Kurime ale podlaha nič..

Dobrý deň, podlahovku nemáme dlho začali sme kuriť pred 3 dnami ale podlaha stále nič . vobec to neviem nastaviť že rano zakurim a aby zohriala podlaha , diki Ten regulator sa nazýva Oventrop regtronic eh Ďakujem
Odpovedať
Viete mi poradit ako to nastaviť ?
Odpovedať
Je dnu teplo, alebo zima ? V novych domoch podlaha horuca nebude nikdy. Moze mat o 2 stupne viac ako teplota v miestnosti. Napriklad 24 stupnov a to na pocit teple extra nie je.
Odpovedať
ani nie ale ked sa dotknem podlahy studena ja neviem či tam niaké intervali nastaviť ale čo aj ked idem ktomu systemu chytim trubky studene...
Odpovedať
proste bateria tepla .. ale odtial ako keby dalej nepusti termostat alebo niečo ine do podlahy teplu vodu , ale či to je nastavene od večera kuriť ale podla teploty neviem ..
Odpovedať
toto su typicke ocakavania, ze podlaha bude tepla..no nebude, lebo moze mat tych 24 stupnov. Takze to vobec necitit.. Ale riadila by som sa na tvojom mieste teplotou v miestnosti, nie pocitom z podlahy..
Odpovedať
Profilova fotka
-Základna otázka stoji na tom či je regulačný systém dobré zapojeny,nastavený alebo odtestovany (máte od montažnej firmy skušobný protokol, revíziu..?). Pre analýzu takéhoto systému je nutne priložiť schému zapojenia regulačného systému,kotla,regulátora,okruhov typy jednotlivých zariadení... Skúste si prečítať návod ako dobre systém nastaviť pomocou termostatu (systém otvára trojcestný ventil cez servomotor na základe merania teploty senzorom). Samozrejme by som tuto záležitosť prenechal autorizovanej osobe rsp. osobe ktoré má znalosti. Môže sa stať že si regulačný systém nastavíte tak že Vám vyskáče aj podlaha a pri najhorsiom si systém zničíte. Ak bude potrebovať bližšie rady napíšte do správy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
akvi @ To čo píšete nieje až tak pravda, nastavoval som X-regulačných systémov na podlahové vykurovanie a teplota podlahy bola merana priamym senzorom na podlahe a da sa vykuriť aj na 45 stupňov.(záleži od rýchlosti obehu, regulácie a vykurovacieho systému). Samozrejme musí byť podlahovka kvalitne prevedené aby sa akumulácia tepla nevytrácala. ;-)
Odpovedať
Ked su aj trubky studene,nejde do podlahy tepla voda, su pootvarane ventily? Vcera sa tu tocilo okolo teploty podlahy v jednej teme.
Odpovedať
Profilova fotka
@alfred2202 Hlavne s podlahovkou sa kuri stale,nieze na noc vypnam,rano zapnem a chcem mat hned teplo.Tie nabehy su dlhsie,ako u kurenia radiatorom.A fakt pri terajsich teplotach vonku bude podlaha na pocit studena,pretoze vacsinu dna bude kotol aj tak stat,alebo si iba obcas vlaznu vodu prezenie cez system.
Odpovedať
bol tu technik všetko zapojil nastavil .čidla všetko nahodil. a proste ono ako keby bol ten termostat zavrety alebo uplne malo prepuštalo obehovka . alebo je to nastavene že to cez den nekuri .. alebo čo .. idem pozret lepšie aj manual .. diki dam vedieť .
Odpovedať
tak so nemyslel vypnut zapnut na noc .. ale je to v automate. alebo je tam čas nastavený zly čas ? čo ja viem že do podlahy bude puštat o 5 ? a prietokomer som viac nastavil ten technik povedal že po par dnoch. a potom si naregulovat na spravnu teplotu. a toto tam je .. manual patram neviem ho najst .
Odpovedať
Profilova fotka
@alfred2202 Mate odvzdusnene rurky podlahoveho kurenia?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ano :) všetko
Odpovedať
Proste do tej podlahy neviem pustiť teplo .. nechapem ,... ventili su pootvarane. alebo nastavit na vetšiu teplotu
Odpovedať
skus nastavit teplotu na 35 stupnov :). Len tak, na skusku, podla mna sa podla zohreje. Ak nie, tak nieco nie je v poriadlu. My tiez prave testujeme podlahove kurenie v novom dome, ak je teplota nastavena na 21 stupnov, tak podlaha nie je tepla ani u nas. Ak mas teplotu nastavenu na 20 St. a teplota v miestnosti je 20 St tak sa nebude zohrievat. To je presne to iste ako pri radiatorch, ak mas termoventily. Tiez su takmer stale studene.
