaké časovače, že by sa podľa naprogramovania otvárali alebo zatvárali, ako termostaty na radiátoroch. V noci by som dennú uzatvoril a otvoril by som nočné priestory, cez deň naopak. Teraz to riešim tak, že niekoľkokrát denne sa zapne rekuperačná jednotka na vyšší výkon a prevetrá naraz všetky miestnosti. Po zbytok dňa to ide na 17%, takže pomaly prevetráva, ale prúdenie vzduchu ani nie je cítiť (že by bol prievan).
Odpovedať
@dori2 vsak aj priznany krov budes predsa zateplovat (pokial teda neplanujete nadkrokvovu izolaciu) tak rozvody do alebo pod zateplenie v konstrukcii pre oblozenie stropu...takisto su moznosti stenovych alebo podlahovych rozvodov...my budeme mat tiez priznany strop (nie krov) a anemostaty mam na obyvackokuchynu navrhnute tri...pojdu v sikmine pod zateplenim..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?