Ladomat 21

Profilova fotka
používa niekto Ladomat na plnenie AKU a reguláciu spiatočky na UK pené palivo? Poprosím praktické skúsenosti, rady, výhody-nevýhody ...
Odpovedať
Profilova fotka
Výhody, že to má vlastné čerpadlo. Nastavená konštantná teplota spiatočky, ktorú si vieš odkontrolovať na teplomeroch. Nevýhody možno pre niekoho cena. Ale to je len a len chyba tých čo za to toľko nedajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@nadro je to drahé ale pohodlné riešenie pre neznalých, dosiahnuť sa to dá aj inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ja viem ako ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 @nadro navrhujete jednoduchšie , spolahlivejšie alebo lacnejšie riešenie?
Odpovedať
Profilova fotka
termovar
Odpovedať
lacnejsie http://www.regulus.sk/sk/termostatick...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Chlapy jak to funguje ten ladomat??? Mam to nastavene pri 55st za zapne a potom bezi stale,az teda klesne pod 55 a asi sa vypne. Fungujem teraz s vigasom na dve nalozenia 6 hodin kuri potom 5 hodin temperuje a zasa 6 hod kuri a 5 temperuje.Za tych 6 hodin kurenia nabije AN no problem je tych 5 hodin ked nekuri,ten ladomat stale bezi,neochladzuje to zbytocne vodu? Hlavne vcera som to pozoroval bole teplejsie a voda klesala ako keby mrzlo.co keby ladomat napojim napr cez ventilator kotla,ked bude bezat ventilator pojde aj ladomat.?
Odpovedať
@jajacon ,,,,nevyhoda je cena, u nas taku chu.... nevedia vyrobit, treba zo zahranicia dovazat. cim uspornejsie cerpadlo je tam je to drahsie, a ta patrona co je tam ak ti nebude vyhovovat musis kupit inu dalsie naklady , oventrop to ma lepsie poriesene....
Odpovedať
@pepe16 netráp sa ladomat je dobrý, či je niečo lepšie neviem. Myslím že termostat môže byť nastavený na 65, potom oveľa skôr vypne ladomat, kotlu by to nemalo ublížiť, mám to odskúšané. Dá sa ešte kombinovať s termostatom do dymovodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gf565 a termostat v dymovode co bude robit?
Odpovedať
@pepe16 pri určitej teplote spalín vypne ladomat, vtedy keď by už teplo kotol nemohlo poškodiť a strácalo zmysel teplo z kotla čerpať do AN. Ale určite sú tu odborníci ktorí to lepšie vysvetlia.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... tiez to riesim, ale vyzera ze odporucaju to vsetci ale nik nevie ako to ma fungovat:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pepe16 Ja som sa o toto zaujímal, keď som chcel kotol v kotolni, ale nakoniec som dal do kuchyne pec s výmenníkom a AN do bytu v podkroví, takže keď sa aj niečo stratí zostane to v dome. Takúto http://www.krby-lanordica.sk/product/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?