Lacné riešenie krbu - nie ako primárny zdroj tepla

Profilova fotka
Poradte lacny krb len na pozitok alebo vypadok elektriny. staci do 6kw. dakujem
Odpovedať
Tak táto téma záujma aj mna dakujem🤷‍♀️Budem mat tepelne čerpadlo a krb ako doplnok v prípade porúch a samozrejme občas aj na atmosféru (Vianoce...,)
Odpovedať
spojenie lacný krb nejde k sebe to skôr ak tak dáku piecku alebo krbové kachle zaberie to menej miesta a účinok ten istý.
Odpovedať
Lacnejsie riesenie by mohol byt hotovy spotrebic... pec/kachle... so zarucenou funkcnostou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt @roboza keby som chcel pec alebo kachle tak by som sa na nich pytal. Chcem zamurovanu krbovu vlozku. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@endusko uz mate aj vybrane tepelne cerpadlo? aj ja to chcem davat
Odpovedať
@endusko @matteo2018 Krb nie je lacný. Lacná je krbová vložka, ktorú kúpiš napr. v Merkury markete. Zvyšok - obstavanie, komín a prieduchy stoja rovnako, či obmurovávaš lacnú alebo drahú krbovú vložku. Lacnejšou alternatívou môže byť nejaký biokrb na bio etanol.
Odpovedať
@matteo2018 Co je podla teba lacny krb? Krbova vlozka stoji tolko co kachle a esteticka kvalitne spravena obstavba nie je zadarmo, takze slovicko "lacny" tam proste nepatri.
Odpovedať
@matteo2018 už mám ponuky ale ešte to riešim pretože chcem aby v zime bežalo a mohli sa robiť vnútorne prace🤷‍♀️Dotácia má byt vyhlásená asi vo februári ale musím zistiť keď ho namontujem skvor či sa to bude dať uplatnit ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ale toto mi nevykuri dom ked nebude elektrina.
Odpovedať
@chrobak7 Merkúr market určite nie treba riadnu krbovú vložku a obstaranie asi takto
Odpovedať
Profilova fotka
@endusko tak to si zisti lebo prides o prachy
Odpovedať
@matteo2018 Tak keď to má vykúriť dom, tak to nemôže byť lacné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tiež máme tepelné čerpadlo a zrovna dnes začínajú robiť krb. Otázka znie čo je pre vás "lacný krb" . Nás stojí krb necelých 5400€ ( čo by som povedala že je taký stred) je to krbová vložka Kobok Chopok 10kw - priplácali sme si za to ze sme chceli rohový, priplácali sme si za to že sa dvierka vysuvaju a že majú dvierka dvojsklo , priplácali sme si aj akumulačné vnútorné jadro a ešte sme priplácali za čierny šamot a sklo MODERN. čiže samotná krbová vložka nieje az taká položka. Možno by bolo lepšie pre vašu predstavu zájsť do krboveho centra a nech vám predstavia nejakú ponuku priamo pre vás
Odpovedať
Profilova fotka
dobre vsetci sa chytaju slovicka lacné, tak to napisem cenovo dostupne. Nechcem to ako primarny zdroj tepla ale len v pripade nudze a pre zimnu pohodu. Majstra na oblozenie mam. Pytal som sa len na krbovu vlozku a nikto mi zatial neporadil. Kazdy komentuje na modrej streche mimo temy nie na polozenu otazku
Odpovedať
@matteo2018 Pytal si sa na lacny krb, nie na lacnu krbovu vlozku.. Ked mas majstra, ktory to robi ako svoju primarnu pracu a nieje to len murar co vie aj oblozit krb, porad sa s nim, bude mat rozhlad.
Odpovedať
Profilova fotka
Clovek tu hlada pomoc ale 80% ludi sa tu chodi iba pokladat a robit mudrcov nie pomoct poskytnut informaciu a radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@matteo2018 skús pozrieť tu vložku čo som písala vyššie . Krbová vložka Kobok Chopok sú z tých lacnejších. Určite sa vyrába aj 8kw ale či aj 6kw to neviem. Skús pogooglit keď tak
Odpovedať
@matteo2018 radu som poskytol... lepsiu uz nedostanes!
Odpovedať
Profilova fotka
@matteo2018 a ty mi vies poradit lacne resp cenovo dostupne auto? ale prosim nefilozofuj a nemudruj ;-)
Odpovedať
@matteo2018 Fakt by som chcel vediet co ocakavas. Napises ze chces lacny krb. Az po case z teba vypadne, ze chces len lacnu krbovu vlozku. A stale len pindas. Co chces? Odporucanie? Dobre, hladaj vlozku, co ma menovity vykon 5kW, ak to teda ide do noveho nizkoenergetickeho domu. Celoliatinove su lepsie, nez samotove. Ale pocitaj s cenou 1000+ euro. Chces konkretny model a ide ti len o cenu? Najdi si prvy eshop a hod tam zoradenie podla ceny od najlacnejsieho a vyber prve.
