Liatinove kachle

Dobrý den Chcem sa spytat ci je nejake obmedzenie (zakon) preco by som nemohol mat liatinove kachle v Byte s komínom. je to 3 poschodovy bytovy dom v byte sú 2 komíny jeden sluzi pre plynový kotol a ten druhy by som chel vyuzit na kachle nejde mi o zdroj tepla ale skor o atmosferu neico ako kozub.
Odpovedať
Obmedzenia urcite su,nakolko komin nie je len tvoj, je v spoluvlastnictve vsetkych. Taktiez nepoznas technicky stav budovy,komina a pod. Keby sa nieco nedajboze stalo, neohrozujes len seba,ale aj zdravie a majetok cudzich ludi. Potrebujes nielen suhlas vsetkych spolumajitelov,ale aj rozne povolenia. A to este nemas istotu, ci ti to vobec povolia. Daj si do vyhladavaca " krb v byte",najdes stovky tem,nazorov a rad.
Odpovedať
@lukh ako never vsetkemu co sa pise....ak mas viac info ohladom komina napis...kde je cistiaci otvor(kominove dvierka) aky ten komin je(material),ci ho susedia vyuzivaju alebo planuju vyuzit....jediny papier co budes okrem revizie od kominara potrebovat je ohlasovacia povinnost a vyplnenie tlaciva (na maly zdroj znecistenia) obecny urad,mestsky urad...je potrebne poznat tech.stav komina ...ak nevyhovuje je moznost vyvlozkovat ho nerezou...vsetko je mozne...takze sa nedaj odstrasit ludmi co su mimo (rezort) ;-)
Odpovedať
@rikaskcz komin je tehlovy nieje vyvlozkovany ale to by som hodal vyvložkovat a dvierka by boli asi potom v byte niekde pri podlahe aspon tak to je pri vyvložkovani pre plynovy kotol(original dvierka su dole v pivnici ale to myslim nemusim az dole vlozkovat ked urobim dvierka v byte). podomnou su 2 byty a v komine ma kazdy svoju rúru takze komin takze komin by smom vyuzival len ja.
Odpovedať
@lukh tak nevidim ziaden problem...samozrejme kominove dvere mozu byt vo vasom byte pri podlahe....je vsak dolezite zistit aky priemer vlozkovania sa do stareho komina zmesti...a podla priemeru komina vybrat kachle...u nas su to uplne bezne montaze ..kachle v byte zacina byt standart...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?