Kvapkajúci ventil

Dobrý deň. Na rúre v kotolni mám takýto ventil a popri tom motýliku mi kvapká. Dá sa to pretesniť nejako bez toho , aby sa to celé rozobralo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bajovec:

Dobrý deň. Na rúre v kotolni mám takýto ventil a…
@bajovec zhodit dole cervenu packu a jemno dotiahnut tuto matku
Odpovedať
Profilova fotka
@bajovec - motylove ventily vacsinou idu pretesnit, ale system sa musi vacsinou vypustit. Zavisi, kde tecie, aky je to typ. Výmenné tesnenie (liner) – väčšina moderných motýľových ventilov má vymeniteľné gumové tesnenie (EPDM, NBR, PTFE, Viton…). Dá sa vytiahnuť a nahradiť novým. O-krúžky na hriadeli – ak kvapká v mieste vretena (okolo rukoväte alebo prevodovky), často stačí vymeniť malé O-krúžky. Teflónové alebo gumové sedlo – ak kvapká cez uzáver (niekedy aj pri zatvorenom ventile), je zodraté sedlo alebo disk – treba vymeniť tesnenie alebo celý vnútorný diel. niekedy je lacnejsie/rychlejsie vymenit kompletny ventil (hlavne pri malych ventiloch do DN50). u teba ide pravdepodobne o liner alebo o-kruzok. zistis, ked to rozoberies. Na niektorych staci dotiahnut maticu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bajovec:

Dobrý deň. Na rúre v kotolni mám takýto ventil a…
@bajovec ako píše @mgx, dotiahni tú matičku pod tým madlom. Ked to nepomôže, odtlakuj systém, vyskrutkuj ju a vytiahni ten krúžok pod matičkou. A natlač tam nový krúžok. Nemusíš vypúšťať systém, ale musíš ho odtlakovať.. Tá troška, čo vytečie, nestojí za reč.
Odpovedať
niekedy staci dotiahnut taku malu maticku, taka utahovacia matica toho vretena, takze ak je to tak, ide to bez rozobratia. v opacnom pripade bude nutne odstavit vodu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?