Odpovedať
@projektant_elektro vsak nehovorim, ze sa neda, jasne, ze sa da, ale ked je vonku taketo pocasie a pusti sa podlahovka nastavena podla pocasia, tak ju proste necitit, ze by bola tepla, lebo nema 35 stupnov :-)
Odpovedať
LEn keby som vedel ako sa to prestavuje .. a hore su radiatory to kuri všetko len ten spodok nejdem samizda že to čepadlo čo je asi nejde. alebo čo .
Odpovedať
Profilova fotka
@alfred2202 ziadne intervaly, treba kurit pri podlahovke stale, nie menit to kazde 3 -5 hodin... To sa da iba pri radiatoroch, pri podlahovke je to neefektivne a nici to kotol... podlaha nebude cely den tepla,len vtedy ked kotol kuri a potom bude zase pomaly chladnut.. Zvycajne mava 25-27st, co zase nie je vyslovene tepla podlaha na dotyk... Len proste nie je " ladova".. Ak mas na termostate nastavenu izbovu teplotu napr. 21st , tak ti kurit nebude, ak neklesne teplota.. daj si teplotu napr. na 23st a uvidis, ci bude kurit. malo by ti to aj zobraziť na termostate, ze kuri, zvycajne taky plamienok, alebo si to pozri na kotle. AK mas vsetko odvzdusnene, prietoky idu, tak potom ti to ma kurit... nabeh moze ale trvať a zaciatku kurenia viacej, prvy den sa bude beton len nahrievať, na druhy den uz by si mal vidieť viac efekt. Teploty vody ti asi nastavil kurenar na kotle, podla vykurovacej krivky.... ak by ti to nestacilo, nech ti to zmeni a budes kurit teplejsou vodou ,aby si skor a lepsie vykuril.. asi tak v skratke. AK kurit malo teplou vodou, napr. len 28st, tak moc efekt teplej podlahy nepocits, lebo ta voda este po ceste chladne, takze.... to len tak temperuje.
Odpovedať
@alfred2202 ja som si na zaciatku tiez myslel, ze mi nekuri podlahovka, cakal som teplu podlahu, kvoli tomu som dal do celeho domu dlazbu :) Az stupajuca teplota na termostate ma presvedcila, ze podlahovka funguje tak ako ma. @ostatni: minulu zimu mi to fungovalo tak, ze mi nakurilo asi za 1,5 hod na pozadovanu teplotu (vodu mam nastavenu na 35 stupnov), nasledne sa kotol na 6 hodin odmlcal a az ked klesla teplota pod nastavenu teplotu zacal znovu kurit. Nemam vonkajsie cidlo. Je toto normalny jav, alebo to ma fungovat tak, aby bol ten nabeh nejako pomalsi, resp aby podlaha nestihla uplne vychladnut?
Odpovedať
lenže aj ked chcem nastaviť čas ja nwm od 6 00 do 14 00 nechce to nahodim dam ok a nič a dam ruku na obehovku a tiež nepočujem nič ticho vrch kuri spodok nie .. a može obehovka aj sama od seba vypnuť ak je v miestnosti teplo ?
Odpovedať
@alfred2202 ked ide polka kurenia,musi byt nieco zatvorene-ventil,alebo pokazene cerpadlo, je cerpadlo pustene
Odpovedať
Profilova fotka
@alfred2202 mas dva termostaty, alebo jeden? ako mas riesene rozvody do podlahovky a do radiatorov? predpokladam ze dve rozne teploty, teda aj rozvadzače mas.. mozno mas nieco niekde zavrete...
Odpovedať
@kkristian nastav na termostate co najvyssiu teplotu a pozri sa na prietokomery v rozdelovaci, hned uvidis ci je obeh vody v podlahe.
Odpovedať
Profilova fotka
@alfred2202 ozaj, odfot rozvadzač.. ak sa kuri, tak prietoky bude vidno....
Odpovedať
@alfred2202 Vela textu, malo informacii, absolutne nerozumiem co je vlastne problem a ako bol identifikovany ... Chce to viac a viac informacii ...
Odpovedať
Nedobre odvzdusnena podlahovka ani nemusi zacat kurit nato pozor Staci chytit privod teda rurky spod prietokomerov ci su teple.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?