Kvapkanie z kotla-bojlera

Ahojte v 8/2014 sme prerabali byt aj kurenie a teraz nam zacal kvapkat ten poistny ventil ked pustame teplu vodu,ten co nam to robil odporucil hadicku ako vyvod a nejaku nadobu kam to ma kvapkat,existuje nejaka specialna hadicka na to alebo aku pouzit?Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@veve14789 Ahoj. Jelikož jsi neuvedla, jaký je tam typ pojistného ventilu, tak se těžko radí. Nicméně, jestli je u ventilu nějaká, byť krátká trubička, ze které to kape, tak na ni navleč jakoukoliv hadičku, která se tam udrží. Bylo by dobré ji zaústit přímo do odpadu, ideálně do sifonu u umyvadla. Také je možné, že se v systému zvedl tlak a pojistný ventil to neudrží, protože je vadný. Jestli to ale kape pouze při ohřevu ( zvětšuje se objem vody ), tak je to OK. Úplně se to dá odstranit vložením expanzní nádoby do okruhu teplé vody.
Odpovedať
Akukolvek, ide asi o odvod kondenzu... Ak nie, tak je pokazeny ventil a treba ho optpravit... Ak nieco ma kvapkat, tak kondenz do nejakej nadobky, ak to kvapkat nema, tak neries hadicku a daj to opravit.
Odpovedať
Profilova fotka
@veve14789 Treba namontovať vhodnú expanznú nádobu. Toto povedz tomu čo to robil a ak nevie o čom vravím tak ho vymeň.
Odpovedať
@veve14789 Obyčajne príčinou býva vysoký tlak vody na prívode. V tom prípade nepomôže ani expanzná nádobka a trpia aj ostatné zariadenia ako práčka, umývačka atď. Mám skúsenosť.
Odpovedať
@viktor811 pomôže redukcný ventil
Odpovedať
urcite zavolaj technika ten bude vediet co je s nim.. ale na 99% myslim ze to bude v expanznej nadobe... prever si to cim skor
Odpovedať
@praoteccech @ivantausk @poliacik321 @viktor811 @martindan21 je to protherm tiger a on vie co je to expanzna nadoba ale vravel ze ju netreba len ze tu hadicku tam mame napichnut,len neviem ci existuje specialna na to alebo obycajnu hocijaku tam mame dat.
Odpovedať
@veve14789 @poliacik321 niekedy radil, že tam treba priesvitnú hadicu, ale ja si myslím, že tam môže byť aj obyčajná, alebo aj špeciálna. Len aby sa dala pevne nastrčiť na nátrubok poistného ventilu a dočiahla do podloženého kýblika.
Odpovedať
Profilova fotka
@veve14789 Protherm Tiger má expanzky úplne naprd. Treba ju okamžite vymontovať a nahradiť väčšou a kvalitnejšou. @viktor811 priesvitná má veľký význam. Je tam preto aby bol vidieť únik vody. Lebo by si sa čudoval akú spotrebu vie spraviť vadný poistný ventil keď je napojený nepriesvitnou hadicou priamo do odpadu.
Odpovedať
@poliacik321 aha to mi nepovedal a co sa moze stat ked je tam ta povodna?
Odpovedať
@veve14789 nic furt to bude kvapkať
Odpovedať
Profilova fotka
@veve14789 tá pôvodná je na 99% nefunkčná (prasknutá)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@poliacik321 akurát čakám kuriera tiež ju idem meniť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ani sa neunúvaj dávať novú...do polroka bude ponej. Radšej daj bokom nejakú 5l.
Odpovedať
@poliacik321 no rozhodne by to vyslo omnoho lacnejsie . , táto vydržala 10 rokov predpokladam že náhrada vydrží dalsich 5
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?