Odpovedať
@matteo2018 tazko povedat co je cenovo dostupne... Pre niekoho je to 500€, dalsi nema problem ani s piatimi litrami. Nezabi ma, ale tvoja otazka je polozena uplne od veci. Takze asi sa zaradim k tym co sa tu prisli "iba polozit"... Krb (teda krbova vlozka, k comu sme sa konecne dopracovali) sa kupuje v prvom rade podla pozadovaneho vykonu, potom by si mal brat do uvahy technicke prevedenie, a samozrejme priestorove a technicke moznosti jej zabudovania (napríklad ci mas vyrieseny privod externého vzduchu, co je pri niektorých vlozkach podmienka), poradit sa s manzelkou o jej estetických predstavách a potom si stanovit cenovu hladinu. A tak nejak podla toho zhanat.
Odpovedať
@matteo2018 Zdravim, najlacnejsia varianta su krbove kachle, ale kedze to chcete mat obmurovane tak tym padom, najlacnejsia krbova vlozka aku najdete + svojpomocne obmurovanie najlacnejsim materialom. Tym dosiahnete najlacnejsi krb, nikto vam nenapise konkretny model, typ, ale iba moznost ako to dosiahnut.
Odpovedať
@matteo2018 Tak niečo konkrétne pre teba. Za toto som dal komplet t.j. vložka, obstavba, mramor, práca okolo 2500 € Vložka ma 3 - 7 kW Maľoval som to už sám.
Odpovedať
Pekné su aj liatinove kachle 10KW cenovo od 300 do 1000eur vykúria v pohode 100m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren konecne jeden príspevok normalny. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Aj keď do tejto témy nemám čo napísať, ja staviam iba kvalitné krby, som si takmer na 100% istý, akú značku si zadávateľ témy nakoniec vyberie. Vaše rady ho preto vôbec nezaujímajú, tu ide o trollovanie. Nechcel by som byť na tom tak zle, aby som si musel platiť chválenie môjho mena v každej téme o krboch... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Prvý a posledný čo som postavil. Robil som si ho sám cca 6-8 víkendov. Lacná vložka vo výpredaji ale drahé masívne anglické tehly. Teplovzdušné rozvody do celej chalupy. 11 kW vložka zabezpečí teplovzduchom, že v zime z -5 na + 20 vykúri izbu 25 m2 za 3 hodiny a zároveň už potom vydáva aj sálavé teplo. Na to, že som o vostavbe krbových vložiek veľa nevedel som s ním aj po 16 rokoch veľmi spokojný a stále sa mi náš "Golem" páči a vôbec sa nám "neokukal". Kvalita za rozumnú cenu. Viem ale, že keby som staval krby nechal by som si zaň veľmi dobre zaplatiť.
Odpovedať
@matteo2018 Buď s profesionálny troll alebo.si nevieš nájsť na interetovom eshope vložky od najlacnejšej😂
Odpovedať
Tiez sa priklonim k prispevku od fearandlove... Doma primarne kurime tepelnym cerpadlom vzduch voda. Alternativny zdroj, nielen v pripade vypadku elektriny ale aj pre taky iny pocit tepla je akumulacna obstavba. A tiez sme zvolili kobok chopok kazeta klo modern. Ale nie rohove. Do nizkoenerg.domu nema zmysel davat vlozky s velkym vykonom. Dobry krbar poradi. Zaklad je mat vypocet tepelnych strat a podla toho dimenzovat vlozku. My mame 6kw ale z tohto vykonu ide cez sklo do inetrieru iba necelych 2kw a zvysok sa akumuluje. Teplo potom sala aj 24,hodin po jedinej davke. V miestnosti ktora ma 56m2 (do toho neratam prilahle miestnosti ktore su spojene s obyvackou lebo by som muselnpriad dalsich zhruba 40m2) teplota po rozkureni nepresiahne beznu teplotu o 2C. Bezne stupne o cca 1,5C.co je akurat. Bez potreby zobliekania sa🙂a ziadne vyduchy. Nepotrebujem predsa malovat kazdy rok😎 tato vlozka je super kompromis medzi kvalitou a cenou. A splna aj podmienky vzduchotesnosti, ktore mam. overene pri pouzivani rekuperacie. Vhodnost konkretneho riesenia zavisi od toho co investor od diela ocakava. Ak to ani nemieni pouzivat, zvazil by som lacne, do priestoru priznane kachle. Tu ale treba ratat s miernym prekurovanim priestoru, nemoznostou dobrej regulacie... Alebo.... Ci mi vobec krb treba. Radsej kup benzinovu centralu a mas alternativu pri vypadku elektriny😎usetris este aj na stavbe komina. Rozhodnutie je na Tebe samom a vdaka mnohym radam.sa mozno iba zbytocne zamotavas....vsetko dobre prajem. Napis mi ako si sa napokon rozhodol
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?